You are currently viewing Справяне с трудни емоции

Между работата, семейството, изпълнението на поръчки, грижата за децата ви, плащането на сметките ви и просто преминаването през ежедневието ви може да се почувствате изпразени от сили и сякаш просто нямате време за нищо друго.

Справянето с трудни емоции, като самота, тъга или гняв, отнема време, така че често избираме да не се справяме с тях, вместо да се изправим и да обработим как се чувстваме. Но тъй като тези емоции често са най-дълбоките източници на стрес в живота ни, да се научим да се справяме ефективно с тях може да направи останалите неща по-лесни, а не по-трудни.

Да се научите да се справяте с трудни емоции започва с практикуване на осъзнатост, което ви учи как да успокоявате реакцията си на емоциите и да разбирате сложните чувства. След като сте в състояние на осъзнатост, става по-лесно да обмисляте и мисловно да обработвате чувствата си, вместо просто да реагирате без мисъл.

Стъпките за справяне с трудни емоции

Започнете, като приемете, че трябва да почувствате тази конкретна емоция. Обърнете внимание как ви кара да се чувствате физически и коя част от тялото ви реагира на нея. Какви мускули се стягат, какви симптоми усещате, когато се замислите? Не пренебрегвайте тези признаци.

Обърнете им внимание, защото ако се опитате да ги отблъснете, те ще намерят начин да се изявят по-късно. Обръщането на внимание към тях е първата стъпка и често най-трудната за всеки, който се бори да признае трудните чувства.

След това се уверете, че точно идентифицирате какво чувствате. Бъдете възможно най-точни и се фокусирайте върху факта, че това е просто емоция. Не е КОЙ сте; това е КАК се чувствате. Назоваването на чувствата ви първо отнема част от силата им и ви позволява да ги обработите по-пълно. Когато признаете, че се тревожите за дадена ситуация, това ви държи в настоящето и не ви позволява да се съсредоточите върху неизвестното бъдеще, което не можете да контролирате.

Да се научите да се справяте с трудни емоции означава, че трябва да приемете, че се чувствате по този начин. Отричането, че сте тъжни или ядосани, не ви помага да се чувствате по-малко депресирани или ядосани. Вместо това може да ви накара да почувствате още повече от тези трудни емоции.

Когато приемете, че изпитвате определена емоция, можете да решите да проявите състрадание и разбиране към себе си, по същия начин, по който бихте направили към други, които се борят с подобни чувства. Не можете да спрете чувствата, но можете да приемете, че това е което трябва да почувствате в момента, така че това е най-добрият начин да продължите напред.

Когато се отворите, за да изпитате емоциите, които сте се опитвали да игнорирате, скоро ще видите, че те заемат място в ума ви само за кратко време и след това можете да се съсредоточите върху други неща в живота си.

Когато си позволите да изпитате тежките емоции, имате по-голямо съзнание за това как емоциите могат да повлияят и липсата им на власт над вас, когато решите, че ги контролирате.

Когато се научите да се справяте и прегръщате емоциите си, бързо осъзнавате, че те не са трайни. Те идват и си отиват и понякога може да останат малко по-дълго, отколкото бихте искали, но ще изчезнат. Търпението, обръщането на внимание и съобразяването с емоциите ви ще ви помогнат да преминете през процеса с по-малко болка и трудности и ще ви позволи толкова скоро да преминете към други неща в живота си.

Последни мисли

Когато се освободите от необходимостта да контролирате всичките си емоции и се научите да се справяте с болезнени чувства, ставате отворени за това, което се случва в живота ви, какво ще се развие в бъдеще и как тези чувства могат да информират настоящето ви. Освен това ви дава по-добра представа за вашето щастие и удовлетворение.

Ако искате да научите повече за това как емоционалното ви здраве се отразява на живота ви и дали емоционалното ви благополучие е здравословно, тогава трябва да погледнете видео Курса за Емоционална Увереност – https://unikalonlineinstitute.com/emotionalconfidence като в допълнение изключително полезно за преодоляване на вътрешните пречки е слушането на Сублиминални (подсъзнателно моделиращи) записи – https://unikalonlineinstitute.com/audio/learning с позитивни утвърждения за здравословно управление на емоциите.

С Курса за Емоционална Увереност- https://unikalonlineinstitute.com/emotionalconfidence ще научите всичко, което някога сте искали да знаете как да защитите и подхранвате емоционалното си благополучие и как грижата за тази част от психичното ви здраве може да подобри живота ви.

Но както може би сами знаете или сте научили от първата част на кампанията ни „Управлявам емоциите си, а не те мен“ много често емоциите ни биват преплетени с контрола на телата и храненето ни. Ако това е така за вас, можем да ви помогнем да преодолеете неодобрението към физиката си и да станете уверени в своето тяло с Видео Курса „Увереност в тялото“ – https://unikalonlineinstitute.com/body-confidence .

За да започнете да подобрявате здравето си, емоционалното си удовлетворение, да уважавате телата и цените себе си вземете решение още днес и направете първите крачки към промяната, с помощта на ресурсите, които ви предлагаме и с нашата подкрепа!

Не чакайте! Вие заслужавате свобода извън лабиринта на обсебеност от мисли за тегло, храна и тяло!

· За да научите полезна информация и ефективни техники за управление на емоциите си, ви каним да се включите безплатно в предизвикателствата за здрави емоции и да получите подарък – електронно ръководство „30 дневно предизвикателство – Подкрепете емоционалното си здраве

Справяне с трудни емоции