You are currently viewing 5 начина да бъдете по-състрадателни към себе си

Изкуството на самосъчувствието е нещо, което трябва да се научи и натрупа с времето. Лесно е да придобиете навика да бъдете прекалено критични или строги към себе си.

Колкото и лесно да е, то е и изключително разрушително. Много хора, които са толкова строги към себе си, често изпитват повече тревожност, депресия и ниска самооценка.

За да бъдете състрадателни към себе си, трябва да сте съпричастни. Това означава да признаете борбите си без осъждане. Освен това това не означава да съжалявате за съдбата си в живота. По-скоро това е здравословно признание за болката.

Един добър начин да погледнете на това да сте състрадателни към себе си е да си представите как бихте се справили с приятел, който изразява негативни мисли за себе си.

Вероятно ще почувствате съчувствие към неговата болка и ще предложите положителни неща за него, за да увеличите любовта му към себе си.

Трябва да правите същото за себе си, ако искате да развиете състрадание към себе си.

Ако се борите с тази концепция и искате да научите как да бъдете състрадателни към себе си, помислете за тези пет навика, които да приложите днес.

1. Бъдете добри към себе си

Това е толкова важно, когато става въпрос за развиване на състрадание към себе си. Понякога се чувстваме така, сякаш трябва да предизвикаме себе си да поемем всичко, само за да докажем нещо на себе си или на другите.

Това може да означава да работите по 12 часа на ден или да се натоварвате твърде много във фитнеса. Каквото и да е, не е продуктивно. Всъщност това унищожава вашето здраве.

Вместо да се опитвате да се предизвиквате до крайност, направете това, което смятате за правилно. Слушайте тялото си и действайте в съответствие с него. Като премахнете този допълнителен натиск, ще се почувствате по-здрави и по-щастливи.

2. Дайте си време за почивка

Освен че се напрягаме прекалено много, може също така да се чувстваме така, сякаш трябва да направим всичко наведнъж. Това означава пренебрегване на съня, хобитата и отдиха.

Ако искате да развиете състрадание към себе си, трябва да си дадете време за възстановяване. Планирайте време всеки ден, за да не правите нищо. Независимо дали гледате любимото си телевизионно шоу  или просто да си починат очите за малко, намерете време за почивка. Ще откриете, че ще имате повече енергия, за да се ангажирате с отговорностите си.

3. Практикувайте утвърждения

Самоутвърждаването е чудесен инструмент за внедряване в ежедневието ви. Практикувайте всеки ден да си повтаряте всичките си положителни качества.

Това може да бъде под формата на писане или реч. Каквото и да решите да правите, продължавайте. Като повтаряте тези положителни думи, вие тренирате ума си да бъде добър към себе си. Това помага да се премахне негативното и прекалено критично мислене.

4. Не се фокусирайте върху негативите

Освен това може да е трудно да имате вяра в себе си, когато постоянно мислите негативно. Затова сменете разказа на вашите мисли.

Вместо да казвате „Никога не бих могъл да направя това“, кажете „Ще бъда търпелив със себе си, докато науча тази нова задача“. Това ви дава силата да правите грешки без преценка.

Освен това се съсредоточете върху това, на което дадена ситуация се опитва да ви научи. Това ще ви помогне да не се чувствате като жертва и ще съживи силата ви.

5. Практикувайте самообслужване

Грижата за себе си е един от най-важните аспекти на състраданието към себе си. Отдайте се на дейности, които ви правят щастливи.

Независимо дали това е четене на добра книга или гледане на любимото ви телевизионно шоу. Каквото и да ви кара да се чувствате щастливи и уверени, направете го.

Отделянето на време за себе си не е егоистично. Всъщност това е необходимо, за да си възвърнете силата. Планирайте известно време нещо всяка седмица, което е посветено само на грижата за себе си.

Практикуването на състрадание към себе си отнема време и усилия. Бъдете търпеливи със себе си по време на това пътуване. Не забравяйте, че пренасочвате ума си. Ще започнете да забелязвате мигновено повишаване на увереността, когато започнете да притежавате тази сила.

Ако искате да научите повече за това как емоционалното ви здраве се отразява на живота ви и дали емоционалното ви благополучие е здравословно, тогава трябва да погледнете видео Курса за Емоционална Увереност – https://unikalonlineinstitute.com/emotionalconfidence като в допълнение изключително полезно за преодоляване на вътрешните пречки е слушането на Сублиминални (подсъзнателно моделиращи) записи – https://unikalonlineinstitute.com/audio/learning с позитивни утвърждения за здравословно управление на емоциите.

С Курса за Емоционална Увереност- https://unikalonlineinstitute.com/emotionalconfidence ще научите всичко, което някога сте искали да знаете как да защитите и подхранвате емоционалното си благополучие и как грижата за тази част от психичното ви здраве може да подобри живота ви.

Но както може би сами знаете или сте научили от първата част на кампанията ни „Управлявам емоциите си, а не те мен“ много често емоциите ни биват преплетени с контрола на телата и храненето ни. Ако това е така за вас, можем да ви помогнем да преодолеете неодобрението към физиката си и да станете уверени в своето тяло с Видео Курса „Увереност в тялото“ – https://unikalonlineinstitute.com/body-confidence .

За да започнете да подобрявате здравето си, емоционалното си удовлетворение, да уважавате телата и цените себе си вземете решение още днес и направете първите крачки към промяната, с помощта на ресурсите, които ви предлагаме и с нашата подкрепа!

Не чакайте! Вие заслужавате свобода извън лабиринта на обсебеност от мисли за тегло, храна и тяло!

· За да научите полезна информация и ефективни техники за управление на емоциите си, ви каним да се включите безплатно в предизвикателствата за здрави емоции и да получите подарък – електронно ръководство „30 дневно предизвикателство – Подкрепете емоционалното си здраве

5 начина да бъдете по-състрадателни към себе си