АКО НЕ СТЕ ДОВОЛНИ ОТ ЖИВОТА СИ,

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ МЕН В …

Знаменитостите от червените килими с готините къщички и луксозните коли трябва да водят подлудяващо успешен и щастлив живот, нали?

        Противно на популярните вярвания, хората, които имат много пари, слава, невероятни кариери, пътуват много, разчитат на куп последователи и публикуват снимки на усмихващи се лица всеки ден, не смятат себе си за успешни. Или нещо важно може би все още липсва в живота им. Спомнете си за Робин Уилямс, Ейми Уайнхаус, Мерилин Монро, Кърт Кобейн, Уитни Хюстън … да почиват в мир.

Ключът да прецените дали сте на прав път да станете „успешни в живота” е да се потопите дълбоко в душата си и да разберете какво да направите ВИЕ, за да пожънете успеха в живота.

И идеалният начин да започнете е бързо пренасочване на живота ви към неговия край. Разбирам, че е странно и трябва да проявите смелост, за да направите това упражнение, но обещавам, че си заслужава.

Така че ще ме изтърпите.

Представете си, че сте мъртъв.

Вече не можете да правите планове, да поправите взаимоотношенията си или да промените пътя на кариерата си. Лежите в ковчег и всичко останало от вас е надгробен камък с името ви.

Или не?

Не можете да направите нищо за това, че животът ви свършва, но вие избирате какво да остане след вас.

Кой ще ви липсва?

Какво е наследството ви?

Какви истории ще си разказват близките ви, след като си отидете? И докато правите това упражнение, трудно отместващи втренчения си поглед от надгробния си камък, се запитайте:

Щастливи ли сте от начина, по който живеете живота си? Съжалявате ли за нещо?

Ако установите, че представата ви за вашия надгробен камък и смъртта ви ви оставя с нещо по-малко от:

“Аз живях добре. Обичах, бях обичан и си отивам в мир”,

време е да си представите и да постигнете живота, който в крайна сметка ще ви направи горди и щастливи.

6 основни нужди, които трябва да се изпълнят

Знам, знам. След като преодолеете шока от смъртта си, нямате представа откъде да започнете да разгадавате своята история на успеха. Но аз съм с вас. 

Някои световно известни експерти предлагат 6 основни потребности, които всички ние се опитваме да задоволим, за да бъдем щастливи: Това са:

1. Нужди от личен характер:

Сигурност

Всички ние трябва да се чувстваме в безопастност, стабилни, сигурни. Ние копнеем за комфорт, ред и предсказуемост, контрол и постоянство.

Несигурност или разнообразие

Проблемът е, че когато достигнем дори до средно ниво на сигурност, ние се отегчаваме до смърт. Затова, за да се смятаме за успешни, ние, приятели, също се нуждаем от разнообразие, изненади, предизвикателства, вълнение, спорове, хаос, приключения, промяна и нещо необикновено. Иди го разбери…

Значимост

В по-голяма или по-малка степен всички ние се нуждаем от други хора, на които да сме нужни, да се чувстваме ценени, уникални, специални и достойни за обич.

Любов и връзка

Това е основното за повечето хора. Трябва да обичаме и да бъдем обичани от други хора, да общуваме, да споделяме живота си и да създаваме интимни връзки.                                                                                                                             

2. Нужди на духа:

Растеж

Ние се нуждаем от постоянно развитие – емоционално, духовно и интелектуално.

Принос

Дори бедните хора понякога изпитват силно желание да дават, да се грижат, да защитават и да служат на другите. Ето защо ние всички го правим, независимо дали осъзнаваме и удовлетворяваме тази нужда или не.

Свързване на плановете на живота ви с вашите основни изисквания

        Но тези 6 нужди не са нищо друго освен груба скица на вашия успешен живот върху чертожното платно.

Просто си припомнете всички възможности за работа и професии, които могат да ви помогнат да задоволите нуждите си от сигурност.

Позволете ми да разбия 6-те основни потребности в по-конкретни категории, така че да получите по-добра представа какво да включите в успешния си житейски план.

Но имайте предвид, че тези категории все още са неясни и често включват удовлетворяване на повече от една нужда.

Сигурност Несигурност Значимост Любов и връзка Израстване Принос
Ниво на здраве и физическо състояние Страст Уважавани в определени кръгове Партньор Духовност Да се усмихвате на непознати
Желан доход Пътуване/ нови преживявания Всеки във вашето „село“ ви познава Деца Личностово развитие Щедрост
Избор на кариера Предизвикателство Известност Приятели Образование/прогрес Доброволчество
Дом Рискове Знаменитост Общност Влияние Помощ на приятелите в нужда

       

Например за да задоволите нуждата си от сигурност, трябва да сте здрави (това е лесно. Уверете се, че храненето ви е здравословно и правите упражнения). И тогава можете да се чувствате уверени, че тялото ви ще ви служи добре възможно най-дълго време.

След това трябва да изберете (или промените) своето призвание, за да осигурите финансова сигурност. От колко пари се нуждаете, за да се чувствате комфортно, но и да подкрепяте вашето семейство, пътувания и т.н.?

И все пак, ако сте човек, който иска неговата работа да бъде просто работа, можете да намерите вълнение (несигурност) в области, които не са свързани с работата като хобита.

Или, да речем, да инвестирате на фондовия пазар. Вижте, трябва да създадете свои собствени специфични цели, уникални за вашия личен живот и да ги преплетете, за да задоволите всичките 6 нужди.

Еквалайзер на целите в човешкия живот

Сега сте задали дългосрочните си цели, разделени са действията, които трябва да бъдат извършени на по-малки части и са приложени към ежедневните ви планове. Браво на вас!

Но по-рано отколкото си мислите, ще осъзнаете, че е почти невъзможно да работите, за да задоволите всички ваши нужди едновременно. Нашите източници на време и енергия са ограничени.

О, и не си позволявайте да забравите добрия стар израз: “Хората правят планове, а Бог се смее”.

        Въпреки че е добра идея да изброите всичките си цели и стремежи, можете да променяте обема на вашите усилия и времето, което инвестирате в постигането на дадена цел нагоре и надолу през цялото време.

Като еквалайзер.

          Това е само илюстрация. Вие определяте както хоризонталната, така и вертикалната категория, в зависимост от конкретните цели, като например: “Искам  100,000 долара по банковата си сметка след 5 години”.

Сега обратно към погребението ви.

Погледнете отново еквалайзера на вашите цели в живота си.

Ако той изглежда така (че да биха могли да го превърнат в цели поредици от Netflix или някаква специална присъда)… съжалявам.

Едва ли ще възприемете живота си като успех.

Но тази картина отговаря на въпроса:

“Защо някой би си представил собствената си смърт?”

Защото, ако искате да избегнете ниските нива на удовлетворение в основните области на живота си, известно още като “ако искате да имате успешен живот“:

Трябва да признаете и приемете, че животът ви ще свърши.

1. Трябва да планирате останалата част от вашите дни тук на Земята (не е задължително всичко наведнъж, нито в много големи подробности).

Гробът ви е там, където започна тръпката.

Странното е, че картината на вашия надгробен камък е мястото, откъдето започвате пътуването си към успеха.

Отделете време да размишлявате върху вашите таланти и желания, способности и мечти.

Задайте целите и направете плановете си.

Но имайте предвид, че е нужно да вярвате, че можете да ги постигнете. Не забравяйте да описвате себе си дори по-успешни и доволни, отколкото бихте могли някога да си представите. Фокусирайте се.

И не забравяйте нито за секунда, че вашият ум създава сцената за успех.

Не вашите възможности, не еквалайзерът на житейските ви цели, дори обстоятелствата, при които живеете. Начинът ви на мислене прави това…

Аудио помощниците със сублиминални утвърждения ще подхранят съзнанието Ви и ще Ви подпомогнат да постигнете промяната, към която се стремите.

Сбъднете мечтите си и изградете живот, който Ви носи удовлетворение, с помощта на подсъзнателните записи.

Вижте повече на следния линк:

Категория Финанси и Професионален Успех

АКО НЕ СТЕ ДОВОЛНИ ОТ ЖИВОТА СИ, ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ МЕН В …