You are currently viewing Как да определите какво ви прави специални

Всички имаме нещо, което ни прави уникални и специални. Въпреки това, за да извлечем максимума от тях, трябва да ги идентифицираме, да ги подхранваме и да им позволим да растат.
Но как да определите какво ви прави специални?
Какви неща можете да направите, за да ги накарате да изпъкнат, ако не сте сигурни какво ви прави специални? В тази статия ще ви преведем през няколко дейности, които можете да практикувате, за да ви помогнем да определите какво ви прави специални.

Направете списък с това, в което сте добри

Първата стъпка е да видите това, в което вече знаете, че сте добри или смятате, че може да ви направи специални. Това ще ви помогне да получите някои насоки и ще ви позволи да видите къде вече смятате, че се отличавате.
Тези елементи могат да включват хобита, спорт, комуникация и т.н. Важно е да сте честни при съставянето на този списък, тъй като лъжата за това, в което сте добри, няма да стигне много далеч и не наранява никого, освен вас.

Опитайте нови неща

След като завършите списъка си, той ще ви помогне да се ориентирате в обща посока за това, в което може да сте добри, но какво ще кажете за онези неща, които не сте опитвали? Може би вече знаете, че сте наистина добър в спорта, но това, което наистина ви прави специален, е как можете да работите толкова лесно с всичките си съотборници. Важно е да изследвате нови неща в процеса на определяне какво ви прави специални.

Попитайте близките си

Понякога имате нужда от външна гледна точка, за да определите наистина кои са вашите добри черти и какво ви прави специални. Те са в състояние да ви дадат по-малко пристрастен изглед, което ви позволява да получите по-добра представа за това, което може да ви направи специални.
Хората, които питате за това, трябва да бъдат надеждни и честни. Искате да сте сигурни, че ще ви дадат честен и обективен отговор; в противен случай те само ви губят времето.

Стесняване на списъка

За да откриете какво наистина ви прави специални, а не само това, в което сте добри, има няколко въпроса, които трябва да зададете за всеки елемент от вашия списък, за да ви помогне да го стесните.
За всеки елемент от списъка си се запитайте: дали съм просто опитен в това, или това ме прави специален? Трябва да се запитате какво от списъка ви помага да правите най-добро?

Ако сте опитен в общуването, например, може да откриете, че има повече възможности да направите нещо с това, отколкото, да речем, със спорт, в който сте добри, което прави по-вероятно това да бъде нещото, което ви прави специални.
Най-важният въпрос, който трябва да зададете обаче, е дали носите нещо уникално на другите с това умение? Има ли нещо в това как го правите, което ви прави уникален? Честният отговор на това ще ви помогне да се насочите в правилната посока, за да определите какво ви прави специални.
Всеки има нещо, което го прави уникален и специален, някакво умение или талант, в които той носи нещо уникално на другит. Определянето на това, което ви прави специални, е от решаващо значение, за да се възползвате максимално от уменията си и да ги използвате по начин, който ще донесе най-доброто на света.
Може да отнеме доста време и усилия, за да определите какво ви прави специални, но е от решаващо значение при определянето къде можете да внесете уникален набор от умения и таланти за другите, което ви прави специални.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да определите какво е това, което ви прави специални, за да можете да отидете по-далеч и да правите повече добро на света. А ако ви е нужна нашата подкрепа, в курса ни за Личностна увереност, ще научите стъпка по стъпка нужното: ТУК!

Как да определите какво ви прави специални