You are currently viewing Чувството, че сте достоен, е ключът към това, да получите всичко, което искате

Представяли ли сте си някога, как ще изглежда животът Ви след десет години? Виждате ли в него красива къща? Стабилна кариера? Любящ партньор? Прелестно семейство? Каквото и да си представяте за живота си след десет години, има само едно нещо, което може да Ви попречи по пътя към Вашата мечта. Това едно нещо обаче може да се окаже едно от най-трудните неща за преодоляване. Това сте именно самите Вие.

Толкова много от нас имаме това дълбоко вкоренено чувство, че не заслужаваме щастие. Ние си казваме, че страданието е нещо нормално, че това е просто част от живота. Още по-лошото е, че много от нас всъщност сами саботират собственото си щастие заради подсъзнателното чувство, че не заслужаваме добри неща.

Тези чувства на недостойност се коренят в нашето детство. Когато сме били избрани последни в отбора за игра на народна топка, или когато не сме успели да се защитим от тези, които ни тормозят, или още по-лошо, ако сме преживели травма в детството. Всички тези събития от началото на нашия живот допринасят за усещането за недостатъчност в зряла възраст. Именно това в крайна сметка ни пречи да постигнем мечтите си.

Повечето от причините, които ни пречат да постигнем това, което искаме, идват от нещата, които, на първо място, никога не сме искали да запомним. За да преодолеете тези чувства и да получите това, което искате в живота, трябва да си позволите да се отървете от задръжките си.

Започнете с малка цел. Помислете какво в живота си използвате, просто защото така е най-лесно за Вас, и си позволете да го пуснете.

Дайте си разрешение да се отървете от ненужното

Искате да се откажете от тютюнопушенето? Или имате лошия навик да ядете сладолед преди лягане? Прекарвате ли часове, гледайки безмислени предавания по телевизията преди лягане? Какъвто и вреден навик да държите в живота си, дайте си разрешение да го пуснете. Може да се изненадате, като видите каква сила притежавате, след като се отървете от някой от лошите си навици.

Веднъж като започнете да се освобождавате от тези малки неща, които ви дърпат назад в развитието, е време да се сблъскате и с някои от по-големите проблеми. Помирете се с чувства, с които миналото ви е допринесло за текущото Ви положение.

Позволете си да се отървете от негативните чувства. Може би трябва да напишете и изгорите писмо до някого, който Ви е бил приятел, а вече не е. А може би трябва да изпратите писмо в бутилка до бивш любим. Каквото и да Ви задържа в миналото, намерете начин да разрешите тези въпроси завинаги за Ваше добро.

Тези малки стъпки към бъдещото Ви щастие вероятно ще засадят малките семена на оптимизма. Вашата работа след това ще бъде да подхранвате този оптимизъм. Оставете го да расте, прегърнете мисълта за него и започнете да гледате на себе си в светлината на положителните промени, които се случват в живота Ви. Ако можете да приемете оптимизма на малките промени, токова по-вероятно е в последствие да приветствате и големите позитивни промени в живота си.

След като започнете да възприемате положителните промени в живота си, ще трябва обаче да продължите да работите и върху негативността в него. За съжаление, това включва освобождаване от отношения, които носят болка или негативизъм в живота Ви. Може би имате късмет и сте заобиколени само от позитивни хора около Вас. Все пак по-вероятно е да се наложи всеки ден да оценявате хората, които Ви заобикалят.

Ако страдате от ниска самооценка, това може да бъде основополагаща причина, да не се чувствате достойни. Когато обичаме и ценим себе си, чувството, че сме достойни, идва естествено, от само себе си. Помислете върху опцията, да посетите квалифициран терапевт, който може да Ви помогне да повишите самооценката си, за да можете да живеете пълноценния живот, който заслужавате.

Може да не притежавате имение и да не получавате шестцифрена заплата, но Вие може да успеете да постигнете нещо много по-значително: спокойствие и удовлетвореност. Да се ​​научите да бъдете в мир със себе си, с това, което сте постигнали, може да донесе голяма радост в живота Ви. Всички знаем, че парите не могат да купят щастие, затова нека щастието бъде Вашата цел. Не се примирявайте с това, да оставите собствената си неувереност да Ви попречи да получите това, което заслужавате.

Чувството, че сте достоен, е ключът към това, да получите всичко, което искате