You are currently viewing 3 Начина как недовършването на започнатото може да ви навреди

Минавате ли покрай коридора на забравените проекти, когато влезете в дома си? Или може би всички проекти, които оставяте недовършени, са натъпкани в гардероб, където никой от гостите ви не може да ви съди за тях.

Въпросът е, че сте склонни да оставяте много от нещата, които сте започнали, недовършени и независимо дали го осъзнавате или не, този навик може да ви навреди по няколко начина.

Може да ви разтревожи

Ако установите, че постоянно се чувствате тревожни, това може да се дължи на всички проекти, които постоянно оставяте недовършени. Дори ако в момента не изпитвате никакво безпокойство, това не означава, че в крайна сметка няма да почувствате тревожни чувства в резултат на вашите незавършени проекти.

Не само това, но когато чувствата на безпокойство останат неразрешени, те могат да доведат до по-сериозни проблеми като депресия. Затова е по-добре да направите всичко възможно, за да избегнете чувството на безпокойство.

Ще имате проблеми с разочарованието

Независимо дали го осъзнавате или не, оставянето на незавършени проекти е дълбок източник на разочарование в живота ви. Това разочарование може да се отрази не само на личния ви живот. Това също може да повлияе на професионалния ви живот, карайки ви да се нахвърляте на колеги и може би дори на шефа си. Ако това ви звучи познато, това означава, че вашите незавършени проекти всъщност могат да бъдат това, което ви спира в кариерата.

Няма да продължите напред

Завършването на започнатото е важна част от създаването на промяна в живота ви. Ако не довършвате нещата, които започвате, вие не се променяте. Ако не се променяте, вие сте в застой. Без промяна не можете да продължите напред. Ще оставите настрана всички цели или мечти, които имате за себе си, и може никога да не ги изпълните. Това също може да означава, че няма да почувствате постижение, което е друг решаващ аспект, който ви помага да се движите напред в живота.

Заключение

Въпреки че може да не смятате, че незавършването на започнатото ви вреди, истината е, че вероятно е така. Когато оставите проект незавършен, това може да предизвика безпокойство и чувство на неудовлетвореност, които да се развият и натрупат.
Освен това, когато не завършвате нещо, вие оставате в застой в живота си и се лишавате от растежа и развитието, които заслужавате. Време е да спрете да оставяте задачите настрана и да започнете да довършвате нещата, които сте започнали днес!

Ако не ви достига увереност че можете да се справите или ако се нуждаете контрол и баланс в живота си, можете да научете какво да направите ТУК!
Или ако желаете да помагате на другите – да сте треньор /обучител или консултант, ще ви е полезно онлайн обучението „Треньор по увереност“
ТУК!

3 Начина как недовършването на започнатото може да ви навреди