Образът на тялото е субективният смисъл, който имаме към външния си вид и тялото си. За разлика от това, което другите виждат, когато ни гледат, изображението на тялото ни често се различава от обективния размер и форма на тялото ни. И мъжете, и жените понякога се чувстват неудовлетворени от тялото си и неговите части. Въпреки това жените от общата популация съобщават повече негативни нагласи за физическия си вид, отколкото мъжете. За съжаление, отрицателният образ на тялото често започва, когато момичетата са млади и се простират далеч в зряла възраст. За някои жени това продължава целият им живот.

Натрапчивата загриженост за телесната форма и теглото стана толкова често срещана сред западните жени на всички възрасти, че сега това е норма. Освен това, недоволството от собственото тяло е водеща причина зхранителните разстройства,като анорексия, булимия, хиперфагия и подпраговоите им форми. Следователно есенциална е ролята на превенция на негативният образ на тялото за предотвратяване на нарушенията в храненето.

За лектора:
Лектор е д-р Елисавета Павлова, която е Основател на Асоциация УНИКАЛ, Академия “Емоции и Хранене” и УНИКАЛ Онлайн Институт, д-р по Психология, Специалист при Хранителни Нарушения, лицензиран към Международната Американска Организация за ХН Професионалисти iaedp™, с над 12 год. терапевтично-консултативен опит в Канада и България и единствената в България- сертифициран професионален консултант в подхода „Интуитивно Хранене“ към Международната организация IE-PRO, председател на международният клон към Международната организация за (ХН) професионалисти – iaedp™ (International Association for Eating Disorders Professionals) и професиоанален член към WHO (World Health Organization) Global Clinical Practice Network.

Цена:
Таксата за уебинара е 10$, като всеки лично присъствал по вереме на уебинара участник ще получи сертификат директно от Международната организация за професионалисти при хранителни нарушения iaedp™ (International Association for Eating Disorders Professionals).

ВАЖНО: Ако сте се записали и заплатили, но не успеете за вклюване по вереме на уебинара, ще ви изпратим записа му, но без да получите сертификат от iaedp™.

За регистрация:

ВАЖНО и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: След регистрация и заплащане на линка по-долу, ни изпратите имейл до: associationunikal@gmail.com със заглавие: Записване за Уебинар на 30.09

Моля, кликнете върху линка и попълнете данните си, както и направете превод на таксата з ауебинара на:  https://iaedp.site-ym.com/events/EventDetails.aspx?id=1421510&group=

Очакваме ви и ви благодарим за интереса!

Екипът на УНИКАЛ Онлайн Институт и Асоциация УНИКАЛ: http://bia-unikal.org/


Уебинар ,,Образът на тялото и нарушенията в храненето” – 30.09.2020