КАК РАБОТИ ПОДСЪЗНАТЕЛНОТО УЧЕНЕНЕ  

Вашият нормален съзнателен начин на учене се осъществява чрез повтарящи се преживявания и практика; чрез този процес новата информация се запазва дълбоко в съзнанието ви и на подсъзнателно ниво. Така се научаваме да караме колело, да смятаме и дори как да бъдем уверени и да създаваме убеждения за себе си.

Сублиминалното учене заобикаля това съзнателно преживяване и стъпката, включваща практика, и изпраща информацията директно в подсъзнанието ви. Ако едни и същи сублиминални послания се изпращат достатъчно често това ще доведе до същите резултати – промяна на самоубежденията(убежденията за самите вас) например. Единствената разлика е, че промяната идва естествено отвътре!

Всички сме изложени на сублиминални послания ежедневно поради огромното количество информация около нас и ограничения ни капацитет съзнателно да я отчитаме. Това може да доведе до малки промени в съзнанието или след време ако сте изложени на една и съща сублиминална информация отново и отново, тогава ще има дълготрайни промени.

Слушането на сублиминален албум е просто начин да противодействате на това и да поемете контрола в свои ръце.  Като насочвате сублиминални послания с постоянство към своето съзнание в големи и концентрирани количества вие можете да направите позитивни промени в области по ваш избор.

Сублиминалното аудио може да се използва за подобряване на всяка област от вашия живот – от дълбоки вътрешни промени до подобрения във физическото тяло. Например може да повишите мотивацията и самооценката си, да лекувате страховете си, възможностите са безкрайни, дори сублиминално учене на нови умения-социални, за успех или личностно развитие е възможно!

Сега ще разгледаме принципите зад сублиминалните послания и техническата страна на това как работят те. Най-простият начин да покажем механизма им на функциониране е да ги опишем с помощтта на по-позната форма на програмиране на съзнанието – хипноза.

Форма на хипноза

Хипнозата може да бъде изключително ефективна за променяне на модели на поведение, лични убеждения, лоши навици и много други. Това е така, защото тя заобикаля логическия ум – тоест съзнателния ум и влияе на подсъзнателно ниво. Същият е процеса на учене и при сублиминалните утвърждения-в нашите албуми.

Вашият логически ум е функция, която започва да се развива, когато сте на пет или шест години. Ето защо може да кажете каквото и да е предположение на дете и то ще го приеме за истина. Когато сме по-млади, сме много по-податливи на чужди предложения (предположения) – не се нуждаете от сублиминални послания, за да създадете само убеждения у дете, тъй-като е доказано вече че децата до 6 годишна възраст функционират предимно на тета ниво на мозъчни вълни т.е. са изцяло отворени за внушения без граница.

Логическият ум на възрастните не ни позволява да приемаме всяка информация, която ни се представи, затова заобикалянето му е важно за направата на значими промени в самоубежденията, моделите на мислене и физическото поведение. Тези промени биха били много трудни за постигане, ако се използва само съзнателно учене или физическо действие, така че като достигнете до подсъзнателния си ум, можете да разрешите трудни проблеми, с които не бихте могли да се заемете иначе.

Хипнозата получава достъп до подсъзнанието като ви кара да изпадате в транс. Ето тук идва разликата между хипнозата и сублиминалните послания. Сублиминалните послания не ви карат да изпадате в транс, но също успяват да достигнат до подсъзнанието, заобикаляйки съзнателния логически ум. Няма да усещате замаяност или да се налага да отделите час, за да достигнете състояние на сън или транс. Това означава, че можете да използвате сублиминални MP3 записи докато работите, учите, вършите ежедневните си задължения или дори докато тренирате.

Сега ще навлезем още по-навътре в техническата страна на сублиминалните послания и ще обсъдим как са написани.

Базирано на принципите на невро-лингвистичното програмиране (НЛП)

НЛП е създадено от д-р Джон Гриндър(John Grinder) и Ричард Бандлър(Richard Bandler) през 70-те години на миналия век. Брандлър седял в лобито на хотел и лекувал хората от техния страх от асансьори безплатно с помощта на НЛП. Той правел това само за 35-40 минути, шокирайки света на психологията и терапията, в който отнемало месеци да се излекува човек от фобия. Многократно е доказвано, че НЛП може да прави големи промени за кратки периоди от време в хора, при които всички други методи са се провалили.

На базисно ниво сублиминалните послания се основават на принципите на НЛП. НЛП означава нерво-лингвистично програмиране и в основата си разглежда езика, който използваме, за да говорим на себе си на определена тема, отчита повтарящи се модели и има за цел да промени този език, за да съвпада той с езика, който използва човек, който е успешен в областта, която искате да промените.

Например ако искате да станете по-уверени, но вътрешният ви глас казва неща от сорта на „Не мога да го направя“ или „това ще е трудно“, тогава НЛП ще има за цел да замени тези убеждения с основните убеждения на някой, който притежава увереност в изобилие и чийто вътрешен глас казва „Мога да постигна всяка цел, която си поставя.“

На база тези принципи на НЛП сублиминалните послания изпращат предложения към съзнанието ви, които препрограмират негативните убеждения и ги заменят с позитивни. Сублиминалните послания не са псевдонаука, а са базирани на една от най-ефективните форми на терапия и личностно развитие в нашето съвремие.

НЛП използва няколко начина за промяна на вашите убеждения и модели на мислене, но един от най-ефективните и определено най-простият е чрез употреба на позитивни утвърждения и именно така работят сублиминалните послания.

Позитивни утвърждения

Позитивно утвърждение е просто твърдение, което потвърждава, че нещо е вярно. Чрез повторение това твърдение се запазва в ума ви и  започва да променя убежденията ви, да оказва влияние на личността ви и дори да променя поведението ви. Например ако казвате фразата „Мога да постигна всяка цел, която си поставя“ отново и отново, ще започнете наистина да го вярвате и то ще промени личността ви – ще станете по-уверени.  

Общите насоки са да повтаряте утвържденията веднага щом се събудите сутрин и непосредствено преди да заспите вечер. Това се прави, за да бъде целта ви свежа в съзнанието ви в началото на деня и за да бъде в ума ви, когато си лягате. Това е много прост и ефективен метод, който ще направи значителни и трайни промени в съзнанието ви.

Нашите сублиминални предложения са в основата си просто позитивни утвърждения, но вместо да се налага да ги повтаряте ние сме свършили работата вместо вас и няма да ги чувате, защото те ще навлизат в съзнанието ви сублиминално – без да ви разсейват и без да ги осъзнавате.

Основното предимство на употребата на сублиминален аудио албум е, че спестявате време – не е нужно да стоите пред огледалото сутрин и вечер и да казвате сами утвържденията; методът изисква по-малко усилия – може дари да си пуснете албума докато правите други неща – докато учите, работите, правите упражнения и – да, дори докато спите.

Готови ли сте да изцелите разбитото си сърце; да се освободите от несигурността и да се доверявате отново; да спрете оплакването, да преодолеете самотата и да станете уверени във взаимоотношенията си? Научете как с „Аудио помощниците към вашето здраве и мечти” на линка: Тук! 

А мечтаете ли да се справите с проблемното заспиване, умората и безсънието; да лягате и да се будите по-рано и изпълнени с енергия и вътрешен мир; да се справяте по-лесно със стреса и да релаксирате? Научете как с „Аудио помощниците към вашето здраве и мечти” на линка: Тук!  

Тествайте Безплатно подсъзнателния албум “Накарайте Тревогите и Стреса да Изчезнат ТУК! 

 

3 КАТЕГОРИИ професионални ПАРТНЬОРСТВА КЪМ УНИКАЛ ОНЛАЙН ИНСТИТУТ

От името на екипът на UNIKAL Online Institute и включените Академия „Емоции и Хранене“ и Асоциация УНИКАЛ, бихме искали да ви поканим да разгледате 3 възможни опции да станете наши партньори, като Академия, Уелнес развитие или Асоциация професионални партньор. Вижте 3-те категории ТУК!

ЗАЩО ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ И КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ЗА ВАС

Като партньори получавате 5-на успешност посредством уникалната възможност за вас:

1. За допълнителен доход под формата на комисионна в размер на 30% – и то директно;

2. Да инвестирате в собственото си здраве и УЕЛНЕС развити с 30% отстъпка;

3. Да си възвърнете стари или прекъснали клиенти с нови финансови постъпления за вас;

4. Да получите допълнителна възможност за професионално развитие със 150 лв. отстъпки.

5. За да сте част от една взаимно подкрепяща се общност от професионалисти, където заедно да служим на каузата за превенция и подкрепа в сферата на хранителните нарушения.

Вижте повече относно поканата ни за включване в партньорска мрежа и ползите за вас ТУК!

При сериозен интерес и мотивация за сътрудничество, моля попълнете формуляра за включване в партньорската ни мрежа: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsCDKgYNNvTL0Jjk9eMzgkNc_X3eAQFcrZgZdkJvInAZYfyQ/viewform?c=0&w=1

За повече информация по темата и как да си поръчате сублиминални аудиота по ваш избор, можете да посетите сайта на UNIKAL ONLINE INSTITUTE: https://unikalonlineinstitute.com/

При други запитвания относно СУ, изпратете имейл до: bia.unikal@gmail.com

МЕЖДУНАРОДНО СЕРТИФИКАЦИОННО ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ В СФЕРАТА НА ХРАНИТЕЛНИ НАРУШЕНИЯ

Първа Българска Организация за хранителни нарушения-Асоциация УНИКАЛ) www.bia-unikal.org, беше официално приета за Международен Клон на Международната организация за професионалисти в сферата на хранителни нарушения-IAEDP (International Association for Eating Disorders Professionals).

Като председател на международния клон беше избрана д-р Елисавета Павлова, която е първата в България сертифицирана от IAEDP, като специалист в менталното здраве при хранителни нарушения. Освен това тя е психолог практикуващ във Варна, обучител/лектор към ОнЛайн Академията на Асоциация УНИКАЛ и на Международната Квалификация посредством Сертификационно Онлайн Обучение на IAEDP, за което можете да прочетете повече на този линк: Международно Сертификационно ОнЛайн Обучение за Студенти и Специалисти

Това официално представителство ще допринесе значително за цялата българска общност посредством развитие в две от основните дейности на Асоциация УНИКАЛ, а именно обучения за български професионалисти и студенти, както и превенция -ранно разпознаване и навременни интервенции в сферата на хранителни нарушения в страната.

Всичко относно Асоциация УНИКАЛ вижте на линка: http://bia-unikal.org/

Изпратете ни запитване