You are currently viewing 10 НАЧИНА ДА СЕ ПРИДЪРЖАМЕ КЪМ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НАРУШЕНИЯ В ХРАНЕНЕТО В УЧИЛИЩЕ

В тази навременна статия екипът на „Програмата Емили“ предлага съвети как учениците могат да бъдат в крак с възстановяването от хранителни разстройства с началото на новата учебна година. Началото на учебната година, независимо дали е средно училище, гимназия или колеж, носи със себе си чувства на вълнение, очакване и безпокойство. За студентите, които също преминават през възстановяване от хранително разстройство, тези чувства могат да влошат състоянието им и евентуално да доведат до рецидив. Първата стъпка в такива случаи е да се потърси професионалист, а тези 10 допълнителни съвета също могат да ви помогнат в поддържането на възстановяването.

1. Приоритизирайте възстановяването си. Преди да започне училището, вие и вашият екип за поддръжка трябва да установите план за възстановяване, който поставя вашето здраве на първо място – „преди вашите оценки, преди спорта и преди социалните срещи”.

2. Поддържайте връзка със системата за подкрепа. Нормално е да бъдете заети и дори претоварени, когато започва новата учебна година, но важно е да останете ангажирани с вашия екип за поддръжка. Това може да доведе до по-лесно възстановяване и по-малко рецидиви.

3. Запознайте се с вашия училищен съветник/местен терапевт. Те могат да предоставят вградена подкрепа, особено ако посещавате училище извън дома. И ако не установите добра връзка с тях, е напълно правилно да опитате с някой друг – най-важното е да ви е удобно да работите с тях.

4. Установете редовни проверки. Редовно се срещайте с вашия лекар и терапевт.  Ако те са запознати с вашето физическо състояние и емоционално благополучие, те ще могат по-добре да направят всички необходими корекции на лечението ви. И правете срещи всяка седмица със системата за поддръжка.

5. Разработете хранителни съчетания. Изградете си типични режими за хранене преди началото на учебната година и формулирайте план за това как ще подходите към храненето си и всички неуспехи, които могат да възникнат. Можете дори да опитате да „практикувате“ – независимо дали това означава да отидете на бюфет, това стимулира храненето в трапезария или посещението на реални ресторанти в близост до кампуса.

6. Управление на задействания. Определете потенциалните задействащи механизми, а след това „помислете за начини за справяне, които не включват ангажиране в непредвидено поведение. ”Добър подход: Признайте чувствата си, вземете си дъх и „си припомнете колко далеч сте стигнали до възстановяване и колко силни сте вие.  

7. Практикувайте управление на стреса. „Вместо да оставяме стреса да се натрупва вътре в нас, важно е това, ние да разработваме здравословни начини за освобождаване от стреса и да практикуваме релаксация“, като например да правите йога, кратка разходка, къпане или водене на дневник.

8. Разширете вашата система за поддръжка. Ако все още нямате мрежа за поддръжка, трябва да създадете такава. Намиране на терапевт или група за поддържане на хранителните разстройства са две солидни възможности. Ако вече имате мрежа за поддръжка, работете за разширяването й – свързването с хора, които имат подобни проблеми, могат да бъдат изключително полезни за възстановяването.

9. Бъдете грижовни към себе си. „Нормално е да имате лоши дни във възстановяването, така че е важно да не допускате заради един тежък ден да отричате целия си напредък. ”Ако имате труден ден, опитайте се да се съсредоточите върху всички положителни неща, които сте успели да постигнете, без значение колко са малки”.

10. Знайте кога се нуждаете от незабавна помощ. „Ако вашето хранително разстройство започне да ви пречи в ежедневния живот или ако вие не сте в състояние да поддържате здравословно тегло в училище, важно е да се сдобиете с незабавна професионална помощ. “Ако това означава да си вземете почивка от училище, всичко е наред – здравето ви е на първо място“.

За да прочетете тази статия изцяло, моля кликнете тук:

Ако искате да формирате навици да преодолявате безконтролното преяждане за вас и децата ви и храненето, заместващо чувствата и общуването, то се възползвайте от Онлайн обучението  „Практично консултиране при преяждащо/емоционално хранене”, Вижте повече тук! 

 А ако искате да се храните по-здравословно и да повишите своята активност; да спрете храненето за комфорт, неустоимото желание за вредни храни или преяждането; да подобрите представата за тялото си и да го обичате?Научете как с нашите Подсъзнателни албуми с позитивни утвърждения в този физически аспект и Категория: 

ПРОБЛЕМИ С ХРАНЕНЕ И ТЯЛО

10 НАЧИНА ДА СЕ ПРИДЪРЖАМЕ КЪМ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НАРУШЕНИЯ В ХРАНЕНЕТО В УЧИЛИЩЕ