You are currently viewing ХОЛИСТИЧНО ЗДРАВЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕГЛОТО

Учението за постигане на здравословен начин на живот се осъществява чрез отдаденост, ангажираност и дисциплина. Здравето и уелнесът са резултат от сложен баланс на адекватно хранене, достатъчно упражнения, техники за управление на стреса, психологическа цялост и емоционална стабилност. Докато относно теглото продължават да нарастват доказателствата, че не е само по себе си достатъчно за установяване на здравния статус, има много аспекти на благосъстоянието, които отразяват физическото състояние и цялостното здравословно усещане.

Поддържането на диапазон на теглото, който е подходящ за ръста на човека, може да бъде важна част от превенцията на заболяванията, благополучието и цялостното здраве. Постигането на здравословно тегло най-добре се постига чрез холистични техники, които ангажират човека на няколко нива. Холистичното управление на теглото предлага методи на живот, които засягат както тялото, така и ума, като се съсредоточават върху разумни стратегии, които насърчават вниманието, самочувствието и храненето. Философията зад холистичното управление на теглото е да се култивира уважение към себе си и тялото чрез адекватно самоподдържане. Това се отразява в многото техники, които се използват за изграждане на емоционално и физическо здраве.

Аспекти на холистичното здраве и управление на теглото

Холистично управление на теглото включва разнообразни тактики, които насърчават мощни промени в начина на живот и адаптации. Да се ​​научим как да управляваме теглото си в диапазон, който е подходящ за нашата физическа форма, се осъществява чрез комбинация от много подходи:

 • Физически: Холистичното управление на теглото не се фокусира единствено върху теглото, а анализира всички аспекти на физическото здраве на индивида – текущия хранителен прием, употребата на каквито и да било лекарства и наличието на всякакви болестни състояния.
 • Емоционален: Разбирането и справянето с основни психологически проблеми могат да бъдат полезни на човек, който се стреми да постигне мир със себе си, с тялото и с храната.
 • Социален: Подкрепата на семейството, приятелите и поддържането на здрави взаимоотношения могат да бъдат ключова част от цялостното управление на теглото. Определянето на подходящи граници, практикуването на честност, свързаност и подкрепата са всички необходими аспекти за благополучието.

Холистичното здраве и управление на теглото са за всеки човек:

 • който се бори да запази теглото си в здравословен диапазон за своя тип тяло;
 • който не може да постигне мир с тялото си или с храната;
 • който страда от хронични заболявания, които могат да са резултат от неподходящо телесно тегло;
 • който има нарушения на храненето – булимия, анорексия или безконтролно преяждане.
 • Холистичното управление на теглото може да помогне за решаването на множество проблемни въпроси в широк спектър. 
 • Лечението на всякакви тревоги по отношение на теглото трябва да бъде изчерпателно и да включва стратегии за полагане на грижи, които помагат на даден човек в насърчаването на изцелението във всички области от живота му.

Лечение с холистично управление на теглото

 Може би ще се възползвате от Холистично управление на теглото, иновативен подход, който може да ви помогне да намерите сили, спокойствие, свобода и изцеление отвътре. Вече не е необходимо да живеете в битка със себе си ежедневно. Съществуват няколко инструмента, които ви помагат да постигнете уелнес, да научите по-здравословни механизми и методи за справяне и да живеете живота си в пълния си потенциал.

План за лечение с холистично здраве и управление на теглото

Решението за усъвър-шенстване с цялостното управление на теглото е първата и важна крачка към изцеление и уелнес. Има много компоненти, които са от съществено значение за изграждането на стабилна основа за вашия план за лечение.  Това може да включва вашия център за лечение, здравни специалисти, семейство и приятели, съмишленици и групи за подкрепа.

Всяка част от вашия план за лечение може да играе ключова роля във вашето пътуване и ще ви помогне да постигнете успешни резултати.

Вашият план за лечение може да включва следните фактори в процеса на лечение:

Терапевт или консултант: Специалист, който специализира в холистични техники за управление на теглото, ще ви насочи ефективно чрез процеса на стабилизиране на теглото и физическото здраве. Вашият терапевт или консултант може да ви помогне да разберете и по-дълбоки проблеми, които могат да бъдат свързани с трудностите, с които сте се борили.

Приятели и семейство: Когато работите усърдно, за да намерите спокойствие със себе си, храната и вашето тяло, любовта и подкрепата от близките ви ще ви дадат много необходим тласък за упоритост.

Група за подкрепа: Да можеш да се свързваш с други хора, които преживяват подобно пътуване, може да предложи подкрепа, искреност и приемане. 

Вашият лекар или психиатър може да ви препоръча лекарство, което да помогне да се лекуват всички основни симптоми, които могат да се появят – депресия, тревожност или нестабилност на настроението.

Вашият лекар може също така да определи дали други здравни проблеми засягат теглото ви – например хормонален дисбаланс, и да препоръча фармакологично лечение.

Несигурността за тялото или теглото ви може да ви накара да се почувствате потиснати в живота си. Регенерирането на вашето здраве чрез холистично управление на теглото може да ви освободи и да ви помогне да прегърнете всичко, което сте в състояние да постигнете. 

Теглото ви не определя кой сте, а цялостното управление на теглото ще отговори на вашите нужди като индивидуалност и личност.

Сублиминалните аудиоалбуми с утвърждения ни помагат за няколко минути дневно, без да отнемат време бързо, лесно и ефективно да допринесат за трайни промени в мисленето, емоциите, поведението и в навиците във всичките шест аспекта на УНИКАЛ Модела ни – духовен, интелектуален, социален, професионален, емоционален и физически аспект, които са измерения на WELLNESS философията.

 • Готови ли сте да научите как да подобрите социалните си умения – да общувате по-лесно, преодолявайки срамежливостта; да станете по-смели, по-добри слушатели; да спрете споровете, но да отстоявате себе си уверено?
 • Спрете да се саботирате и научете как да станете самоуверени; освободете се от страха от провал и от отхвърляне и започнете да преоткривате себе си – и да разчитате на себе си, с достъп до вътрешната си сила!
 • Готови ли сте да спрете да отлагате и да постигнете финансовите и професионалните си цели – да станете по-решителни, организирани и мотивирани; да придобиете лидерски умения и да излъчвате харизма?
 • Открийте своята сила с подсъзнателните позитивни утвърждения от Категориите:

РЕЛАКС И СЪН  и  ФИНАНСИ И ПРОФЕСИОНАЛЕН УСПЕХ

Ако Ви е харесала публикацията, моля, споделете я с Ваши приятели в Социалните си профили!

ХОЛИСТИЧНО ЗДРАВЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕГЛОТО