You are currently viewing 6 неща, които трябва да търсите, за да откриете някой, който желае да учи

Мислили ли сте как можете да се отблагодарите на света? Може би сте обмисляли да бъдете ментор. Или искате да преподавате. Така или иначе, как да разберете кога сте намерили някой, който ще бъде идеалният ученик, с когото да споделите знанията си?

Започвате, като търсите тези прости черти:

Те са готови да отделят време

Потърсете някой, който не търси незабавен успех. Перфектният ученик разпознава, но има времеви ангажимент, включен в менторските отношения. Потърсете връзката, която е готова да работи упорито и да полага истински усилия в това, което прави. Тази черта се открива лесно. Просто потърсете човека, който вече е извървял допълнителната миля.

Те знаят какво не знаят

Когато някой вече е правил това, което искате да преподавате, той може да не почувства, че имате какво да предложите. Още по-лошо, може да си помисли, че знае повече от вас. Най-обучаемият индивид е този без много опит или признава, че има още много да учи.

Те знаят как да слушат правилно

Перфектният слушател не просто млъква и ви оставя да говорите. Те знаят как да бъдат активни слушатели. Това означава, че задават въпроси и търсят разяснения, когато нещо изглежда объркващо. Те също се интересуват от това, което имате да кажете и не просто седят там и ви слушат.

Те вече са открили други ментори

Някой, който има желание да учи, вече е потърсил други учители. Те също са разбрали, че един човек не може да ги научи на абсолютно всичко. Това означава, че е много вероятно те да са имали други ментори по пътя си и да оценяват връзката, която са имали с тези хора.

Те са различни от вас

Наставничеството не означава създаване на армия от клонинги. Става дума за намиране на информация от източници, които може да са извън обхвата на вашия опит. Това означава, че искате наставляван, който е малко по-различен от вас. Това дава допълнителна увереност, че имате нещо уникално, което да предложите.

Те имат какво да предложат

Менторската връзка е двупосочна улица. Когато се направи правилно, ще излезете, научили нещо за себе си. Най-добрият човек за ментор е някой, който може да ви научи на нещо, дори ако това е просто урок за това кой сте.

Когато имате правилния човек, който да преподава, светът ще се отвори както за тях, така и за вас. Даването на насоки означава да се уверите, че другият човек ще намери успех. Но с правилния човек вие също ще дадете сили на себе си по нови начини.

Ако не ви достига увереност че можете да се справите или ако се нуждаете контрол и баланс в живота си, можете да научете какво да направите ТУК!
Или ако желаете да помагате на другите – да сте треньор /обучител или консултант, ще ви е полезно онлайн обучението „Треньор по увереност“
ТУК!

6 неща, които трябва да търсите, за да откриете някой, който желае да учи