You are currently viewing ИЗГРАЖДАНЕ НА ДОВЕРИЕ И ЛЕЧЕНИЕ НА ТРАВМАТА ОТ НЕДОВОЛСТВОТО КЪМ ВАШЕТО ТЯЛО

В тази проницателна статия, д-р Дженифър Креацулас се обръща към трудния въпрос за промяна на отрицателното изображение на тялото. Тя цитира думите, че “образът на тялото е последният, който си отива” при възстановяване от разстройството на храненето, отбелязвайки, че “телата ни се превръщат в бойно поле, на което играят самоувереността и омразата. “

Д-р Креацулас вярва, че отрицателното изображение на тялото е травма, която води до съмнение и недоверие в нашите собствени тела. Очакваме, че телата ни ще ни предадат и разочароват. За тези чувства може да бъде обвинявана суетата и може да почувстваме, че проблемите на другите хора обезсилват значението на негативния образ на тялото. Тя казва, че обратното, себеомразата е травма-натоварено страдание, което ще отнеме време да се излекува. Д-р Креацулас твърди, че “възстановяването на доверието с телата ни е от съществено значение за укрепване на образа на тялото”. Това ще отнеме време и практика и няма да се случи за една нощ.

Тя предлага шест действия, които да се предприемат, за да се възстанови доверието.

Бъдете добри със себе си. Според д-р Креацулас, любезното общуване със себе си може да ви помогне да изместите връзката с тялото ви. Тя съветва да разговаряте със себе си когато сте разстроени за състоянието си, като напомняне, че се опитвате да промените връзката си със своето тяло. Кажете си, че се опитвате да се чувствате по-добре в тялото си.

Премахнете това, което засилва недоверието ви. Д-р Креацулас също така съветва да изчистите физическото и умственото си пространство от неща, които засилват негативния образ на тялото. Те подсилват лошите чувства към тялото ви.

Ограничете времето, прекарано пред огледалото и обличането. Ако това е трудно, започнете като по малко намалявате времето. Отнасяйте се към времето си като към нещо много ценно, за да го пилеете с чувства на неудовлетвореност и съмнение в себе си.

Бъдете с хора, които не са обсебени от телата си или от храната. Д-р Креацулас заявава: „Тези хора се борят с усилие срещу грешките си, но въпреки това, докато изграждате доверие в тялото си, е наложително да сте заобиколени с хора и енергия, които стимулират вашата упорита работа.”

Позволете на другите да виждат целите ви. Може да ви бъде от полза споделянето на информация, която да ползвате, за да укрепите своето доверие с тялото си. Мрежата ви за поддръжка може да ви помогне с този процес.

Припомняйте си често защо правите това. И накрая д-р Креацулас предлага да се води дневник, да се работи с визуална дъска или да се рисува, за да се подсилят тези положителни аспекти, които ще позволят промяна на отрицателната представа за тялото.Тези конкретни елементи могат да ви върнат в трудните дни като напомняне за работата, която вършите.

В заключение тя казва:

“Не забравяйте, че излекуването от травмата на отрицателната представа за тялото отнема време, търпение и решителност, но всяка стъпка колкото и малка да е тя, е важна. “

За да прочетете тази статия изцяло, моля кликнете ТУК

Ако сте родители, учители, педагози, социолози и работите с деца, подрастващи или юноши и ако желаете да бъдете в помощ в посока на нормално хранене, можете да бъдете обучени онлайн в Обучение „Базово консултиране при хранителни нарушения” – анорексия, булимия, безконтролно преяждане.

Повече информация намерете ТУК

Сублиминалните аудиоалбуми с утвърждения ни помагат за няколко минути дневно, без да отнемат време – бързо, лесно и ефективно да допринесат за трайни промени в мисленето, емоциите, поведението и в навиците във всичките шест аспекта на УНИКАЛ Модела ни – духовен, интелектуален, социален, професионален, емоционален и физически аспекти.

Имате ли нужда от допълнителна подсъзнателна подкрепа в посока на интегриране или разширяване на комуникацията в семейството или със засегнат от хранително нарушение? Необходима ли ви е помощ да чувствате увереност в решенията си?

Научете как с нашите аудиопомощници в Категория: ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

Готови ли сте да подобрите мотивацията си и да постигнете финансовите и професионалните си цели – да станете по-решителни и организирани; да придобиете лидерски умения и да излъчвате харизма?

Научете как с „Аудиопомощниците към вашето здраве и мечти” в Категория:  ФИНАНСИ И ПРОФЕСИОНАЛЕН УСПЕХ

ИЗГРАЖДАНЕ НА ДОВЕРИЕ И ЛЕЧЕНИЕ НА ТРАВМАТА ОТ НЕДОВОЛСТВОТО КЪМ ВАШЕТО ТЯЛО