You are currently viewing УСМИХВАЙТЕ СЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПО-ЩАСТЛИВ ЖИВОТ – 4 ЛЕСНИ И ПРАКТИЧНИ СТЪПКИ

Да се усмихваш е магическо право, което се намира точно под носа ви. То е ключът към дълголетие, добро общо здраве, приятни връзки с хората и дори към успеха.

Въпреки това ние сме създали култура, в която сме да забравили как да се усмихваме и където стресът определя продуктивността, а усмихването е запазено само за специални поводи. Както сме въвлечени във всекидневните си задължения, не трябва да забравяме как да се усмихваме повече, защото е прост и мощен начин да подобрим качеството на живота си. Нека разберем защо и как:

Тайната сила на усмихването

           Усмихването е повече от самораздвижване на лицевите мускули. Усмивките изпращат позитивни сигнали към мозъка, които стимулират някои системи на мозъка. Това създава позитивен отзив:  ние се усмихваме, отзивът е изпратен към мозъка и ние се чувстваме добре. Когато усетим, че позитивен отзив е изпратен към мозъка, ние се усмихваме – системата продължава! Колкото повече усмивки регистрира вашият мозък, толкова по-добре ще се чувствате и ще сте изпълнени с повече позитивни емоции.

         Усмихването е седем пъти по-стимулиращо отколкото получаването на пачка пари или яденето на шоколад и е ефективно, когато става въпрос за намаляването  на причинените от стрес хормони, които имат негативно влияние върху физическото и менталното здраве. То е дори толкова успокояващо като упражненията и е почти толкова освежаващо като добър нощен сън.

         Усмихването дава на лицето ви по-младежки вид и въпреки популярните вярвания намалява състаряването заради по-ниските нива на стрес. Усмихването е изключително важно, когато се създават връзки и задълбочени приятелства. Хората са просто по-склонни да се разкрият и да говорят с някого, който се усмихва.

         Но всъщност не са само хората, които човек може да привлече чрез усмихване. Това са и възможностите. В едно проучване на годишните албуми изследователите избрали тези, които се усмихвали на снимките, и тези, които не се, като проследили живота им и сравнили неговото качество. Интересно е, че тези, които се усмихвали повече, водят по-щастлив живот и имат облагородяващи връзки и по-малко проблеми.

Превърнете го в свой навик

             Всеки може да се усмихва. Не трябва да приличате на модел и не се нуждаете от перфектни зъби – всичко, от което се нуждаете, е себе си и практика.

Аз никога не се усмихвах на снимки. Мислех си, че не изглеждам добре, когато се усмихвам, и че усмивката ми изглежда ужасно или насилено, така че спрях да го правя. Гледайки назад във времето, усмихването може би щеше да увеличи увереността ми и щях да се приемам по-добре, може би дори и да ме отдалечи от рутината (през това време минавах през трудни времена).

          Трикът е да освободите всички очаквания и предразсъдъци. Запомнете: Бъдете обикновен, опитайте се да повдигнете мускулите на бузите си леко на интервали от 5, след това работете върху начина, по който показвате зъбите си (или не, както предпочитате).

Аз се научих как да се усмихвам, като свикнах да виждам себе си в огледалото. Усмихвах се на себе си, докато минавах покрай огледалото или на отражението си, когато си миех ръцете.

        Трябва да превърнете усмихването във ваш навик. Отнема най-малко 21 дни да създадете един свой навик, но това всъщност е окуражаващо послание: не се фокусирайте върху времето, фокусирайте се върху създаването на връзка със самия себе си (включително да приемате грешките и временни проблеми). Преди да осъзнаете, вашите мускули ще запомнят начина, по който се усмихвате и всичко ще се получава естествено! Аз дори не трябва да напомням на себе си да се усмихвам, всичко става от само себе си.

Как да се усмихвате повече

          Може би ще ви изглежда странно да се усмихвате по случайни поводи, но скоро ще откриете, че имате безброй причини да го направите. Ето 4 лесни съвета, които ще ви помогнат да направите усмихването свой навик в ежедневния си живот, като това ще ви изглежда като вашата втора природа:

          Не трябва да чакате да ви се случи нещо хубаво, за да се усмихнете, можете да го направите и да го превърнете в първото добро нещо, което ви се е случило през този ден. Не е ли вярно, че лошите емоции, които получаваме още от момента на събуждане, често остават с нас до края на деня? Като започвате деня си с усмивка, вие се отдавате на добрите чувства, добрите преживявания и на доброто настроение.

  • Наложете си причини за усмивки

          Ако често забравяте или сте човек, който има нуждата да му напомнят, наложете си причини и подсещания за усмивки. Например можете да направите жълтия цвят вашата причина, така че винаги когато видите жълто, да се усмихвате. Вие можете да превърнете това повече в игра, отколкото в задължение.

          Можете да превърнете велосипедите във вашата причина, куче, дума, определена песен, абсолютно всичко. По този начин вие винаги ще имате причини за усмивка.

Колкото са по-глупави и смешни (като например когато минете покрай пожарогасител), толкова по-лесно ще се засмеете! Също можете да си настроите аларми, които да ви подсещат да се усмихвате, на телефона си или да използвате тези подсещания като причини.

  • Използвайте въображението си

          Една от най-добрите суперсили на мозъка ни е това, че имаме способността да мечтаем и да си представяме. Ние прекарваме повече от живота си, мислейки, и можем да използваме тези наши мисли за добра кауза.

          Връщайте в съзнанието си стари спомени. Моят любим спомен е, когато приятелите ми ме поканиха в техния апартамент, където аз си говорих с тях за моята работа като спиритуален ментор за първи път. Страхувах се, че те ще ме съдят за това, но получих само тяхното мило отношение, любов и емпатия вместо това. Това е много обикновен спомен, но ме кара да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Да се просълзя също.

          Мислете си за вашите любими спомени и ако нямате или имате няколко, можете да си създадете такива спомени, които ще ви дават надежда в тъмните дни. Прекарвайте време с хората, които обичате, гледайте филми с приятели, пътувайте, ходете на курсове, тичайте – излезте навън и създайте свои спомени, към които можете да се завръщате и да се усмихвате. Вие дори можете да записвате тези спомени чрез гласови съобщения, снимки, писане – начините са безброй. Направете ги възможно най-лични.

  • Разсъдливост

          Може би това е най-важната недооценена нагласа в живота, която може да спаси толкова много животи, ако хората започнат да я разбират по-добре. Разсъдливостта е просто да бъдете жизнени: съзнателни, отговорни, обичащи, в настоящето. Животът бива изживяван толкова бързо от много хора, които забравят да забавят темпото за малко и да погледнат с широко отворени очи. Вие можете да забавите времето по някакъв начин чрез разсъдливостта. Тя ви помага да забележите и да приемете нещата, които по принцип биха останали незабелязани. Започнете да записвате ежедневно за какво сте благодарни. Всеки ден приключвайте деня си, като изреждате три неща, за които сте благодарни.

Усмихвайте се, когато се сещате за тях и когато ги пишете. Докато ги пишете, прибавете към тях чувства и емоции, защото усмихването само по себе си е подарък. Започвайки такъв дневник, вие ще развиете чувство за благодарност, което ще ви помогне да откриете повече причини, за да се усмихнете.

Започнете да се усмихвате повече с помощта на подсъзнателно учене посредством нашите сублиминални аудио албуми- бързо, лесно и ефективно, само за няколко минути на ден.

Вижте повече на следния линк: 

Подсъзнателни аудио албуми с утвърждения

УСМИХВАЙТЕ СЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПО-ЩАСТЛИВ ЖИВОТ – 4 ЛЕСНИ И ПРАКТИЧНИ СТЪПКИ