най-могъщият начин да спрете да се притеснявате и да започнете да живеете

Настоящият момент

Японски войн е заловен от враговете си и е хвърлен в затвора.

Онази нощ не могъл да спи, защото се страхувал, че на

следващия ден ще бъде разпитван, измъчван и екзекутиран.

Тогава думите на неговия Дзен господар дошли при него,

“Утре не е истинско, това е илюзия, сега е единствената реалност”.

Вслушвайки се в тези думи, воинът се успокоил и заспал…

                                 (Дзен история)

        Когато се тревожа твърде много, отварям един тесен и ограничен тунел за страховитите си мисли. Това е като безкрайно повторение на мисли, умствени образи, неприятни чувства и нежелани резултати, без реална връзка с фактите, обективността и разбирането. Ако постоянно подхранвам мислите си по този начин, тогава преповтарянето на тревогите ми ще достигне главната сцена – моята действителност. Няма да бъда централен герой в тази пиеса, така наречената реалност, но притесненията ми ще бъдат сигурни.

И така, как мога да спра да се тревожа и да започна да живея? Дали този път на тревога ви изглежда познат?

Как да спрете да се безпокоите за всичко, чрез пренасочване към чисто съзнание?

За повечето от нас идеята за събития, които се случват в линейната концепция за времето в миналото, настоящето или бъдещето, съществува отдавна в нашето възприемане на реалността. Има обаче и други понятия за времето, но тъй като не сме запознати с тях, често се намираме в миналото и се притесняваме за бъдещето.

Изтощаваме се от мислите си, въртящи се като колело на хамстер и … не правим нищо полезно като цяло.

Не би ли било чудесно, ако сме в състояние бързо да намерим начин да се отпуснем и да спрем да се притесняваме следващия път, когато попаднем в такава ситуация?

Имам един начин за вас и той е супер мощен!

        Седнете или легнете на удобно място. Затвори очите си. Вдишвайте и издишвайте дълбоко и бавно за няколко минути. След това осъзнайте мислите, чувствата, образите или някои други усещания, които идват при вас. Наблюдавайте ги такива, каквито са. Оставете ги да идват и да си отиват. След това попитайте себе си:

Каква форма ще има следващата ми мисъл?

Докато чакате отговора да дойде, бъдете внимателни към кратката пауза между въпроса и следващата мисъл. Повторете въпроса си отново. Бъдете нащрек.

Ще откриете пространството на най-големия потенциал, нарастващата празнота без никакви мисли, които някои наричат ​​универсално или чисто съзнание! 

        Други въпроси, които можете да опитате:

• Кой наблюдава тази мисъл / чувство / картина?

• Как ще звучи следващата ми мисъл / чувство / представа?

• Откъде ще дойде следващата ми мисъл / чувство / образ / усещане?

Тези въпроси вероятно изглеждат абсурдни и парадоксални, но те не би трябвало да служат на вашия логически ум и егото ви все пак, така че се опитайте да не се замисляте дали те имат или нямат смисъл, просто опитайте и ги задайте.

Нека видим какво се случва, когато зададете първия:

Каква форма ще има следващата ми мисъл?

Вие не знаете каква форма ще има следващата ви мисъл.

Всъщност няма следваща мисъл.

Бъдещето не съществува.

Няма страхове и притеснения.

Това са триковете на вашето его мислене. Истинското спокойствие и хармония са в настоящия момент.

Като продължавате все повече да го практикувате, ще бъде по-лесно за вас да осъзнавате пролуката между мислите си. Ще бъдете наясно с паузата, дори и с напълно отворени очи! Колкото повече сте в настоящия момент, толкова повече удовлетворение ще преживявате. Вие ще започнете да живеете живота си на съзнателно ниво с повече спокойствие, радост и по-малко стрес.

Колкото повече работите върху себе си, толкова повече ще забелязвате разликата между рационални и ирационални страхове, истински тревоги и безполезни грижи и много други неща. Ще забележите, че разликата съществува и между моментите на спиране на тревожността и започване на живота ви и че позитивното въображение, усилие, ангажираност и действие ще процъфтяват в настоящите моменти на вашия съзнателен начин на живот.

Започнете да цъфтите сега!

Превърнете емоциите в свои съюзници и се освободете от тревогите с помощта на аудио помощниците.

Вижте повече на следния линк:  Категория Емоции и Чувства

Ние от Уникал Онлайн Институт ценим всеки член на общността ни.

Искаме да благодарим специално на Вас като Ви предложим да се възползвате от 20% отстъпка за нашите аудио помощници с кода 20% Отстъпка/ 24 лв, който трябва да въведете, когато поръчвате един албум.

Имате възможност също да спестите 54 лв. като поръчате едновременно 6 албума с кода: Пакет с 6 Mp3, който Ви позволява да получите пакет с 6 аудио албума с подсъзнателни утвърждения за 126 лв., вместо редовната цена от 180 лв.

Разгледайте и поръчайте подсъзнателни албуми от 6-те аспекта, на линка:

Подсъзнателни аудио албуми с утвърждения

НАЙ-МОГЪЩИЯТ НАЧИН ДА СПРЕТЕ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ И ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ