You are currently viewing Защо повечето хора отказват да поемат властта над живота си?

Заглавието на тази публикация в блога със сигурност ще обиди много хора. Някой, който живее в беден квартал или е бил въвлечен в насилствена връзка, би бил много недоверчив. Всъщност много от тях биха били направо обидени.

Те биха могли да кажат: „Как смеете да намеквате, че по някакъв начин притежавам този живот, че съм избрал този живот? Не избрах да ме шамарят. Не съм избрал да се родя от майка наркозависима. Не съм избрал да живея в беден квартал. Как смеете! Тук съм жертва. Аз съм жертва на живота. Ето защо правя лош избор. Ето защо здравето ми е такова. Ето защо съм заобиколен от лоши хора. Как смеете! Никой не иска да избере това. Слезте от високия си кон. Кой си мислите че ст?” и продължава и продължава.

Тук обаче е проблемът. Когато това е вашият отговор по подразбиране на всякакъв вид вдъхновяващо и овластяващо послание относно притежанието ви върху живота и съдбата ви чрез вашите избори, какво в крайна сметка постигате?

Това е вярно. В крайна сметка се заклещвате. В крайна сметка взимате едни и същи решения отново и отново, защото в задната част на главата ви промяната е невъзможна. Не е възможно, защото не притежавате живота си. Вие сте просто парче пластмаса, носещо се в този развълнуван от бури океан, наречен „вашият живот“.

Вие просто сте роден в него. Вие сте оставени на милостта на хора и ситуации извън вашия контрол. Вашият живот не е нещо, което сте създали. Вашите решения нямат голямо значение, независимо от това колко силно се стремите към по-добрите неща в живота. Изглежда, че нищо няма да се случи, защото едно разочарование води след себе си друго. Доста обезкуражаващо, нали?

Всъщност това е доста депресиращо.

За съжаление, това е реалността, която хората избират, защото отказват да поемат собственост върху властта си над живота си. Вашият живот, независимо дали го признавате или не и дали го приемате или не, е резултат от вашите избори.

Не ме разбирайте погрешно Ако сте родени от майка наркозависима, очевидно не сте имали избор за това. Очевидно не сте имали избор, когато баща ви е изоставил семейството ви или ви е шамарил, когато сте бил малко дете. Очевидно не сте избрали да бъдете бити от училищния побойник отново и отново.

Всички тези травми не са съзнателно избрани от хората. Нека махнем това от пътя. Това, което можете да изберете, е вашият отговор на тях. Когато станете възрастен или когато имате капацитет, можете да вземете други решения.

Не е нужно да оставате там. Можете да работите. Можете да вземете нископлатена работа и да се махнете оттам. Можете да изберете да се образовате. Можете да изберете да се появите в училище навреме, да свършите необходимата работа, да се стремите да получите добри оценки, да излизате с правилните хора и след това да продължите напред.

Не казвам, че е лесно, но решенията за по-добър живот са налице. Просто трябва да следвате тези решения. Винаги има решение да бъдем някъде и затова животът ни е отражение на нашите решения. Нашите решения, от друга страна, са отражение на нашето мислене.

Ако ви е писнало да се чувствате като жертва на живота, спрете да бъдете жертва, като кажете: „Аз съм отговорен за начина, по който реагирам на живота. Ще започна да вземам различни решения. Ще се придържам към тези решения. Ще се ангажирам с различен резултат.”

Нищо от това не е лесно, особено ако сте родени с много малко предимства и ресурси, но точно както хора, които са се издигнали от най-лошата форма на насилие и бедност и са се превърнали в милиардери и модели за подражание, можете да направите същото и всичко започва с една проста революция. Всичко започва с поемането на собственост върху цялото ви същество. Това не включва само вашето съзнание. Това също включва всеки аспект на вашия ум, включително вашето подсъзнание.

Ако не ви достига увереност че можете да се справите или ако се нуждаете контрол
и баланс в живота си, можете да научете какво да направите ТУК!

За да научите как да направите това по ясен, ефективен и лесен за разбиране начин, щракнете ТУК.

Дължите го на себе си. В живота има само два вида хора: жертви или победители. Кой точно сте вие? Кой избирате да бъдете?

Защо повечето хора отказват да поемат властта над живота си?