You are currently viewing Медитация за подобрено емоционално здраве

Животът ни днес е изпълнен с разсейване, стрес и сензорни данни, които могат да окажат сериозно влияние върху емоционалното ви благополучие и способността ви да се справяте с ежедневието. Повечето от нас не обръщат внимание на това как те влияят на чувствата и поведението ни, защото сме толкова заети и разсеяни.

Медиацията е начин да избягате от целия този шум и да се научите да се фокусирате върху себе си и емоционалното си здраве. Не изисква много време или усилия, но редовната медитация може да окаже значително влияние върху цялостното ви здраве. Ето как.

Медитацията ви предлага перспектива

Когато медитирате, вие се съсредоточавате върху себе си и отблъсквате всички умствени бъркотии и разсейвания на натоварения модерен живот. Когато се научите да успокоявате мислите си и да забелязвате чувствата си, това ви помага да осъзнаете кое е важно и кое е просто „шум“, който няма реално влияние върху вас. Медитацията ви помага да навлезете по-дълбоко в подсъзнателните си мисли, където ще видите какво наистина стои зад вашите идеи и ценности, което може да хвърли нова светлина върху това, което е важно за вас

Медитацията може да бъде бягство

Когато негативният ви говор или болезнени емоции ви потискат, медитацията предлага отдих и убежище за вашето емоционално аз. Когато медитирате, вие се пренасяте в друга част от вашата реалност, където можете да се съсредоточите само върху дишането си и да се освободите от негативните мисли и чувства, които могат да измъчват ежедневието. Когато медитирате, се научавате да се фокусирате върху това, което е положително и полезно.

Медитацията ви учи да присъствате

Да живеете в момента и да не се тревожите за миналото или възможното бъдеще ви помага да имате по-добро емоционално здраве. Медитацията ви учи да бъдете по-присъстващи, да живеете в момента, което е трудно да се направи днес. Носенето на емоционални белези или багаж прави ежедневието да се чувства като скучна работа, а медитацията ви учи да освобождавате тези емоции и да се фокусирате върху това, което е положително и приятно в настоящия ви живот.

Медитацията ви учи да контролирате емоционалните си реакции

Когато се научите да медитирате, вие също се научавате да контролирате дишането си, физическата си реакция на стимули и емоционалната си реакция на различни обстоятелства в живота ви. Медитацията ви учи да се наблюдавате и да осъзнавате по-добре как събитията и инцидентите ви влияят, след което да действате по по-контролиран, рефлексивен начин.

Медитацията може да ви помогне да постигнете по-спокоен отговор на емоциите, като същевременно се фокусирате върху придобиването на яснота за това какво чувствате и защо.

Медитацията може да ви помогне да визуализирате живота, който искате

Медитацията включва инструмент, наречен визуализация, който може да ви помогне да видите положителното, стабилно емоционално аз, което искате да създадете. Да се научите да визуализирате може да ви помогне да излезете от емоционалното влакче в увеселителен парк, което изпитвате, и вместо това да се научите да живеете живота, който винаги сте искали.

Медитацията може да подобри самочувствието ви

Когато медитирате, вие се фокусирате върху силните си страни и това, което ви носи мир. Когато се съсредоточите върху тези неща и се научите да настройвате негативните критики на ума си, се чувствате по-уверени и способни.

Повишаването на вашето самочувствие има огромно въздействие върху вашето емоционално здраве, а медитацията и визуализацията са основни инструменти, за да се научите да се справяте със сътресението, разстройството и разочарованието по продуктивен начин, който не кара самочувствието ви да пада рязко всеки път, когато нещо се случи грешно в живота ви.

Последни мисли

Ползите от медитацията за емоционално и психическо здраве са обширни. Тъй като можете да се насладите на по-добра информираност, по-нисък стрес, подобрения в способността ви да присъствате и повече емоционална стабилност, цялостното ви здраве ще се повиши значително. Медитацията е идеалният инструмент за подобряване на шансовете ви за самореализация и за превръщане на мечтите ви в реалност.

Ако искате да научите повече за това как емоционалното ви здраве се отразява на живота ви и дали емоционалното ви благополучие е здравословно, тогава трябва да погледнете видео Курса Уверена Самооцeнка като в допълнение изключително полезно за преодоляване на вътрешните пречки е слушането на Сублиминални (подсъзнателно моделиращи) записи с позитивни утвърждения за здравословно управление на емоциите.С Курса Емоционална Увереност ще научите всичко, което някога сте искали да знаете как да защитите и подхранвате емоционалното си благополучие и как грижата за тази част от психичното ви здраве може да подобри живота ви. 

Не чакайте! Вие заслужавате свобода извън лабиринта на обсебеност от мисли за тегло, храна и тяло!

Медитация за подобрено емоционално здраве