You are currently viewing Защо щастливите хора са физически по-здрави

Забелязали ли сте, че тези, които са по-щастливи, изглеждат физически по-здрави? Чудили ли сте се какво можете да направите, за да бъдете като тях? Как щастието влияе на вашето физическо здраве? Какво е това в щастието, което се провежда във вашето физическо здраве?

В тази статия ще отговорим на тези въпроси, наред с други, и ще ви помогнем да започнете по пътя си към щастие и здраве.

Щастието означава по-малко стрес

Трябва да е доста очевидно, че стресът води до влошено физическо здраве. Стресът може да причини инфаркт, инсулт, тревожност, мигрена, аневризми и много други ужасни здравословни състояния. Колкото по-щастливи сте, толкова по-малко стресирани ще бъдете.

Щастието е мощна емоция, която преминава през вас и засяга толкова много различни области от живота ви. Когато сте щастливи, стресът не оказва толкова голямо влияние върху психичното ви здраве или ежедневието ви. Стресът не може да се вкорени в живота ви, ако сте щастливи.

Щастието означава по-малко негативизъм, повече позитивизъм

Когато сте щастливи, тялото ви е изпълнено с позитивизъм. Независимо дали го признаваме или не, нашата перспектива влияе доста на здравето ни. Ако останете позитивно настроени, имате по-голям шанс да преодолеете какъвто и да е здравословен проблем, с който се борите, отколкото ако сте негативно настроени към него.

Умът ни е мощно нещо и начинът ни на мислене може да ни направи или разбие, когато става въпрос за борба със здравословни проблеми. Щастието насърчава повече позитивност, което ще ви помогне да получите силата, от която се нуждаете, за да продължите да се борите, докато не победите.

Тези, които са по-щастливи, са склонни да се хранят по-здравословно

Проучванията показват, че тези, които са по-щастливи, са с 47% по-склонни да консумират здравословна диета, състояща се от плодове и зеленчуци, отколкото тези, които не са. Консумирането на здравословна, добре балансирана диета насърчава широк спектър от ползи за здравето, както и повдига настроението ви. Ще се изненадате какво може да направи една по-здравословна диета за вашето настроение и цялостно здраве.

Това здравословно поведение води до положителен цикъл, който ви помага да сте здрави. Тези, които са по-щастливи, са склонни да избират по-здравословна храна, което след това повишава настроението им и ги прави щастливи. Този цикъл насърчава и помага за поддържането на положителен здравословен начин на живот, като ви поддържа физически по-здрави.

Тези, които са по-щастливи, обикновено са по-активни физически

Същото проучване, което споменахме в последния раздел също показа, че тези, които са по-щастливи, са с 33% по-склонни да бъдат физически активни, друг необходим компонент, за да останат физически по-здрави. Когато сте разстроени, депресирани или нещастни по някакъв начин, това прави много по-трудно да бъдете физически активни и да правите много други неща, освен да лежите на дивана цял ден.

Тези, които са по-щастливи, обикновено са по-физически активни, което означава, че спортуват повече и изразходват повече калории. Колкото по-активни сте физически, толкова по-лесно е да бъдете физически активни. Това означава, че просто продължавате да ставате все по-активни физически с течение на времето и да ставате все по-здрави.

Тези, които са по-щастливи, обикновено са по-здрави физически поради факта, че умът и тялото са едно цяло. Те работят заедно и колкото по-щастливи сте, толкова повече енергия ще имате, за да сте физически активни и толкова по-добре ще се храните. Ако се храните по-добре, ще имате още повече енергия, като по този начин ще ускорите цикъла.

Ако искате да сте по-здрави, първо трябва да се съсредоточите върху психичното си здраве. Уверете се, че сте щастливи и правете всичко възможно, за да поддържате това щастие. Никога не забравяйте, че вашето психическо и физическо здраве вървят ръка за ръка.

Ако искате да научите повече за това как емоционалното ви здраве се отразява на живота ви и дали емоционалното ви благополучие е здравословно, тогава трябва да погледнете видео Курса Уверена Самооцeнка като в допълнение изключително полезно за преодоляване на вътрешните пречки е слушането на Сублиминални (подсъзнателно моделиращи) записи с позитивни утвърждения за здравословно управление на емоциите.С Курса Емоционална Увереност ще научите всичко, което някога сте искали да знаете как да защитите и подхранвате емоционалното си благополучие и как грижата за тази част от психичното ви здраве може да подобри живота ви. 

Но както може би сами знаете или сте научили от първата част на кампанията ни „Управлявам емоциите си, а не те мен“ много често емоциите ни биват преплетени с контрола на телата и храненето ни. Ако това е така за вас, можем да ви помогнем да преодолеете неодобрението към физиката си и да станете уверени в своето тяло с Видео Курса „Увереност в тялото“ – https://unikalonlineinstitute.com/body-confidence .

За да започнете да подобрявате здравето си, емоционалното си удовлетворение, да уважавате телата и цените себе си вземете решение още днес и направете първите крачки към промяната, с помощта на ресурсите, които ви предлагаме и с нашата подкрепа!

Не чакайте! Вие заслужавате свобода извън лабиринта на обсебеност от мисли за тегло, храна и тяло!

Защо щастливите хора са физически по-здрави