You are currently viewing НЕ Е ПРАВИЛНО ДА ИМАТЕ НИСКА САМОУВЕРЕНОСТ,  КОГАТО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ТОЛКОВА МНОГО, ЗА ДА Я ПОВИШИТЕ!

Не е правилно да имате ниска самоувереност, когато можете да направите толкова много, за да я повишите!

          Какво ако малкото гласче в главата ви казва истината?

Че не сте достатъчно добри, за да успеете в онова, което искате да постигнете най-много.

“Не сте достатъчно добър писател, за да се изхранвате с писане.”

“Не сте достатъчно добър атлет, за да спечелите състезание.”

Не сте достатъчно умни. Достатъчно красиви. Достатъчно силни. Достатъчно фокусирани. Не работите достатъчно упорито…

      Какво, ако не притежавате необходимото, за да водите мечтания живот?

И хората не гледат на вас като на уверен и завършен човек, който вдъхва респект?  Можете винаги да прехвърлите мислите си към нещо, в което СТЕ добри.   Няма нищо лошо в това. Но ако не искате, никога не се съмнявайте в следното:

Дори този дразнещ страх да е 100% истина:

Вие се приближавате все по-близо и по-близо до постигането на целите си, ако вярвате, че можете да ги постигнете!

Самоувереността може да не е това, което мислите, че е

          Самоувереността е в основата на нашия успех (или провал). Колко вярваме, че сме способни да постигнем нашите цели, да повлияем на различните резултати в нашия живот и да се справим с неочаквани ситуации.

Да бъдем уверени не означава, че имаме всички знания или умения, за да постигнем целта, която преследваме. Това означава, че знаем, че можем да научим уменията, от които се нуждаем, и да усвоим знанията, които ни липсват.

Когато вярваме в нашите способности, има по-голяма вероятност да започнем трудни задачи и да тестваме зоната си на комфорт.Въпреки препятствията, пред които сме изправени.

Също така, когато излъчваме самочувствие, излъчваме позитивност и хората ни се доверяват, харесват ни, чувстват се сигурни около нас и ни помагат по пътя към успеха. Не че трябва да вярваме, че способностите ни са неограничени. Или че сме по-добри от другите. И че можем просто да направим каквото искаме, защото сме ние. Това просто е арогантно.

Но да, понякога объркваме самочувствието си, че сме самонадеяни, претенциозни или „умници“.

И така, как действа самочувствието?

          Интернет прелива от съвети как да увеличим доверието си за един миг. И някои съвети работят – ако търсим моментно удовлетворение. Те имат своето предназначение, но по-късно ще стигнем до това.

Но ако сме любопитни да научим кое е истинското, дълбоко доверие отвътре, за да можем да работим, за да подобрим нашето, ето към какво трябва да се стремим:

Самочувствието е тихо. Увереният човек няма да ви погребе в истории за миналите си успехи, нито ще ви задуши с обещания за бъдещите. Точно обратното. Уверените хора са внимателни слушатели и те не се хвалят. Те изслушват това, което другите мислят и чувстват, преди да формират своето мнение и едва тогава говорят.

Уверените хора не се страхуват да поискат помощ. Искането за помощ често се счита за признак на слабост. И все пак това е точно обратното. Взаимоотношенията, връзките и сътрудничеството раждат успехи, а уверените хора знаят това.

Самоуверените хора правят грешки, колкото и всеки друг. Но те няма да премълчат, не прикриват грешките си и не действат отбранително. Те просто ще го признаят, ще се извинят, ще поправят каквото могат и ще се поучат от случилото се.

Самоувереността е свързана и с границите. Всички ние имаме нашите ограничения, когато става дума за време, енергия, пари и т.н. Разликата е, че самоуверените хора знаят границите си и ги уважават. Те знаят как (и кога) да кажат „не”. Може би ще правят само няколко неща на ден, но ще ги направят добре.

Самоуверените лица не търсят светлината на прожекторите. Защото те не се нуждаят от одобрение, нито от признанието на другите. Вероятно ще им е комфортно да са центъра на вниманието, но те предпочитат да празнуват положителния резултат от своите усилия в тишина. И оставят другите да пожънат аплодисментите.

Увереността е свързана и с действие. Уверените хора няма да чакат някой да им даде възможност да процъфтяват на сребърна чиния. Те ще поемат рискове и ще се борят. Те ще избират своя път и ще го преследват независимо от всичко.

По този начин изграждаме твърдо самочувствие. Стъпка по стъпка.

         Сега, когато знаете какво е истинското самочувствие, какво можете да направите, за да подобрите вашето? Всъщност можете да увеличите доверието в себе си по повече от един начин.

Незабавните усилия за повишаване на увереността като позата на супергерой, „действай сякаш“, празнуване на победите ви ежедневно (и други) заслужават своето място в списъка ви с неща, които можете да направите, за да подобрите самочувствието си.

И все пак те ще ви служат по-добре в лицето на незабавни действия. Това, което сте готови да предприемете. Подобно на извършване на операция, предшестваща срещата или започване на нов проект. Те също работят чудесно като пълнител. Хоросан, който свързва по-важните строителни блокове. Най-добрият подход е да изберете два от любимите си помощници за незабавна увереност и да ги включите в ежедневието си.

Но ако сте сериозни в изграждането на основи за твърдо като скала, дълбоко, здравословно самочувствие отвътре, се пригответе за известно душевно търсене и инвестирайте малко по-сериозни усилия.

Най-важните блокове за доверие, които трябва да се изградят, са:

1.Знайте какво искате

          Докато постигате поставените от вас цели, увереността ви расте. Колкото повече подреждате успехите си, толкова по-малко ще се съмнявате, че можете да постигнете други. Но вашите постижения и вашите успехи са без значение, ако те не ви приближат до мястото, където искате да сте в живота.

          Затова първо трябва да разберете към какво се стремите. Това не е лесна задача. Това отнема време, ангажираност и съзерцание. Трябва да пренебрегнете онова, което другите очакват от вас и да бъдете честни със себе си. Защото вие трябва да одобрите себе си. Никой друг.

И така – кои сте вие? Какви са силните ви страни? Какви са вашите слабости? Бъдете креативни и си позволете да мечтаете смело и с доза лудост. Кой искате да станете?  Как искате да живеете?

Създайте си перфектен живот и си представете колкото се може повече подробности.

Но не оставяйте тази стъпка да ви сплаши или да ви обезкуражи. Посоката и заключенията, до които достигате, докато оформяте това, което искате, не са окончателни. Можете да ги промените, да ги коригирате и да ги прегъвате по начин, който ви харесва или при промяна на обстоятелствата. Проектна версия на вашия мечтан живот и намерения е достатъчна.

И тогава, когато знаете какво искате в живота, сте готови за следващата стъпка.

Но отделете малко време, за да отбележите как се подобри самочувствието ви. Може би все още не сте сигурни, че сте стигнали до мястото, където желаете да сте, но определянето на посоката е огромна част от увереността.

2.Задайте целите си и не се страхувайте, че няма да успеете

         Четох някъде, че победителите в живота са най-големите губещи от всички.  Защото те са се опитвали и са губели толкова много пъти. Преди да успеят най-накрая.  Факт е, че дори не е нужно да сте уверени в себе си, за да планирате цел. Голяма или малка. Важното е да е в посоката, която сте задали.

Скочете. Въпреки че сте уплашени. Въпреки това, че може да разочаровате някого. Просто скочете. Прегърнете риска, инвестирайте времето и усилието, от които се нуждаете, ангажирайте се да постигнете целта си. (Признавам – това е малко по-сложно от „просто скочи”).

         Но увереността означава, че ще завършите задачите, които определят тази цел, и след това изчакайте да видите резултата.Това също така означава, че разчитате на себе си, за да коригирате целта си, както смятате за подходящо, или напълно да замените набора от задачи, за да я постигнете.

Ако се случи така, че не успеете, всичко е наред. Ще опитате отново или ще преоцените стъпките си и ще опитате нещо различно.

Но ако успеете! Ура, Ура, Ура! Потупайте се по рамото и празнувайте победата си.      

Усетете увереността си. И бъдете сигурни, намирането на следващата ви цел и предприемането на следващото гмуркане ще бъде много по-лесно!

3.Оформете мисълта си

          Подхранването на мисленето ви, че сте уверени, не е същото като да сте уверени сами по себе си, но това със сигурност е важна стъпка по този път.

Ето кратък списък с инструменти, които можете да използвате, за да оформяте мисленето си. Тъй както бихте използвали грънчарско колело, игли и ножове, за да извайвате красиви керамични изделия:

Рецитиране на позитивни утвърждения

          Утвържденията ще ви помогнат да повишите вашата самоувереност. Те ще ви мотивират да наблюдавате поведението и емоциите си. Вие с времето ще „видите” себе си уверен човек. Ако обаче желаете препрограмирането на вашето подсъзнание да стане по-бързо, по-лесно и по-ефективно, само за няколко минути на ден, това би било възможно с помощта на предлаганите от нас възможности за подсъзнателно самоучене посредством сублиминалните ни албум.   

Вижте повече на следния линк: Категория Увереност и самочувствие

Практикуване на положително мислене и говорене на себе си

          Хората наистина могат да бъдат жестоки към себе си. Малкият, нечестив глас, който споменах по-рано, може да ви измъчва и да ви казва ужасни неща:

„Това е бедствие! Вие ще объркате този проект, те ще ви уволнят и вие ще живеете под моста в кашон! “

– Нищо не правите както трябва!

– Вие сте грозна и глупава и дори не трябва да опитвате каквото и да е.

          Когато „чуваме” тези неща, често сме уморени и стреснати, претоварени и разочаровани от нещо. Та тези мисли са какво? Разговорът, който даваме на себе си?

Те директно подкопават вашата увереност. Така че трябва да спрете тези реплики, когато те идват, и да ги замените с положителни.

Когато забележите, че се ядосвате и сте разочаровани от себе си, представете си, че сте двама души вместо един. Първият, вашият изтощен, разочарован, ядосан глас, а вторият, вашето вътрешно дете, онзи, който се старае да се справи добре.

Не можете да кажете: „Ще прецакаш нещата отново, идиот”, на дете. Казвайки: „Уау, наистина се опита. Защо не си починеш и ще продължиш утре, ти се справяш добре!” звучи много по-естествено. Ще отнеме време и практика, за да изключите гадните мисли и думи и да ги замените с хубави. Но бъдете търпеливи. Ще успеете.

Ако желаете да преодолеете препятствията по пътя си, да заглушите вътрешния глас на критика или съмението и несигурността, да преодолеете страховете си и препрограмирате лимитиращите си убеждения – това би било възможно с помощта на предлаганите от нас възможности за подсъзнателно самоучене посредством сублиминалните ни албуми – бързо, лесно и ефективно, само за няколко минути на ден. Научете повече на следния линк: Категория Увереност и самочувствие

          

НЕ Е ПРАВИЛНО ДА ИМАТЕ НИСКА САМОУВЕРЕНОСТ, КОГАТО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ТОЛКОВА МНОГО, ЗА ДА Я ПОВИШИТЕ!