Здравейте!

 Предварително искам да изкажа огромната си признателност към всички наши доброволни сътрудници, преводачи, съмишленици, стажанти,  активисти и особено голяма благодарност на нашия главен координатор Александрина Димова! Без всички вас не бихме могли дауспеем да стигнем до тук!

Изключително вълнуващо е за мен да съм с всички вас и ви благодаря от сърце, че прелиствате страниците ни сега, ставайки част от поредната метаморфоза на УНИКАЛ. А защо метаморфоза, ще попитате? Защото УНИКАЛ при създаването си през 2011 год. беше Асоциация УНИКАЛ- Първа българска организация за хранителни нарушения (ХН), организирайки кампании и инициативи за информиране и превенция на ХН.

През 2016 год. УНИКАЛ премина през двойна метаморфоза. От една страна, повиши статута си, бивайки призната за Международен клон на  Международната организация за професионалисти при хранителни нарушения IAEDP с председател в мое лице. От друга страна, УНИКАЛ през същата година прерасна и в структура – създадената и координирана от мен и като неин обучител „Академия „Емоции и хранене“ .

През 2017 год. нашата организация продължи с метаморфозите, защото станахме официален представител на образователната атестация на IAEDP, позната като нашето Международно обучение, което беше моя много голяма мечта от няколко години и абсолютен успех не само за мен, но и за всички българи – живеещи у нас или в чужбина. Защото те получават тази уникална възможност да се обучават на родния си език,  благодарение на дългите месеци труд на целия ни екип – докато превеждахме и подготвяхме абсолютно всички материали и цялата ни обучителна платформа… За да можем да предложим това обучение и освен това на достъпна цена с 50% от редовната предлагана на сайта на IAEDP, договорена от мен  в преговорите ми с организацията.

През тази 2018 г. отново преминахме през две метаморфози. Първата през пролетта, когато успяхме да инициираме множество кампании за превенция на хранителни нарушения, както и около 300 изследвания за ранно откриване на ХН посредством 2 от въпросниците, които бях валидирала  по време на доктората си по психология за български условия. Мащабните ни дейности бяха възможни благодарение освен на екипа ни, но и на многото курсисти, външни лица-активисти и партньори от много градове на цяла България.

 И стигаме до поредната, но само за този конкретен момент метаморфоза на УНИКАЛ, а именно създаването на инициирания от мен UNIKAL Online Institute /УНИКАЛ Онлайн институт, чието избистряне на концепцията ми отне няколко месеца – от началото на лятото до неговия край. Това представлява своеобразна платформа, съчетаваща 3 основни структури: Асоциация УНИКАЛ, Онлайн Академия „Емоции и хранене” и УЕЛНЕС/WELLNESS/развитие с УНИКАЛ Модел, посредством използването на подсъзнателни mp3 аудио албуми със сублиминални записи на позитивни утвърждения, за които ще научите от бюлетина ни.

Това е най-новата ни структура, като точно в момента осъзнавам, че тази последна метаморфоза е даже многопластова. Защо ли? Понеже първо включва направата на новия ни сайт, който беше друга моя цел през последните години, като старият сайт на Асоциация УНИКАЛ ще продължава също да е актуален.

Втората същност на метаморфозата е в развитието на моя друга дългогодишна цел, всъщност датираща от самото основаване на сдружението – Асоциация УНИКАЛ през 2011 год., а именно създаване на партньорска мрежа на национално ниво – във всички окръжни градове, но затова ще научите също от бюлетина ни.

Третата искра на последната метаморфоза, мога да я нарека така, защото се породи у мен като отново дълго тлееща страст и вследствие на мое хоби – да търся, изпробвам и да се наслаждавам на нови методи за /на английски език се казва brain entrainment technology или буквалният му превод  е технологии за мозъчно увличане /стимулация т.е. промяна на мозъчните вълни: алфа, бета, тета, делта и гама.

Страстта ми по методите за мозъчна стимулация датира от годините, докато учех бакалавърската си степен по психология и втора специалност Човешки взаимоотношения в Канада преди повече от 10 год. Тогава започнах да слушам този тип модерни технологии с цел медитация – да, защото тези методи водят до невероятни състояние на ума и имат множество изключителни последици върху психиката, мисъл, фокус, емоции, осъзнавания, тяло, и десетки други – научно доказани. А първия път, когато чух подобен аудио запис, сякаш отлетях в друго измерение, беше толкова дълбоко и силно и извисяващо, че това изживяване дълбоко ме трансформира, като влюбване, но не променящо своята страст – само видоизменящо се през годините дотук.

По-късно и вследствие на предходното, се обучих към Американска организация за клинична хипноза и експериментирах със себе си първо, с близки, приятели и после със клиенти, но само като мое сериозно увлечение, без да го превръщам в официална част от  . Преминах през множество форми на лечебни методики с музика, различни форми на медитации, звуци с лечебни честоти, и други нови аудио технологии. Една от тези аудио методики беше използването на сублиминални /подсъзнателни албуми, които изпробвах и все още го правя в различни сфери на живота си. Ефектът от последните се оказа, че беше някак по-осезаем и бърз -шокиращо ефективен  на моменти, макар че и другите методики работеха. От 2012 год. си мечтаех да мога да предлагам мои аудио албуми с влияещи подсъзнателно записи и това лято поривът във мен успя да надделее до такава степен, че ме зареди с енергията на ентусиазма и резултатът е вече налице.

Но страстта ми по музикалните методи за мозъчна стимулация  всъщност се преплете и с  друга моя стара страст, а именно увлечението ми по WELLNESS философията. Огромният ми интерес  към този модел датира също от времето, прекарано в Канада – преди около 10 години. Интересното е, че когато измислях ахронима за УНИКАЛ, музата ми идваше точно от този модел и наскоро дори открих стари, ръчно написани и нарисувани мои записки за различните аспекти, които са официално по класическия  WELLNESS модел. Оформянето на концепцията на моя модел УНИКАЛ, който създадох, беше съчетание на ахронима на УНИКАЛ от създаването на асоциацията, но модифициран със 6-теаспекта на УЛНЕС философията. Тук се включи и идеята ми за сублиминалните албуми и това, което се получи като своеобразен фюжън, е крайният резултат: УЕЛНЕС развитие  с УНИКАЛ Модела, използвайки сублиминалните записи в 9 категории, кореспондирайки с всеки от6-те аспекта на УЛНЕС философията. Но за всички тях ще научите повече от бюлетина и от сайта ни.

Благодаря ви отново и ще се радвам да станете или останете част от нашият УНИКАЛ Онлайн Институт !

Д-р Елисавета Павлова