Клиничен психолог

 • Магистър психолог (Клинична и консултативна психология към СУ „Св.Св. Климент Охридски”);
 • Асоцииран партньор и обучител към Асоциация Уникал;
 • Сертифицирана в Базово консултиране при Хранителни нарушения;
 • Сертификат и членство в IAEDP (Международна асоциация на професионалисти в сферата на хранителните нарушения);
 • Сертифицирана в Консултиране в Подхода Интуитивно хранене;
 • Сертифицирана в Практично консултиране при преяждащо/емоционално хранене;
 • Сертифицирана в Консултиране в мотивация, хранене, тяло и други важни практики при хранителни нарушения;
 • Сертификат – Специалист при нарушения в хранителното поведение;
 • Сертифициран метаболитен консултант от Metabolic balance®, Германия;
 • Metabolic balance® Coach към Радост и Радост (от 2014г);
 • Гост-лектор в Софийски университет „Св.Св. Климент Охридски” по тема: „Хранителни разстройстваАнорексия нервоза, Булимия нервоза, Хиперфагия и др.”;
 • Лектор в XII-та Международна конференция: Разстройства на контрола на импулсите – клиника и терапия (Колегиум частна психиатрия) на тема „Разстройства на контрола на импулсите – Хиперфагия и други хранителни разстройства”.

Здравейте!

        Казвам се Станислава Беновска и съм клиничен психолог, както и метаболитен консултант по немската програма за регулиране на метаболизма Metabolic balance ®, Germany.

         За мен борбата с нарушеното хранене е не просто професия, а много лична мисия. Интересите, проучванията, обучаването и работата ми в тази посока са повече от 10 години. Опитът ми – около 20. Да, 20 години, не малка част от които посветих на своята лична борба с нарушено хранително поведение. От собствения си опит и преживявания разбрах онова, което пише за Хранителните нарушения/разстройства в „дебелите книги”. Разбрах също, че и много от тези усещания и преживявания не са написани там, а ги има… Преди почти 10 години имах щастието да бъда „открита” от един велик доцент, чийто думи: „Ти трябва да правиш точно това!” преобърнаха светогледа ми и превърнаха най-голямата ми слабост в най-задвижваща енергията ми сила.

        Не само от тоновете литература, но и от личния си опит знам колко трудно е да си и да искаш се измъкнеш „от там”, но знам още и… ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО!

      Хранителните нарушения и Хранителните разстройства са сложни и многопластови. Като клиничен психолог (и бивш пациент) научих колко важна е психичната и социална компонента в тях. Работата ми (и личният ми опит и допълнително обучение) като метаболитен консултант ми разкриха колко голяма, всъщност, е и ролята на физиологичните ни особености и биохимия както в етиологията, така и в поддържането и лечението на хранителни нарушения. Ние сме „Душа и Тяло” и нашето хранително поведение по брилянтен начин ни напомня това както в здравето си, така и в патологията. Затова винаги трябва да го разглеждаме и от двете страни. За да се радваме на баланса. БАЛАНСЪТ в нашия собствен свят.

           Да разберем поведението си, да позволим на „демоните” си да се покажат, да заобичаме себе си и да помирим победители и победени в нашата собствена вътрешна борба не е лека задача. И пътят към нейното решение не е еднакъв. Както и темпът, с който да вървим по него. Но ако не успяваме сами има хора, които можем да помолим за помощ. И със сигурност един ден можем да кажем – „УСПЯХ! И ДНЕС Обичам себе си. Помогнах си и позволих да ми бъде помогнато. И ДА, Успях.”

За контакти:

Център за психологическа помощ „Баланс”

Гр. Бургас, ул. Кооператор 35

Тел.: +359 883 36 41 75

e-mail: sbenovska@abv.bg

Консултации на място и он-лайн консултиране