You are currently viewing Как промяната на вашето мислене може да подобри живота ви

“Вижте се как живеете в изобилие и ще го привлечете. Винаги работи, работи всеки път, с всеки човек.“ – Боб Проктър

Вероятно не мислите постоянно как вашето мислене влияе на живота ви. Винаги сте мислили по този начин, или в резултат на това как сте били възпитани, или поради други обстоятелства. Вашето мислене всъщност влияе на живота ви. Като промените начина, по който мислите, можете да подобрите живота си.
Нагласа за изобилие, нагласа за недостиг, нагласа за страх, фиксирана нагласа, нагласа за растеж, уверена нагласа и много други са различни видове нагласи, които имаме. Всяко несъзнателно и съзнателно убеждение влияе на живота ни всеки момент.
Според изследването на психолога от Станфорд Карол Двек, силата на нашите вярвания, съзнателни и несъзнателни, и как промяната дори на най-простите от тях може да има дълбоко въздействие върху почти всеки аспект от живота ни.
Когато промените начина си на мислене, вие ставате по-креативни, по-артистични, по-интелигентни, по-успешни, по-атлетични и по-пълноценни.

Ето няколко начина, по които промяната на вашето мислене към мислене за изобилие или растеж може да подобри живота ви:

  • Не се страхувайте да излезете от зоната си на комфорт. Промяната на нагласата ви към такава за растеж ви позволява да видите многото различни пътища, достъпни за вас във всичко, което търсите – напредване в работата, творчески изходи или нещо по-лично. Това ви позволява да продължите напред, вместо да останете на едно и също място.
  • Когато промените начина си на мислене, виждате, че има много ресурси за растеж. Въпреки че ще има конкуренция, вие ще видите възможностите във всеки аспект от живота си.
  • Става ви удобно да споделяте идеи, без да се чувствате застрашени или уплашени, което води до по-добър избор, среда и взаимоотношения. Не се страхувайте да бъдете част от екип и да участвате в групови ситуации.
  • Промяната на начина на мислене към растеж ви помага да изградите по-добри лични и романтични отношения. Разбирате, че хората винаги ще имат различия. Научавате, че една връзка включва учене един за друг и един от друг, вие растете заедно и развивате умения да работите добре заедно.
  • Ще започнете по-малко да съдите себе си и другите. Няма да имате време да губите в преценка на това, което другите казват или правят. Вместо това ще се фокусирате върху напредъка в живота си.

Промяната към мислене за растеж ви кара да приемате градивна критика за това, което е, и да я използвате, за да израснете. Нагласата за растеж ви помага да бъдете по-уверени, защото няма да имате нужда от валидиране, което да ви увери, че го правите правилно.
Можете да промените начина си на мислене. И това ще подобри живота ви. Вашите умения могат да бъдат култивирани, научени, практикувани и развивани. Вече не се тревожите какво ще се случи. Вместо това ще се ангажирате с процеса на правене, завършване и учене по пътя.
Промяната на вашето мислене ви помага да станете по-добър човек, подобрява уменията ви и ви помага да изградите взаимоотношения. Ще излезете от зоната си на комфорт, за да преследвате това, което искате и вярвате, че ще го получите.

За да научите как да използвате Модела УНИКАЛ за WELLNESS Благополучие, погледнете ТУК


Как промяната на вашето мислене може да подобри живота ви