ПРОФЕСИОНАЛЕН АСПЕКТ
Категория: увереност и самочувствие
Категория: финанси и професионален успех

ФИЗИЧЕСКИ АСПЕКТ
Категория: проблеми с хранене и тяло
Категория: релаксация и сън

СОЦИАЛЕН АСПЕКТ
Категория: взаимоотношения
Категория: социални умения

ИНТЕЛЕКТУАЛЕН АСПЕКТ
Категория: ум и интелектуално развитие   

ДУХОВЕН АСПЕКТ
Категория: духовно и личностно развитие

ЕМОЦИОНАЛЕН АСПЕКТ
Категория: емоции и чувства

6 ИЗМЕРЕНИЯ НА УЕЛНЕС МОДЕЛА и как точно да го използвате

Модел за благодентсвие

6 ИЗМЕРЕНИЯ НА УЕЛНЕС МОДЕЛА

 

 

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ  УНИКАЛ МОДЕЛА 
БАЗИРАН НА УЕЛНЕС ФИЛОСОФИЯТА

СЛЕДВАЙТЕ СЛЕДНИТЕ СТЪПКИ:

1. За всеки от 6-те аспекта на УНИКАЛ Модела, оценете до каква степен сте доволни от настоящето състояние в съответната сфера от 1 до 10, където 1 е изключително недоволен, а 10 изключително доволен и запишете отговорите си.

2. Разгледайте резултатите си и отбележете, кои са аспектите с  най-ниски резултати или тези с оценка под 5.

3. Направете избор с кой аспект сте готови на започнете първо измежду възможните опции с най-ниски резултати.

4. Кликнете върху линка-самото заглавие на съответният аспект измежду 6-те посочени.

5. Изберете заглавие за сублиминални утвърждения (СУ) което отговаря на-близо на проблема или желанието ви за промяна.
*Можете да изберете и съответен формат: Актив или Релакс. Вижте повече за тях ТУК! или пакет по избор от 6 MP3 СУ от всяка категория измежду посочените варианти.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НАКРАТКО ПОДСЪЗНАТЕЛНИТЕ АУДИО АЛБУМИ

1. Направете поръчката си според предпочитанията си.

2. Получете аудиотата си със СУ в MP3 формат  и започнете да ги слушате според получените на имейла ви инструкции. *Запознайте се детайлно и със секцията Често Задавани Въпроси от сайта ни.

3. Продължавайте за използвате стъпките от 3 до 7 и за останалите аспекти от УНИКАЛ Модела, които се нуждаят от подобряване. И  не само за  да растете и да се усъвършенствате мисловно, емоционално и поведенчески, но и за да реализирате потенциала и целите си и постигнете  по-балансиран живот и повече хармония.

4. Потърсете професионална помощ, защото ако страдате от дълготрайни психологични, емоционални или нарушаващи функционирането ви проблеми, ще се нуждаете от психолог, консултант или терапевт, който стъпка по стъпка да ви учи, насочва и подкрепя да  постигнете желаните промени във 6-те аспекта на УНИКАЛ Модела.

 

Асоциация УНИКАЛ

Предлага информиране, обучения, уебинари, превенция, консултиране и  терапия в сферата на класифицираните хранителни разстройства- анорексия, булимия, безконтролно преяждане (хиперфагия) и на другите 4-та и 5-та групи субклинични хранителни нарушения (според DSM-5).

Услугите ни са насочени в значителна степен и към субклиничните хранителни нарушения и другите широко разпространени, но също толкова заплашващи здравето и качеството на живот форми на нарушено хранене срещащи се при по-голяма част от населението през последните години.

Прекомерно правене на упражнения или разход на физическа енергия;висока честота на ежедневно мислене за храна, хранене, тегло и тяло; чувство на загуба на контрол над храненето и съответно емоционално/преяждащо хранене; употреба на методи за прочистване или освобождаване от поетата храна;ниска самооценка и влошена представа за собственото тяло и други.

Международно Онлайн Сертификационно Обучение

Първа Българска Организация за хранителни нарушения-Асоциация УНИКАЛ) www.bia-unikal.org, беше официално приета за Международен Клон на Международната организация за професионалисти в сферата на хранителни нарушения-IAEDP (International Association for Eating Disorders Professionals).

Като председател на международния клон беше избрана д-р Елисавета Павлова, която е първата в България сертифицирана от IAEDP, като специалист в менталното здраве при хранителни нарушения. Освен това тя е психолог практикуващ във Варна, обучител/лектор към ОнЛайн Академията на Асоциация УНИКАЛ и на Международната Квалификация посредством Сертификационно Онлайн Обучение на IAEDP, за което можете да прочетете повече на този линк: Международно Сертификационно ОнЛайн Обучение за Студенти и Специалисти

Това официално представителство ще допринесе значително за цялата българска общност посредством развитие в две от основните дейности на Асоциация УНИКАЛ, а именно обучения за български професионалисти и студенти, както и превенция -ранно разпознаване и навременни интервенции в сферата на хранителни нарушения в страната.

Всичко относно Асоциация УНИКАЛ вижте на линка: http://bia-unikal.org/

Изпратете ни запитване