You are currently viewing Периодът на медения месец и емоционалното хранене с интуитивно хранене

Здравейте,
Днес ще ви представим темата за Периодът на медения месец и емоционалното хранене с интуитивно хранене.

Ако обмисляте да опитате интуитивния хранителен план, тогава ще бъде полезно да знаете за периода на медения месец. Както може да очаквате, това е моментът, когато тепърва започвате. Идеята тук е да разберем, че създаването на нови навици отнема време.

Интуитивното хранене не е краткосрочна диета, насочена към отслабване, това е промяна в начина на живот, целяща да подобри навиците ви относно храната и образа на тялото ви. Става въпрос и за това да се научите да слушате знаците на тялото си, за да можете да се храните по съответния начин.

Важно е да имате предвид този период на меден месец, защото промяната от ограничително мислене към такова, при което имате разрешение да ядете каквото искате, ще включва корекция.

Вероятно ще прекалявате до известна степен, докато се запознавате със системата за оценяване от 1 до 10 и докато не започнете да се отпускате със знанието, че никоя храна не е забранена.

Не се натоварвайте да се притеснявате дали можете да се доверите на такава свобода на хранене. Ще се адаптирате, докато практикувате, като следвате принципите на този нов подход към храненето и начина на живот.

Най-важните неща, когато започнете, е да ядете бавно, да се наслаждавате на вкуса на храната си и да сте много наясно как се чувства тялото ви. Също така, бъдете в синхрон с тялото си, което ви уведомява, че сте се наситили, и знайте, че е напълно добре, защото можете да ядете тази храна, когато пожелаете.

Най-важното нещо по време на тази ранна фаза на медения месец е да започнете да се докосвате повече до знаците на тялото си и да практикувате използването на скалата, за да определите как се чувствате преди, по време и след хранене.

Може ли интуитивното хранене да помогне за контролиране на емоционалното хранене?

Разбира се, всички изпитваме емоции и хубавото на интуитивното хранене е, че ви насърчава да се свържете с емоциите си, както и с физическите си усещания около храната и храненето.

Ако откриете, че сте склонни да се храните емоционално, тогава е време да спрете чувството на вина, което може да придружава това. Ако следвате принципите на интуитивното хранене, тогава е добре понякога да ядете по емоционални причини.

Така че, ако се окаже, че се храните емоционално, бъдете преднамерени при избора си на храна и внимавайте за сигналите на тялото си за това кога е достатъчно.

Други принципи, които трябва да имате предвид, включват фокусиране върху яденето на това, от което тялото ви се нуждае, за да получи енергията, от която се нуждае, за да функционира добре. Не се опитвайте да ядете недостатъчно. Когато се лишавате от храна, е по-вероятно да преядете по-късно, а също и по-вероятно да сте уморени и раздразнителни.

Започнете да изследвате други начини да се справите с емоциите си извън храненето. Фокусът е върху здравето и има неща, които можете да направите като начин за по-добро справяне с предизвикателствата на живота, като например да правите повече разходки или да се срещате с приятели.

Упражненията ще бъдат много полезни за подобряване на вашето здраве и може също така да помогне за подобряване на настроението ви.

Ако сте били склонни да гладувате, тогава преяждате – вижте дали можете да се откажете от този навик. Премахнете фокуса си от теглото си и гледайте да следвате по-балансиран начин на упражнения и хранене. Ако се подхлъзнете, просто го вземете под внимание, не се съдете или осъждайте, вместо това го използвайте като възможност за учене.

Ако искате да учите по-задълбочено по тези теми и да получите ценни практични умения и техники, с които да помогнете на себе си, близите си и други индивиди професионално, можете да прочетете за двете онлайн възможности за обучение ТУК! и ТУК!

Периодът на медения месец и емоционалното хранене с интуитивно хранене