You are currently viewing Прегърнете своя вътрешен Аз

Като хора ние имаме наследена склонност да избягваме да се открояваме от тълпата. Оцеляването ни от самото начало е разчитало на сигурността в цифри и, доста забавно – този навик все още остава в нашата природа, въпреки каквато и да е реална необходимост да съществува в днешния свят.

Може дори да се твърди, че с невероятния обем взаимодействие, което имаме с връстниците си буквално от всяко кътче на света поради напредъка на социалните медии, усещането, че трябва да се придържаме към предварително определено статукво е по-голямо от всякога!

Неизбежно сме под натиск да маскираме ежедневно нашите автентични Аз-ове. Дали от колеги по работа, от приятелски групи или от последователи в социалните медии, това желание е неизбежно. Обаче има толкова много причини да останеш верен на себе си.

В тази статия ще обсъдим само няколко от многото причини, поради които прегръщането на вашето вътрешно Аз не само ви носи полза, но може да бъде и подарък за света около вас!

Една от най-прекрасните черти, които притежаваме като хора, е, че всеки от нас е напълно уникален. Освен очевидните неща, които всички споделяме, всеки се различава по своите индивидуални таланти, способности, перспективи и т.н. За съжаление, когато маскираме тези различия в опит да избегнем открояването, ние лишаваме себе си и всички около нас от истинската разлика, която може да се направи чрез себеизразяването.

Помислете за минута кои са най-големите изобретения и открития, дарени на човечеството досега. Едно общо нещо, което ще откриете, е, че всички те са създадени от хора, желаещи да бъдат различни и да се противопоставят на статуквото.

Връщайки се към темата за общите черти, споделяни от всички нас, независимо дали го знаем или не, себеприемането е една от тези черти. Дълбоко в себе си всички ние копнеем да бъдем това, което наистина сме, въпреки че необходимостта да се впишем често засенчва този порив. Когато сте в състояние да прегърнете вътрешното си Аз и да отидете срещу течението, вие каните другите да направят същото.

Когато околните забележат, че се чувствате добре като това, което сте, е много по-вероятно да последват примера ви! Този вълнообразен ефект насърчава себеизразяването и позволява на всички да се възползват от взаимодействието на колективните таланти и способности.

По ирония на съдбата са необходими значително повече усилия и енергия, за да се смесите с тълпата, отколкото за да бъдете истинското си Аз. Движението с тълпата предполага съзнателни усилия да действате и да се държите по определен начин през цялото време. Тази тенденция води до загуба на голяма част от нашите умствени ресурси, които биха могли да бъдат използвани по много по-добри начини. Времето, което прекарвате, криейки своята уникалност, трябва да бъде отделено за подобряване и израстване на себе си и на всичко, към което се стремите в този живот. Когато успеете да комбинирате присъщите си таланти и тази иначе загубена енергия, мога да обещая, че вие ще сте способни на някои наистина невероятни неща!

Досега вие със сигурност сте осъзнали, че животът е кратък. Едно от най-болезнените чувства, които можем да изпитаме, е това на съжаление. Като не се възползвате от даровете, които притежавате, ще дойде момент, когато ще осъзнаете болезнено остро пропуснатите възможности.

Често пъти най-монументалните шансове в живота идват и си отиват за едно мигване на окото, неспособни да бъдат използвани, когато вече са си отишли. Прегръщайки вътрешното си Аз, можете да погасите толкова много съжаление по пътя.

Сливането с тълпата е станало толкова привично за повечето от нас, че предприемането на каквото и да било друго поведение в началото ще се почувства много странно. Ако обаче вие можете да направите това ново поведение вашето ново „нормално“, ползите за вас и за хората около вас наистина си заслужават!

Прегърнете своя вътрешен Аз