The Honest Body Project беше създаден поради много, много причини. Надявам се, че след като прочетете този текст, очите ви ще се отворят повече, сърцето ви ще бъде докоснато и вие ще се чувствате по-малко самотни. Аз научих едно нещо от това преживяване:

Винаги има и друг, който се бори със същите трудности, и никой не е наистина сам.

Ние имаме нужда да отворим сърцата си и да споделяме с другите нашите преживявания.

Една от основните причини, които ме вдъхновиха да реализирам този проект, е моята дъщеря Анна. Тя току-що навлиза в своите тийн години, когато телата често рязко се променят, тормозът избуява и децата стават много чувствителни към посланията от средата. Това е времето, в което младите момичета се формират. Ние живеем в общество, в което повече от 80% от момичетата на 10-годишна възраст се страхуват да не надебелеят. / Мелин, 1991/.

Това би следвало да ви шокира, но е по-възможно да не е така, тъй като вероятно си спомняте как сте се чувствали, когато сте били на 10. Аз си спомням, че мразех тялото си и мечтаех да съм по-слаба.  Не бях наистина с наднормено тегло, но да бъдеш малко по-пълен от връстниците си на тази възраст е вече причина за тормоз.

Спомням си един път, когато се връщах с автобуса, как едно момче, което харесвах, ме наричаше дебелана по време на цялото пътуване към къщи. Този коментар завинаги остана в мен. Бих искала всички ние да бъдем добър пример за дъщерите, които отглеждаме.Да говорим позитивно за телата си пред тях, да им покажем колко се обичаме и да спрем негативните коментари.

Тези момичета вече са получили посланията на медиите, които им казват, че не са достатъчно добри – ние трябва да им противодействаме и да им покажем как да игнорират негативните послания. Аз искам моята дъщеря да знае как да обича себе си винаги, без съмнения.

Никой не може да ти каже кога да се почувстваш красива. Ти винаги си красива.

Когато започнах моя път към обичта към себе си, и аз не знаех откъде да започна. След време открих, че всичко, което трябва да направиш, е да решиш да започнеш. Няма магическо хапче нито ръководство „Стъпка по стъпка“, вие трябва да се впуснете в това и да решите да обичате себе си. Ако ви звучи твърде просто, това е защото наистина е просто. Застанете пред огледалото още сега и кажете на тялото си, че го обичате, приемате и одобрявате.

Кажете си, че сте красива. Може би ще се почувствате странно, може би ще си поплачете и това е добре. В началота може би няма да вярвате на това, което казвате и това е нормално. И аз в началото не вярвах. Разковничето е в това да продължите да го правите. Когато усетите, че негативни мисли нахлуват в съзнанието ви, заместете ги с позитивни. Подобрявайте самочувствието си ежедневно, прекарвайте време опознавайки тялото си го обичайте.

👉🏻 Намерете красотата в несвършенствата, защото в крайна сметка те са уникални и лично ваши, наистина са красиви и ви правят това, което сте.

👉🏻 Няма правилен начин да бъдете красива, независимо какви са нормите, които се налагат в обществото.

👉🏻 Няма тегло, с коего внезапно ще се събудите и ще разберете, че ви е позволено да се чувствате красива. Вие сте красива точно сега. Днес, а не утре и не когато сте с 5 или 10кг по-слаба.

Ако сте избягвали определени дейности, защото не сте се чувствали добре в тялото си, аз ви насърчавам да не го правите.

Преди няколко години почина дядо ми след  дълга битка с рака и аз пропуснах една от последните семейни срещи, които той организира в дома  си.

И не защото бях болна или заета, а защото бях притеснена, че бях възвърнала килограмите, които наскоро бях свалила. Пропуснах последния си шанс да видя дядо с цялото семейство, защото се притеснявах от тялото си. Връщайки се назад, осъзнавам колко е  тъжно  това. Никога няма да мога да върна този момент. Истината е, че никой не се интересува как изглежда вашето тяло. Вашето семейство и вашите приятели искат вие да присъствате, искат да бъдете част от техния живот, без значение от това, какво показва кантарът.

🟢 Не оставяйте вашето тяло да ви спира да живеете, защото един ден ще съжалявате.

За да научите повече по темата, моля кликнете ТУК

За лично засегнати или лица с проблемно хранене: ТУК!

За професионално заинтересовани или ако сте студенти: ТУК! 

За родители или близки на засегнати от ХН: ТУК! 

Харесайте и последвайте ФБ страницата на УНИКАЛ: 👇https://www.facebook.com/UNIKALOnlineInstitute

ДА БЪДЕМ ЧЕСТНИ КЪМ ТЯЛОТО СИ