You are currently viewing Еднодневен онлайн семинар „Диетология и Психология: Хранене и терапия за пациенти с хранителни нарушения“

ЗА СЪБИТИЕТО:

Искате да станете сертифициран специалист в сферата на хранителните нарушения или да надградите знанията и уменията си? Онлайн Академия “Емоции и Хранене” към Уникал Онлайн Институт Ви предлага/ стартира еднодневен онлайн семинар „Диетология и Психология: Хранене и терапия за пациенти с хранителни нарушения“, с получаването на сертификат от УНИКАЛ Онлайн Институт.

Обучението е подходящо за Вас, ако проблемите с хранене- рестриктивно, емоционално, преяждане и тяло в сферата на хранителните нарушения са Вашата страст; работите с хора; планирате да консултирате по темата; студенти сте или търсите допълнителна професионална квалификация.

РЕЗЮМЕ НА ОБУЧЕНИЕТО:

Ефективното лечение на хранителни разстройства изисква многомерни и индивидуализирани интервенции. Обучението, което се фокусира върху нормалните хранителни нужди и физиологичните ефекти от гладуването и храненето е критичен компонент на лечението. Лечението често изисква дългосрочно хранително консултиране на пациента, което може да продължи няколко години. Този семинар описва обосновката и използването на хранителната и психологическата терапия за лечение на анорексия нервоза, булимия нервоза, некатегоризирано хранително разстройство и системно преяждане/ хиперфагия. 

Обучението включва следните компоненти:

• Критерии за диагностициране на хранителни разстройства и симптомология;

• Ролята на диетите в развитието на хранителни нарушения; 

• Връзка между глада, ситостта и хранителните разстройства; 

• Общ преглед на лечението и сравнение между различните подходи; 

• Хранителна и психологическа терапия; 

• Използване на физическа активност в лечението; 

• Прехранване, недохранване и рефийдинг синдром;

• Създаване на подходящ диетичен / хранителен модел;

• Процес на хранителни и психологически грижи, възстановяване и рехабилитация от хранителни разстройства.

ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО:

По време на обучението ще разберете каква е ролята на хранителните специалисти в лечението на хранителни нарушения и какви са основните цели на хранителната и психологическата терапия. 

Ще научите как да идентифицирате различните видове хранителни разстройства въз основа на диагностични критерии и как да определите целите и плана за лечението им. Ще овладеете основните елементи, структурата и методите за лечение на хранителни разстройства и ще се запознаете с основните стандарти в процеса. След семинара, ще Ви бъдат предоставени полезни материали, които да използвате в практиката си в бъдеще.

След успешно преминаване на обучението ще Ви бъдат издадени сертификати от УНИКАЛ Институт и Асоциация УНИКАЛ. Те могат да бъдат използвани при кандидатстване за работа, за обогатяване на Вашата биография или за удостоверяване на повишаването на Вашата квалификация. За живеещите и работещите в чужбина, сертификатите могат да бъдат преведени на английски език.

ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА:

Този семинар е разработен от Първа Българска Организация за Хранителни Разстройства-Асоциация УНИКАЛ и Мирела Великова (BSc, MSc, ANutr), за да предостави на лицензирани и регистрирани диетолози, нутриционисти и психолози базираната на доказателства непристрастна информация за храненето при хранителни разстройства.

Първа Българска Организация за Хранителни Нарушения (ХН)-Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org  е официално одобрена за Международен Клон  и Официален Обучителен Партньор-  Designated Educational Affiliate на Международната организация за професионалисти в сферата на хранителни нарушения-iaedp™ (International Association for Eating Disorders Professionals), с председател сертифицираният специалист CEDS при ХН към iaedp™ д-р Елисавета Павлова, която е избрана 2021 г. за член на Борда на Директорите на iaedp™. Асоциация УНИКАЛ е част от УНИКАЛ Онлайн Институт: https://unikalonlineinstitute.com/ предлагащ сертификационни онлайн обучения на 5 нива за желаещите да станат специалисти в сферата. 

ЗА ВОДЕЩИЯ:

Мирела Великова, е член на Британското психологическо дружество (BPS) и Международната Организация за Професионалисти при Хранителни Нарушения (IAEDP), сертифициран нутриционист към Британската Асоциация за Хранене (AFN) и партньор на асоциация „Уникал“. Опитът ѝ като специалист включва и провеждане на редица проучвания свързани с храненето, допълнителни обучения по Когнитивно-поведенческа терапия, Внимателност, Инстуитивно хранене, Mетаболитно хранене и участие на Международната конференция по хранителни разстройства (EDIC) в Глазгоу.

За връзка с водещия: 

📧mirelavelikov@gmail.com, 📞0894446171

ДЕТАЙЛИ ЗА СЕМИНАРА:

📅 Дата: 03.04.2021

🕓 Времетраене: от 10:30 – 16:30 ч./ 5 часа с обедна почивка от 1 час 

📍 Място: Онлайн, Zoom

📍 Цена: 150 лв./ участник

ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Краен Срок за Записване: 2 Април- Петък, Онлайн Семинара се Провежда на 3 Април от 10:30 часа
Запишете се изпращайки имейл с тема: Записване за Онлайн Семинар на: associationunikal@gmail.com   
След което ще ви бъдат изпратени стъпки за заплащане и ще получите линк за самият онлайн семинар.

Не пропускайте да харесате страницата на Уникал Онлайн Институт – https://www.facebook.com/UNIKALOnlineInstitute и да ни последвате в Инстаграм: @unikaled https://www.instagram.com/unikaled/

В допълнение, Ви каним да проучите изобилието от безплатни ресурси в сферата на хранителни нарушения, като разгледате обновения сайт на Асоциация Уникал: http://bia-unikal.org/
Ако вярвате че тази информация би била интересна и полезна за ваши близки или познати, моля споделете с тях тази публикация!

С благодарност,
Екипът на УНИКАЛ

Еднодневен онлайн семинар „Диетология и Психология: Хранене и терапия за пациенти с хранителни нарушения“