You are currently viewing Единственото мнение, което има значение е вашето собствено

Значителен брой хора са хванати в капан, който сами си причиняват, опитвайки се отчаяно да угодят на другите. Това отнема истинската им цел в живота с пропилени усилия да бъдат в крак с това, което се очаква от тях. Това е не само тъжно, но и ограничава личния им опит до това, което мислят трети страни.

Над мнението на всички, вашето е най-важно, тъй като определя обхвата ви като личност. Това има самоизпълняващ се ефект в сравнение с вземането на житейски решения въз основа на това, което другите смятат за правилно за вас. Разчитането на вашето мнение първо ви дава самооценка, която става вашата основа за увереност.

Аз-концепцията поставя всичко в перспектива, като вашият характер е в унисон с вашата самооценка и набора от лични способности, които ви подготвят адекватно в различните ви начинания в живота. Това е най-добрият сценарий за балансирана личност, но тези, които се придържат към очакванията на другите хора, очевидно нямат контрол над живота си.

Защо мненията на другите хора за вас може да са подвеждащи

Няма никаква връзка между одобрението на хората и вашето самочувствие. Преценката, произнесена от другите, не е обективна, тъй като повечето не са наясно с вашите преживявания и произход, който ви е оформил в човека, който сте. Хората ще прикрият своята несигурност, като съдят другите, за да се почувстват по-добре в собствената си ситуация.

Според психологията на човешкото поведение хората винаги ще избират различни индивиди, за да отправят обвинения и да извлекат удоволствие от това, ако техните мнения се отразяват на жертвите им.

Разработването на силен механизъм за справяне и поддържаща структура, която започва със силно възприемане на себе си, прави унизителното мнение просто глупост за вас. В края на краищата, само вие знаете вашите амбиции и посоката, която възнамерявате да поемете живота си, тъй като вие държите абсолютния контрол.

Не се подвеждайте да търсите одобрението на другите, тъй като е невъзможно да угодите на всички. Животът не е стандартизирано преживяване за всеки, следователно едни и същи техники, които работят за един човек, могат да ви опустошат с неуспех. За щастие всеки има своя собствена интуиция и вътрешният глас вярва само на него.

Тенденции, насочени към търсене на валидиране, които трябва да избягвате

Някои се страхуват да изразят мнението си по една или друга причина, поради което се примиряват да се съгласят с неща, с които вродено не са съгласни и реагират „да“, когато трябна да бъде „не“. Всеки има право на собствена логика и винаги трябва да се чувствате свободни да се изразявате по съответния начин без страх.

Друга безполезна тактика за търсене на потвърждение е манипулирането на естествения ред на нещата в непосредствената ви среда в опит да се почувствате приети или да накарате хората да се съгласят с вашите мнения. Хората, които развиват комплекс, когато другите не са съгласни с тях, натоварват ненужно своя умствен процес и емоции.

Също така не трябва да поставяте характера или принципите си на риск, за да се впишете. Такава среда няма да насърчи саморазвитието, тъй като хората, които се грижат за вашето благополучие, лесно приемат истинската ви идентичност. Тези, които деформират характерите си, често се губят във фалшива самоличност, която не ги удовлетворява, поради което в крайна сметка остават нещастни и объркани.

Грижа за най-добрия ви интерес

Правилно е да се заключи, че тъй като начинът на живот се модернизира с технологиите, личните истории, които голям брой хора представят, са най-малко привлекателни в сравнение с автентичните истории, скрити в тях. Въпреки че не всички мнения са лоши за нас, важно е да различаваме хората с чисти намерения и тези без.

В крайна сметка обаче вашето мнение е това, което има значение, когато става въпрос за оказване на влияние в живота ви. Да бъдете свой собствен най-доверен консултант ви позволява да процъфтявате там, където повечето хора се провалят поради нерешителния си характер, който се самобичува.

Ако искате да научите повече за това как емоционалното ви здраве се отразява на живота ви и дали емоционалното ви благополучие е здравословно, тогава трябва да погледнете видео Курса Уверена Самооцeнка като в допълнение изключително полезно за преодоляване на вътрешните пречки е слушането на Сублиминални (подсъзнателно моделиращи) записи с позитивни утвърждения за здравословно управление на емоциите.С Курса Емоционална Увереност ще научите всичко, което някога сте искали да знаете как да защитите и подхранвате емоционалното си благополучие и как грижата за тази част от психичното ви здраве може да подобри живота ви. 

Но както може би сами знаете или сте научили от първата част на кампанията ни „Управлявам емоциите си, а не те мен“ много често емоциите ни биват преплетени с контрола на телата и храненето ни. Ако това е така за вас, можем да ви помогнем да преодолеете неодобрението към физиката си и да станете уверени в своето тяло с Видео Курса „Увереност в тялото“.

За да започнете да подобрявате здравето си, емоционалното си удовлетворение, да уважавате телата и цените себе си вземете решение още днес и направете първите крачки към промяната, с помощта на ресурсите, които ви предлагаме и с нашата подкрепа!

Не чакайте! Вие заслужавате свобода извън лабиринта на обсебеност от мисли за тегло, храна и тяло!

· За да научите полезна информация и ефективни техники за управление на емоциите си, ви каним да се включите безплатно в предизвикателствата за здрави емоции и да получите подарък – електронно ръководство „30 дневно предизвикателство – Подкрепете емоционалното си здраве

Научите повече за 2-ра Част на Кампания „Управлявам Емоциите си Вместо „ТЕ“ мен“ .

За да не пропускате публикациите ни с анимирани видео клипове и постове от Блога ни, ни последвайте на ФБ страницата на УНИКАЛ: https://www.facebook.com/UNIKALOnlineInstitute както и на Инстаграм профила ни: https://www.instagram.com/unikal_eating/ и се абонирайте за Новият YouTube канал на УНИКАЛ : https://www.youtube.com/@UnikalOnlineInstitute2023

Бъдете здрави и уверени! Екипът на Асоциация и Институт УНИКАЛ

 https://unikalonlineinstitute.com/ и https://bia-unikal.org/

Единственото мнение, което има значение е вашето собствено