You are currently viewing 6 невероятни предимства да се научите да обичате себе си

Колкото и най-сериозните сред нас да отричат това – всички имаме желание да бъдем обичани. Често копнеем за романтична любов. Ние сме уловени в нашата самота и е нормално да имаме нужда от компания. Но романтиката не е борба или желание на всеки – това може да е семейно желание или платонично приятелство. Макар че за някои може да е комбинация от всички тези.
Отхвърлянето и нараняването могат да ни накарат да се чувстваме неудовлетворени и разочаровани от начина, по който очакваме да се развият взаимоотношенията. Когато не вървят така, както искаме, ние често се самообвиняваме и се чудим къде сме сгрешили… не става дума за това. Тук идва да се научите да обичате себе си – и това идва с някои невероятни предимства, ето шест.

Ще бъдете отворени и отговорни

Вместо да правите лоши избори, защото сте водени от срам, вина или страх – ще бъдете овластени да правите избори, които наистина имат смисъл за това кои сте – което означава, че ще живеете своя автентичен живот. Вече няма да бъдете хванати от хора, които ви харесват, вместо това ще живеете живот, който ви носи удовлетворение. Любовта към себе си означава да се опитвате да почитате себе си, защото знаете, че вашите нужди са също толкова важни, колкото и другите.

Вие поставяте граници и се придържате към тях

След като се научите да зачитате нуждите си, започвате да се чувствате по-уверени, което означава, че сте по-настоятелни. Разбира се, това води до по-целенасочена нагласа, особено когато става въпрос за срещи. Започвате да виждате кой ви губи времето и сте достатъчно силни, за да продължите напред без тях. По-конкретно, вие сте достатъчно силни, за да поставите ясни граници с хората и да се придържате към тях.

Търсенето на одобрение ще спре

Когато наистина обичате себе си, спирате да се тревожите какво мислят другите за вас – което означава, че сте по-малко отбранителен човек и сте по-уверени да живеете живот, който е автентичен за вас. Защо ще имате нужда от приемане от всички останали, когато наистина приемате себе си?

Вие ще бъдете човек, който съзнателно взема решения

Обичта към себе си ви дава смелостта да отрежете неща от живота си, които наистина не ви носят радост или не ви предоставят достатъчно пространство за растеж. Лесно е да вземате смели решения, когато цените себе си и активно правите избори, които имат за цел да ви почетат, вместо да рискуват да ви навредят.

Ще се насладите на времето, прекарано сами

Много хора се увличат в спазването на натоварени графици, просто защото се ужасяват да се чувстват или да бъдат сами. Заобикаляте се с хора, хвърляте се на работа и вземате решения, които ви помагат да избегнете тази самота. Защо бихте правили всички неща, които не обичате? Може да запълвате това време с неща, които наистина обичате да правите – независимо дали е медитация, плуване, писане или гледане на филм. Не е необходимо да се чувствате страшно да прекарвате време сами, трябва да се наслаждавате на времето със себе си. Любовта към себе си носи повече комфорт, когато прекарвате време в собствената си компания.

Щастие

Не е нужно да намирате щастието във връзките, независимо дали са романтични или не. Единствената любов, от която наистина се нуждаете, за да сте щастливи, е любовта към себе си. Когато започнете да поемате отговорност за това и спрете да раздавате силата си на всички останали, естествено ще се почувствате по-щастливи. Ако не сте в романтична връзка, ще откриете, че не сте толкова отчаяни да бъдете в такава, както някога, защото знаете, че не се нуждаете от тях. Когато се появи правилният човек, вие ще сте готови за тази любов.

За да научите как да използвате Модела УНИКАЛ за WELLNESS Благополучие, погледнете ТУК

6 невероятни предимства да се научите да обичате себе си