You are currently viewing СУБЛИМИНАЛНИ УТВЪРЖДЕНИЯ И МОЗЪЧНИ ВЪЛНИ

СУБЛИМИНАЛНИ УТВЪРЖДЕНИЯ И МОЗЪЧНИ ВЪЛНИ

Сублиминалните утвърждения са послания или съобщения, предназначени да преминат под нормалните граници на възприятие. Тези послания са невидими за съзнателният ум, но са възприемчиви за подсъзнателния или по-дълбок ум. Лабораторните изследвания са установили степента, до която стимулацията на подсъзнанието достига до нашия мозък. Последните проучвания показват, че подсъзнателните послания достигат и влияят върху подсъзнанието.

Нашият мозък записва подсъзнателни образи, които привличат вниманието ни без да имаме впечатление, че сме видели нещо. Подобни изследвания са проведени със звукови вълни, граничещи с нивата на човешко възприятие (20 Hz до 20 kHz).

       Учените от UCL са намерили физиологични данни, доказващи, че невидимите подсъзнателни образи привличат вниманието на мозъка към дадено подсъзнателно ниво. Използвайки функционален ядрено-магнитен резонанс fMRI, проучване изследва и доказва, че изображение, което зрителят не е възприел съзнателно – но такова, което е достигнало ретината – оказва влияние върху мозъчната активност в първичната визуална кора.

Съществуват 5 основни честоти на мозъчните вълни – Алфа, Бета, Гама, Делта и Тета. Мозъкът произвежда последователни вълни на всички честоти и те са в постоянно движение.

Сублиминалните утвърждения използват комбинация от всички мозъчни вълни, за да въздействат със своите подсъзнателни аудиозаписи и да стимулират различни мозъчни активности.

Алфа: 7-13 Нz

Това е най-лекото ниво на релаксиращо състояние и ние влизаме в това състояние всеки ден точно когато заспиваме, а после отново, когато се събуждаме. Това е едно прекрасно, спокойно състояние, в което се унасямев сън. Това също е състоянието на ума, което повечето хора изпитват по време на лека медитация или дълбоки дихателни практики.

Бета: 14-35 Нz

Ако вие сте активни или заети и имате неспокойни мисли, това е състоянието, в което се намира мозъкът ви в момента. Ако искате да увеличите потенциала си за учене, стимулацията на мозъчни вълни в тази честота подобрява процеса на учене.

Тази честота се използва и в края на звукозаписите с послания, за да ви помогне да се събудите. По този начин можете да слушате аудиото по всяко време на деня и да се ободрявате, да сте енергични, без да сте унесени както при събуждане след дрямка.

Гама: Повече от 40Hz

Това е нашето съзнателно състояние в ежедневния ни живот. Нашата по-висша душевна активност се намира в това състояние и ангажираме тези мозъчни вълни, когато решаваме проблеми. Нашите мозъци са в това състояние през по-голямата част от деня и обикновено не е необходимо да увеличаваме времето, прекарано в това състояние.

Делтa: По-малко от 4 Нz

Състоянието на осъзнаване на най-дълбокото ни състояние – състояние, в което не сънуваме и губим всякакво чувство за усет в тялото си. Обикновено, стимулацията на мозъчни вълни в този диапазон се използва за по-добър сън. В повечето случаи слушането на звукозаписите точно преди лягане може да ви помогне да влезете в дълбоко и спокойно състояние.

Тъй като целта на аудиозаписите с подсъзнателни послания е да работят с вашето подсъзнание, те временно спадат до делта честоти. Аудиото използва бета честоти в края си, за да ви доведе до съзнание за пълно събуждане. Затова, независимо от това колко релаксиращи са аудиосесиите на за вас, те не трябва да се използват с цел да ви помагат да заспивате нощем.

       Важно е да се отбележи, че през последните години имаше известни медицински опасения, относно разширеното използване на делта честоти в аудиозаписите със стимулация на мозъчни вълни. В годините  на използване на стимулирани мозъчни  вълни създателите на аудиозаписите лично никога не са чували, не са били свидетели и не познават някого, който се е сблъскъл или пострадал, нито лично е срещнал каквито и да било проблеми със стимулацията на мозъчни вълни.Тъй като тези опасения са преувеличени, е препоръчително да потърсите съдействие от квалифицирани специалисти, ако имате някакви притеснения относно използването на делта честоти във всякакви CD-та, включително и аудиозаписите с подсъзнателни утвърждения.

Тета: 4-7 Нz

Това обикновено е свързано с REM съня; част от съня, в който сънуваме. Възможно е също така да достигнете до това състояние, докато сте будни по време на дълбока медитация, и може би вече сте го преживели по време на собствените си медитации. На това ниво може да се създаде осъзнат сън, тъй като едновременно не осъзнаваме достатъчно, за да подчиним подсъзнанието си, но сме достатъчно наясно, за да контролираме действията си, другите в сънищата и обстановката ни. Тъй като това помага на подсъзнателното действие, това състояние често се използва за хора, които искат се да лекуват физически, емоционално или психически. Това позволява на нашия мозък да възстанови сам увредените участъци. Това състояние се използва и в хипнозата.

В по-ниските диапазони на тази честота може да почувствате, че времето и пространството ви сякаш се разтварят. Вашият съзнателен ум също е на границата на съзнанието. Въпреки това, тъй като сте в изключително дълбок транс, вашият подсъзнателен ум е изключително податлив на ново програмиране. Това е основният честотен диапазон, който използват звукозаписите със сублиминални послания.

ДОБАВЕТЕ БИНАУРАЛНИ ИЛИ ИЗОХРОННИ ТОНОВЕ

Тази опция ви ползволява да избирате дали да добавите бинаурални или изохронни ритми към крайния микс в звуковите файлове.

Какво представляват бинауралните и изохронните ритми?:

Бинаурални тонове/ритми: Това е слухов феномен, при който два тона, възпроидведени на различна честота и проникнали отделно в мозъка (един през лявото и един през дясното ухо), се възприемат като нискочестотни пулсации или ритми. Слушалки или подходящо настроени стерео тонколони се препоръчват за слушането на бинаурални ритми.

Изохронни тонове/ритми: Те приличат на бинауралните ритми по това, че могат да произведат ритъм в същия обхват от честоти. Разликата е, че те са съставени от единични звукови пулсации на желаната честота. По този начин ритмите са произведени извън мозъка, затова не са нужни слушалки, за да се осигури ефективността им.

Тези ритми карат мозъка да достигне различни състояния посредством мозъчни вълни. Това се дължи на способността на мозъка да променя преобладаващата си честота, за да я доближи до честотата на доминиращ външен стимул. В зависимост от природата на позитивното утвърждение, които използвате, мозъкът ги възприема по-успешно в определено състояние и при наличие на определени вълни. Приложението за слушане на сублиминални аудио-файлове ви позволява да избирате между алфа-, бета- и тета-вълни.

  • Алфа-вълните се препоръчват за позитивни утвърждения, отнасящи се до: лека релаксация, намаляване на стрес, креативност, визуализация, ментално препрограмиране, ускорено учене, вдъхновение, щастие, стабилни емоции, стоп на безпокойството, страхове, депресия, притеснения, намиране на любовта и т.н.
  • Тета-вълните се препоръчват за позитивни утвърждения, отнасящи се до: дълбока релаксация, медитация, безсъние, освобождаване на напрежението, астрална проекция, осъзнати сънища и т.н.
  • Бета-вълните се препоръчват за позитивни утвърждения, отнасящи се до: концентрация, изграждане на увереност, лидерство, трупане на пари, спортове, ментална бързина, против зависимости, енергия, мотивация, внимание, фокус, подобряване на паметта, подобряване на спортните умения и т.н.

Съвет: Ако включите бинаурални ритми в своя микс, е по-добре да го слушате със слушалки. Прочетете повече за ритмите тук: The Science of Binaural Beats

Сублиминалните аудио албуми с утвърждения ни помагат за няколко минути дневно, без да отнемат време – бързо, лесно и ефективно да допринесат за трайни промени в мисленето, емоциите, поведението и в навиците във всичките шест аспекта на УНИКАЛ Модела ни – духовен, интелектуален, социален, професионален, емоционален и физически аспекти.

  • Готови ли сте да научите как да подобрите социалните си умения – да общувате по-лесно, преодолявайки срамежливостта; да станете по-смели, по-добрислушатели; да спрете споровете, но да отстоявате себе си уверено?
  • Спрете да се саботирате и научете как да станете самоуверени; освободете се от страха от провал и от отхвърляне и започнете да преоткривате себе си – и да разчитате на себе си, с достъп до вътрешната си сила!
  • Готови ли сте да спрете да отлагате и да постигнете финансовите и професионалните си цели – да станете по-решителни, организирани и мотивирани; да придобиете лидерски умения и да излъчвате харизма?
  • Открийте своята сила с подсъзнателните позитивни утвърждения от Категориите:

РЕЛАКС И СЪН;

ФИНАНСИ И ПРОФЕСИОНАЛЕН УСПЕХ

Ако Ви е харесала публикацията, моля, споделете я с Ваши приятели в Социалните си профили!

СУБЛИМИНАЛНИ УТВЪРЖДЕНИЯ И МОЗЪЧНИ ВЪЛНИ