You are currently viewing ПОСТАВЕТЕ СИ ТОЧНИТЕ ЦЕЛИ И ГИ ПОСТИГНЕТЕ, ЗА ДА ВЗЕМЕТЕ ОТ ЖИВОТА ТОВА, КОЕТО ИСКАТЕ

Нищо на тази земя не стои неподвижно.То или израства, или умира. Без значение дали това е дърво, или човешко същество.”  /Лу Холц/

И така, вие израствате ли?

Или пък ви пробожда срам и изпитвате съжаление към себе си, защото не се придвижвате напред към мястото, където искате да бъдете в живота? Познато ми е от опит. Бих искал да ви кажа, че да се освободите, да поставите целите си и да работите за тях е лесна работа. Не е.

Постигането на всяка цел е като плуване в поток. Можете да оставите течението на живота да ви отведе, където искате. Но в повечето случаи той ще ви забие в острова „задръстен коловоз“.

Но ако сте достатъчно амбициозни, за да ръководите собствения си живот, трябва да се оттласнете. И това не е лесно .Също така дори и да бутате, да се борите, да блъскате, пак може да потънете. Но не се отчайвайте.

Прочетете и научете как да поставите и да постигнете целите си по правилния начин.

Мечтите са люлката на вашите цели

Изберете области от живота си, върху които искате да работите. След това фантазирайте за вашия перфектен живот, толкова подробно, колкото можете.

Това може да е лесно и забавно. Ако сами не се саботирате в съзнанието си.

Например мечтаете да напуснете работата си от 9 до 5 и да започнете бизнес, който ще ви позволи да работите и да пътувате. Ами какво ще стане с децата? О, та вие не можете да позволите това да се случи, така че защо мечтаете за това? Не се безпокойте за препятствията пред мечтата си точно сега (не казваме, че децата са пречка).

Опитайте това упражнение: Работи по-добре, ако затворите очите си. И отворите ума си.

Представете си, че можете магически да осъществите ВСЯКА мечта, за която си помислите. Без ограничения. Каквото пожелаете за живота си, то ще се сбъдне. Всички пречки, които забелязвате, са решени магически по най-добрия възможен начин. Вие просто не можете да се провалите. Представете си нещо и всичко това е ваше. Сега си представете вашия съвършен живот. Начинът на живот, който искате да живеете.

Отворете прозореца си. Къде живеете? С кого живеете? Отворете банковото си извлечение. Колко пари виждате? Как изглежда денят ви?

Просто мечтайте. Много.

Защото, въпреки че няма гаранция, че ще постигнете вашите мечтани цели, ако имате такива, защо да не опитате?

 Когато мечтаете смело, вие:

• се мотивирате да бъдете най-доброто, което можете;

• ставате по-ориентирани към действия;

• отърсвате се от вашите ограничаващи вярвания;

• привличате нови възможности;

• растете и учите нови неща;

• изграждате нови отношения с лекота.

И когато мечтаете смело, се целете в луната!

Защото „дори и да пропуснете, ще се приземите сред звездите”.

Поставете целите си

Обратно в реалността.

Вие сте тук долу, а мечтата ви е горе в небето. Как ще стигнете до там?

Така, първо заявете ясно твърдото си намерение да забодете флага на върха на планината. Уверете се, че сте задали времева рамка. Не е нужно да сте точни, но се старайте да сте възможно най-реалистични.

Ще ви покажа как да разбирате това.

Нещо подобно:

» „Ще постигна 100,000 долара чист, постоянен доход годишно, след 3 години.”

» Ще се омъжа до 2020 г.”

» „Ще загубя 20 кг от теглото си за една година.”

Можете ли да дадете най-доброто от себе си, когато сте нещастни?

Много хора си обещават да бъдат щастливи и доволни, когато постигнат определена цел. „Ако само печелех повече пари, щях да бъда щастлив“. Законът за привличането ни казва, че не можем да бъдем отчаяни и нещастни и да очакваме да привлечем хубави неща. Вие привличате това, което излъчвате.

 Така че трябва да се чувствате радостни и доволни от това, което имате, преди да постигнете целите си. И честно казано, Закон за привличането или не, това има смисъл. Не искате да чакате месец, година или повече, за да сте щастливи, нали?

„Насладете се на пътуването толкова, колкото и на дестинацията”  /Маршал Силвър/

Най-добрият начин да влезете в щастливото настроение е да напишете своеобразен Дневник на благодарността.     Отделяйте по няколко минути всеки ден, за да напишете най-малко 5 неща, за които сте благодарни.

 Не бързайте. Позволете на чувството на благодарност да ви изпълни.

Следващото най-добро нещо е да помогнем на другите.

Раздробете голямата си цел на по-малки и ги направете SMART

Най-ефективният начин да се впуснете в пътуването за постигане на целите си е да разделите голямата си цел на няколко мини-цели. И да ги направите  S.M.A.R.T.

Само в случай, че не знаете какво е S.M.A.R.T. :

  • Специфични
  • изМерими
  • блАгоприятни
  • навРеменни
  • посТижими

  Така че:

  • „Ще постигна 100,000 долара чист, постоянен доход годишно, след 3 години”  в своята СМАРТ версия е:

„Ще планирам процесите на бизнес, маркетинг и продажби, за да печеля по 3,000 долара на месец до края на тази година.”

  • „Ще се омъжа до 2020 година” се превръща в:

„Ще опиша какви качества искам в моя партньор и ще се придържам към намирането им в хората, с които се срещам. Също така ще отида на 80 срещи до края на тази година.”

  • И „Ще загубя 20 кг от теглото си за една година” сега става:

Ще загубя 5 кг от теглото си през следващите 3 месеца”.

Вашите цели изглеждат много по-постижими сега, нали?

Планирайте и прилагайте – настройте системата на място

И така, как се случват промените?

Вземете вашата мини цел и я разпокъсайте в работния си план по дни. Най-добре ще обясня това с пример:

Цел: Ще опиша какви качества искам в моя партньор и ще се придържам към намирането им в хората, с които се срещам. Също така ще отида на 80 срещи до края на тази година.

Достатъчно е просто, не мислите ли?

Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък
Описвам качествата, които искам да притежава моят партньор: Любезен/аЗабавен/аМил/аЩедър/а … Правя списък на приятелите си, които да ме свържат с най-малко един от техните приятели Достигам до 5 срещи в Тиндер Достигам до 5 срещи в Тиндер Отивам на среща. Бележка за себе си: Да си изработя стратегия за изход и да бъда внимателен/а.
Пишете във вашия Дневник на благодарността Пишете на приятелите си Пишете във вашия Дневник на благодарността Пишете във вашия Дневник на благодарността Пишете във вашия Дневник на благодарността

Справяне с пречките и провалите

Гадост… случва се. Нещо объркахте, отложихте или ужасно се провалихте.

Какво правите?  По-важното е какво да не правите?

Не продължавайте, преди да преодолеете загубата си.

Нормално е да се почувствате зле, ако сте претърпели провал. Трябва да си позволите да бъдете угнетени и депресирани за известно време. Тези отрицателни чувства ще ви мотивират да се учите от грешките си и да не съсипете същото нещо следващия път. Но…

Не изпадайте в самосъжаление.

Ако сте оплескали нещата, това е в минало време. Имам предвид да потъгувате за известно време. Но не прекалявайте. Защото всеки нов ден е вашият шанс да се върнете обратно и да продължите оттам, докъдето бяхте стигнали преди.

Не се оставайте на вината (за твърде дълго).

Ако сте виновни за грешката, която сте направили, не оставяйте вината и вътрешната критика да възпрепятстват вашето възстановяване.

Анализирайте какво сте направили погрешно. Поправете го, ако можете. А ако не можете, научете урока си и продължете.

ПОРЪСВАНЕ С ВЪЛШЕБЕН ПРАХ, САМО ЗА ВАС

Трябва да имате малко вяра.

Независимо дали вярвате в Божествената намеса, силата на Вселената, обикновения стар късмет или щастливото съвпадение. Вярвайте, че когато направите всичко възможно, това ще се намеси.

 И вие ще сграбчите тази възможност. И това ще промени живота ви и ще накара мечтите ви да се сбъднат. Наистина. Стъпка по стъпка. Цел след цел….

Ако проявявате интерес към възможността да станете Треньор по увереност,
можете да научите повече за новото дистанционно обучение създадено от
д-р Елисавета Павлова
ТУК!

Ако не ви достига увереност че можете да се справите или ако се нуждаете контрол и баланс в живота си, можете да научете какво да направите ТУК!
Или ако желаете да помагате на другите – да сте треньор /обучител или консултант, ще ви е полезно онлайн обучението „Треньор по увереност“ ТУК!

          .

ПОСТАВЕТЕ СИ ТОЧНИТЕ ЦЕЛИ И ГИ ПОСТИГНЕТЕ, ЗА ДА ВЗЕМЕТЕ ОТ ЖИВОТА ТОВА, КОЕТО ИСКАТЕ