Неоспоримата сила на подсъзнателните аудио съобщения и послания

НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ИЗСЛЕДВАНИЯ

Подсъзнателното аудио като метод за личностно развитие е част от живота ни вече около сто години, но все още има хора, които не са запознати със същността му. С прости думи, подсъзнателното аудио се отнася до звуци, които са на такова ниво, че ние не сме способни да ги чуем, но нашето подсъзнание може да ги възприеме.

Проучване след проучване показват в заключение, че подсъзнателното аудио може да има измерими и продължителни ефекти от преодоляването на лоши навици до подобряване на общото представяне. Една от причините тази технология да бъде толкова известна е, че може да внуши нови начини на мислене в твоето подсъзнание, но „под контрола“ на твоя логично действащ съзнаващ мозък.

Защо подсъзнателното аудио работи?

Твоето съзнание има съзнателни и несъзнателни елементи. Съзнателната част, както и името ни подсказва, работи, когато сме в съзнание и сме будни. Несъзнателната част обаче е винаги включена и възприема усещания и информация, без значение от това какво правим.

Един начин за разбирането на тази идея е да сравним съзнанието ни с айсберг. Нашето съзнание е само върхът на айсберга или около 10% от общата му маса, докато останалата част е подсъзнанието. Това може да ни даде много добра представа колко „могъщо“ е нашето подсъзнание в действителност. Това обяснява и защо толкова много ентусиасти по въпроса с личностното развитие търсят начини да достигнат до неговата сила.

Подсъзнанието приема информация, за което ние невинаги сме наясно, и я съхранява в ума ни. Ако успее да събира достатъчно информация през определено време, тази информация ще се превърне в част от самите нас, предоставяйки ни потенциала да променим начина си на мислене и дори начина си на поведение. Както д-р Джоузеф Мърфи пише в книгата си „Силата на твоето подсъзнание“: „Промени мислите си и ще промениш съдбата си.“

Готови ли сте да подобрите социалните си умения – да общувате по-лесно, преодолявайки срамежливостта; да станете по-смели, по добри-слушатели; да спрете споровете, но да отстоявате себе си уверено? Научете как с „Аудио помощниците към вашето здраве и мечти” на линка:Тук! 

Да направим промяна в името на доброто

Заради способността на информацията да навлиза в главата ни подсъзнателните аудиота са много полезни за нас по два начина:

  1. Съдействие при опитите ни за отказ от лошите навици като преяждане.
  1. Внушаване на нови позитивни вярвания и убеждения като самоувереност и мотивация.

Примери за хора, които са използвали подсъзнателното получаване на послания, за да постигнат невероятни резултати, са навсякъде. Тайгър Уудс е използвал според слуховете подсъзнателното аудио, за да успее да стане най-добрия голф играч в света. Режисьорът Стивън Спилбърг е станал толкова уверен, за да започне да следва мечтите си и да стане един от световните лидери в съвременното кино. Известният коуч за живота Тони Робинс е използвал подсъзнателното аудио, за да помогне на знаменитости и влиятелни личности по целия свят да постигнат успех, за който иначе само биха могли да си мечтаят.

А искате ли да спрете да чувствате срам, нервност, разкаяние, вина, скръб, самосъжаление? Справете се с вътрешната критика и неразрешените конфликти, контролирайте гнева и управлявайте емоциите си. Научете как с „Аудио помощниците към вашето здраве и мечти” на линка: Тук! 

Доказателство, че подсъзнателното аудио работи

Има много документирани проучвания, които доказват ефективността на технологията на подсъзнателното аудио.

Според проф. Бенджамин Б. Уолман, автор на повече от 40 книги по психология, съзнателното мислене може да бъде повлияно от различни стимули дори когато не сме наясно за това. Той добавя, споменавайки Силвърман (1967), че изследването на Фройд за съзнанието „допуска, че подсъзнателен внос на информация повишава нивото на активност на съществуващи подсъзнателни мотиви.“.

С други думи, подсъзнателните съобщения могат да се използват, за да ни подтикнат да действаме, зависейки от вида на дейността, която възнамеряваме да изпълним, например да бъдем по-мотивирани, организирани, сигурни в себе си и т.н.

Д-р Норман Диксън, психолог в Униреситетския колеж в Лондон, е направил разширено проучване на подсъзнателното учене. В неговия научен труд „Предсъзнателно развитие“ той цитира 748 доказателства за проучвания върху ефектите на подсъзнателната комуникация, като 80% показали положителни резултати.

Д-р Елдън Тейлър, ръководител на изследване на прогресивното съзнаване и член в Американската психотерапевтична асоциация, твърдо вярва, че подсъзнателната информация, когато е представена по определен начин, бива възприета, запазена и използвана в действие.

По-нататъшни проучвания се фокусират на потенциала на използването на подсъзнателни аудио послания и съобщения, за да се постигне желан резултат, включително:

Повишаване на академичния стандарт

Група от 60 студенти по право била разделена на две, като едната група била подложена на подсъзнателни стимулации, а другата – не. Първата група постигнала сравнително по-високи резултати от втората на края на курса и продължила да се представя по-добре около 12 седмици след това.

Контрол на теглото

Две групи от жени с наднормено тегло участваха в курс за сваляне на наднорменото тегло, като на едната група са били предоставяни съобщения с послания с подсъзнателен характер, а на другата група – не. Групата, която била изложена на подсъзнателните съобщения, свалила повече килограми и по-нататъшното продължение на проекта показало разликата в теглото между двете групи, която продължавала да расте.

Отказване от пушенето

Психологът д-р Лойд Х. Силвърман от нюйоркския университет проучил над 40 групи пушачи. Половината от всяка група била подложена на подсъзнателно аудио, а другата половина – не. В рамките само на един месец 66% от пушачите, които били в досег с подсъзнателното аудио, все още не били пушили в сравнение с 13% от тези, които просто били наблюдавани. Това довело до заключението на д-р Силвърман, че подсъзнателните аудио съобщения могат да увеличат шанса за един пушач да спре пушенето до 4 пъти.

Безгранични приложения за положителна промяна

Би трябвало да е станало ясно досега, че подсъзнателните аудио съобщения са повече от временно увлечение, повече от последната лудост, измислена от гурута, които помагат на хората да продължат по-нататъшната си кариера. Много пъти научни изследвания са потвърдили ефективността на подсъзнателното аудио да помага на хора да превъзмогнат проблеми от истинския живот, варирайки от елиминиране на страховете им до подобряване на техните ментални умения, от увеличаване на увереността в себе си до намаляване на стреса.

Тези послания са специално създадени, за да бъдат твърде фини за съзнанието. Твоето подсъзнание, от друга страна, никога не пропуска такава възможност. То ги възприема каквито са и ги прави част от твоята ценностна система. Подсъзнанието не се опитва да премахне това, с което го „захранваш“. Давай му  повече позитивни стимули и то няма да има друг избор освен да ги интегрира в твоята същност. Както Опра Уинфри казва: „Това, за което си мислим постоянно, е това, в което се превръщаме.“.

И точно това е, което прави подсъзнателните аудио послания и съобщения толкова могъща сила, способна да ни промени.

  1. Мърфи, Джоузеф – „Силата на твоето подсъзнание“, Уайлдър Пъбликейшънс, ноември 2008.
  2. Доудън, Мат – „Тайгър Уудс (Спортни герои и легенди)“, Лърнър грууп, септември 2005.
  3. Уолман, Бенджамин Б. – „Джобна книга на общата психология“, Прентис Хол, 1-во издание, юни 1973.
  4. Диксън, Н. – „Предсъзнателно развитие“ , Джон Уилий и синове, януари 1982.
  5. Тейлър, Е. – „Подобрената теория за подсъзнателната информация: Хвърляйки светлина на спора“, Бюлетин на Американската психотерапевтична асоциация, 2007
  6. Паркър, К.А. – „Ефектите на подсъзнателната симбиотична стимулация върху академичното представяне: Допълнително доказателство на ефекта на адаптацията на единодушните фантазии“, Журнал на възпитателната психология
  7. Силвърман, Л.Х., Мартин, А., Унгаро, Р. и Менделсън, Е. – „Ефекта на подсъзнателната стимулация на симбиотичните фантазии на третирането на поведенческите изменения при затлъстяването“, Клинична психология
  8. Силвърман, Л.Х. – „Ефектите на подсъзнателната стимулация на симбиотичните фантазии на поведенческите изменения при пушачите“, Журнал на нервната и менталната болест

Тествайте Безплатно подсъзнателния албум “Накарайте Тревогите и Стреса да Изчезнат ТУК! 

Доказателства и проучвания в областта на сублиминалните послания

 Имайте в предвид, че ако нямате вяра на сублиминалните послания или не искате лична промяна, тогава вероятно сублиминалите няма да имат ефект за вас. Трябва да подходите с отворен и позитивен ум и трябва да искате самите вие да се промените.

Общ преглед

Преди да се фокусираме върху конкретни изследвания, които показват как сублиминалните послания могат да подпомогнат самоусъвършенстването, искаме да ви придставим проучвания на два случая, които показват природата на сублиминалните послания в по-общ вид и че е възможно информация да прониква в съзнанието на всеки от нас без да го осъзнаваме.

Възприятие на основно ниво без осъзнатост на възприятието е възможно

Изследователят Ед Каздин(Ed Kazdin) събира няколко вторични поручвания относно възприятието – първото от които е с пациенти, които претърпяват операция с упойка.

По природа силната упойка има за цел да гарантира, че пациентът по никакъв начин не осъзнава какво се случва – казано просто, пациентът под упойка няма никакво осъзнато възприятие.

На пациентите, участвали в проучването, са им били сложени слушалки, с които е бил възпроизведен прост запис на повторно изговаряни думи. След операцията на пациентите са били дадени само първите няколко букви от дадена дума и тяхната задача е била да я довършат – напр. вин_ _ _ _ / го _ _ _ _.

Думите, които са били възпроизведени в случая, са „виновен“ и горд“ и въпреки че много други думи имат същото начало(напр. вина, вино, винен; гордост, гора, горен), статистически вероятността пациентите да напишат точно „виновен“, е много по-голяма отколкото да напишат която и да е друга дума.

Това значи, че понеже пациентите под упойка нямат никакво съзнателно възприятие на външната среда, информация може да бъде възприета без това възприятие да е съзнателно.

Това беше първата част от проучване, която прочетохме, и тя ни изпълни с вълнение и вдъхновение сами да изпробваме сублиминално самоусъвършенстване и учене – но ние продължихме да четем все повече и повече конкретно за сублиминалните послания – и следващата част от проучване, която сме ви подготвили също е дело на Ед Каздин.

Аудио, предадено сублиминално, достига до подсъзнателния ум

Ед е събрал няколко проучвания, които достигат до заключението, че мислите, чувствата и действията на хората могат да бъдат повлияни от стимули, които са възприети без това да е станало съзнателно.

В тези проучвания участниците просто били попитани дали съзнателно са възприели нещо.

В един от примерите е било използвано сублиминално аудио; букви от азбуката или числа били прошепнати толкова незабележимо, че наблюдатели потвърдили, че не са чули никакъв звук. За да проверят дали въпреки това тези букви и числа са били възприети на подсъзнателно ниво, наблюдателите били помолени да направят предположения относно стимулите.

Например те били попитани дали в аудиото е присъствала буква или е било изговорено число.

Резултатите са били последователни и са показали, че наблюдателите са направили значително повече правилни предположения отколкото би се очаквало да се направят случайно. Ето защо въпреки че наблюдателите твърдят, че не са възприели съзнателно стимулите, техните презположения показват, че всъщност са възприели достатъчно информация, за да направят точни предположения относно стимулите.

Този тип експеримент е бил повторен стотици пъти и събраните резултати без съмнение доказват, че можем да възприемаме сублиминални аудио стимули.

Хората твърдят, че не могат да чуят нищо, но информацията достига до подсъзнанието им.

Tова е официалният източник за проучванията на Ед: Източник: A. E. Kazdin (Ed.), Encyclopedia of Psychology (Vol. 7, pp. 497-499). New York: Oxford University Press, 2000. Може да прочетете пълното изследване на английски език тук

Tези две проучвания ни показват, че:

1. Възприятие без осъзнатост е възможно и по-конкретно, че

2. Сублиминалното аудио достига подсъзнанието.

Искате ли да развиете умствената си сила – да станете по-фокусирани и креативни; да учите, четете и да помните по-бързо; да подобрите концентрацията си и да решавате проблемите по-лесно? Научете как с „Аудио помощниците към вашето здраве и мечти” на линка: Тук! 

Но сега нещата стават наистина интересни… ето няколко изследвания и подробно описани случаи, които са достигнали до средностатистическите медии и са довели до повишаване на популярността на сублиминалното аудио, което е налице днес.

Британски изследователи са доказали, че послания, които не сме възприели съзнателно, могат да оставят следа в мозъка

Учени са открили, че бързата презентация на сублиминални послания, които хората дори не забелязват съзнателно, променя мисленето им

Професор Лави(Lavie) вярва, че способността подсъзнателно да отчитаме бързо представени сигнали, може да се е развила като механизъм за отчитане на краткотрайни предупреждения.

“Очевидно има еволюционни предимства в това да отговаряме бързо на емоционална информация,” казва тя. “ Не можем да чакаме съзнанието ни да включи, ако видим някой да тича към нас с нож или ако караме в дъждовно или мъгливо време и видим предупредителен знак „опасност“.

Професор Лави вярва, че проучванията могат да имат пракическа приложимонст по отношение на сублиминалния маркетинг за предаване на съобщения, както в областта на рекламата, така и в областта на обществените съобщения като например кампании за сигурност.

Tази статия и взета от “The Telegraph”, който е вестник в Англия.

Сублиминалната реклама оставя следа в мозъка

Учени от University College London са открили първото физиологично доказателство, че сублиминалните изображения привличат вниманието на мозъка на подсъзнателон ниво. Практическото приложение на проучването, публикувано в Current Biology, е, че техники като например сублиминална реклама, сега забранена във Великобритания, но все още легална в САЩ, определено оставят следа върху мозъка.

С помощта на функционален ядрено-магнитен резонанс fMRI проучването е изследвало дали изображение, което не е съзнателно възприето, но достига до ретината, има ефект върху мозъчната дейност в зрителния дял от мозъчната кора(primary visual cortex), която е част от тилния дял.

Мозъците на участниците са отговорили на презентираното изображение дори когато самите участници не са осъзнали, че са го видели. Това изследване показва, че когато мозъкът няма достатъчно капацитет да обръща внимание на дадено изображение, дори изображения, които оказват влияние на подсъзнанието, остават съзнателно неотчетени.”

Д-р Бахадор Бахрами(Bahador Bahrami) от Института за когнитивна нервология(Institute of Cognitive Neuroscience) и Департамента по психология в UCL казва: Интересното тук е, че мозъкът отбелязва неща, които дори вие самите не осъзнавате и няма как съзнателно да възприемете ”.

Tази статия  е взета от“Science Daily” – онлайн научна публикация на проучвания.

 А готови ли сте да спрете да отлагате и да постигнете финансовите и професионалните си цели – да станете по-решителни, организирани и мотивирани; да придобиете лидерски умения и да излъчвате харизма? Научете как с „Аудио помощниците към вашето здраве и мечти” на линка: Тук!  

Сублиминалните послания намаляват кражбите от магазини

През 1979 почти 50 големи магазини в САЩ и Канада са използвали сублиминални послания, възпроизведени чрез техните аудиосистеми, което е довело до значително намаляване както на кражбите от клиенти, така и от персонала.

Една от търговските вериги на Източното крайбрежие е спестила $600,000 за период от 9 месеца.

Според друга история в the Wall Street Journal от 1980 сублиминалните послания в супермаркет в Ню Орлиънс довеждат до най-ниското ниво на кражби откакто магазинът съществува само след 6-месечна употреба – от $50,000 за 6 месеца до едва $13,000! Освен това недостигите в касите спадат от $125 на седмица до $10 на седмица.

Tази статия  е взета от “Time Magazine” – водещо ежеседмично новинарско списание в САЩ.

 Research Studies on Subliminal Messages

For all the ambitious readers, here’s a helpful list of academic articles about subliminal messages. Most of the articles are in PDF form:

Bar, M., & Biederman, I. (1998). Subliminal visual primingPsychological Science9(6), 464-468.

Bornstein, R. F., Leone, D. R., & Galley, D. J. (1987). The generalizability of subliminal mere exposure effects: Influence of stimuli perceived without awareness on social behaviorJournal of Personality and Social Psychology53(6), 1070.

Dehaene, S., Changeux, J. P., Naccache, L., Sackur, J., & Sergent, C. (2006). Conscious, preconscious, and subliminal processing: A testable taxonomyTrends in Cognitive Sciences10(5), 204-211.

Dijksterhuis, A. (2004). I like myself but I don’t know why: Enhancing implicit self-esteem by subliminal evaluative conditioning. Journal of Personality and Social Psychology86(2), 345.

Eimer, M., & Schlaghecken, F. (2003). Response facilitation and inhibition in subliminal primingBiological Psychology64(1), 7-26.

Gläscher, J., & Adolphs, R. (2003). Processing of the arousal of subliminal and supraliminal emotional stimuli by the human amygdalaThe Journal of Neuroscience23(32), 10274-10282.

Greenwald, A. G., Klinger, M. R., & Schuh, E. S. (1995). Activation by marginally perceptible (” subliminal”) stimuli: Dissociation of unconscious from conscious cognitionJournal of Experimental Psychology124(1), 22.

Fitzsimons, G. M., Chartrand, T. L., & Fitzsimons, G. J. (2008). Automatic effects of brand exposure on motivated behavior: How apple makes you “think different”Journal of Consumer Research35(1), 21-35.

Karremans, J. C., Stroebe, W., & Claus, J. (2006). Beyond Vicary’s fantasies: The impact of subliminal priming and brand choiceJournal of Experimental Social Psychology42(6), 792-798.

Krosnick, J. A., Betz, A. L., Jussim, L. J., Lynn, A. R., & Stephens, L. (1992). Subliminal conditioning of attitudesPersonality and Social Psychology Bulletin18(2), 152-162.

Mogg, K., Bradley, B. P., Williams, R., & Mathews, A. (1993). Subliminal processing of emotional information in anxiety and depressionJournal of Abnormal Psychology102(2), 304.

Monahan, J. L., Murphy, S. T., & Zajonc, R. B. (2000). Subliminal mere exposure: Specific, general, and diffuse effectsPsychological Science, 11(6), 462-466.

Murphy, S. T., & Zajonc, R. B. (1993). Affect, cognition, and awareness: Affective priming with optimal and suboptimal stimulus exposuresJournal of Personality and Social Psychology64(5), 723.

Pessiglione, M., Schmidt, L., Draganski, B., Kalisch, R., Lau, H., Dolan, R. J., & Frith, C. D. (2007). How the brain translates money into force: A neuroimaging study of subliminal motivationScience316(5826), 904-906.

Seitz, A. R., & Watanabe, T. (2003). Psychophysics: Is subliminal learning really passive?Nature422(6927), 36-36.

Stapel, D. A., & Blanton, H. (2004). From seeing to being: Subliminal social comparisons affect implicit and explicit self-evaluationsJournal of Personality and Social Psychology87(4), 468.

Strahan, E. J., Spencer, S. J., & Zanna, M. P. (2002). Subliminal priming and persuasion: Striking while the iron is hotJournal of Experimental Social Psychology38(6), 556-568.

Vokey, J. R., & Read, J. D. (1985). Subliminal messages: Between the devil and the mediaAmerican Psychologist40(11), 1231.

Winkielman, P., & Zajonc & Norbert Schwarz, R. B. (1997). Subliminal affective priming resists attributional interventionsCognition & Emotion11(4), 433-465.

Zajonc, R. B. (2001). Mere exposure: A gateway to the subliminalCurrent Directions in Psychological Science10(6), 224-228.

Ако искате повече самоувереност, да подобрите социалните си уменията или да се справите със стреса, желаете да следвате мечтите си и повече успех във всичко? Запознайте се с Аудио Помощници за Здраве и Успех– Сублиминални албуми с позитивни утвърждения за бързо и лесно подсъзнателно ремоделиране на погрешни мисловни модели и справяне с емоционални затруднения и вредни навици. Научете повече Тук! 
 

 

3 КАТЕГОРИИ професионални ПАРТНЬОРСТВА КЪМ УНИКАЛ ОНЛАЙН ИНСТИТУТ

Услугите ни са насочени в значителна степен и към субклиничните хранителни нарушения и другите широко разпространени, но също толкова заплашващи здравето и качеството на живот форми на нарушено хранене срещащи се при по-голяма част от населението през последните години.

От името на екипът на UNIKAL Online Institute и включените Академия „Емоции и Хранене“ и Асоциация УНИКАЛ, бихме искали да ви поканим да разгледате 3 възможни опции да станете наши партньори, като Академия, Уелнес развитие или Асоциация професионални партньор. Вижте 3-те категории ТУК!

ЗАЩО ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ И КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ЗА ВАС

Като партньори получавате 4-на успешност посредством уникалната възможност за вас:

1. За допълнителен доход под формата на комисионна в размер на 30% – и то директно;

2. Да инвестирате в собственото си здраве и УЕЛНЕС развити с 30% отстъпка;

3. Да си възвърнете стари или прекъснали клиенти с нови финансови постъпления за вас;

4. Да получите допълнителна възможност за професионално развитие със 150 лв. отстъпки.

Вижте повече относно поканата ни за включване в партньорска мрежа и ползите за вас ТУК!

При сериозен интерес и мотивация за сътрудничество, моля попълнете формуляра за включване в партньорската ни мрежа: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsCDKgYNNvTL0Jjk9eMzgkNc_X3eAQFcrZgZdkJvInAZYfyQ/viewform?c=0&w=1

За повече информация по темата и как да си поръчате сублиминални аудиота по ваш избор, можете да посетите сайта на UNIKAL ONLINE INSTITUTE: https://unikalonlineinstitute.com/

При други запитвания относно СУ, изпратете имейл до: bia.unikal@gmail.com

МЕЖДУНАРОДНО ОБУЧЕНИЕ В СФЕРАТА НА ХРАНИТЕЛНИ НАРУШЕНИЯ

Първа Българска Организация за хранителни нарушения-Асоциация УНИКАЛ) www.bia-unikal.org, беше официално приета за Международен Клон на Международната организация за професионалисти в сферата на хранителни нарушения-IAEDP (International Association for Eating Disorders Professionals).

Като председател на международния клон беше избрана д-р Елисавета Павлова, която е първата в България сертифицирана от IAEDP, като специалист в менталното здраве при хранителни нарушения. Освен това тя е психолог практикуващ във Варна, обучител/лектор към ОнЛайн Академията на Асоциация УНИКАЛ и на Международната Квалификация посредством Сертификационно Онлайн Обучение на IAEDP, за което можете да прочетете повече на този линк: Международно Сертификационно ОнЛайн Обучение за Студенти и Специалисти

Това официално представителство ще допринесе значително за цялата българска общност посредством развитие в две от основните дейности на Асоциация УНИКАЛ, а именно обучения за български професионалисти и студенти, както и превенция -ранно разпознаване и навременни интервенции в сферата на хранителни нарушения в страната.

Всичко относно Асоциация УНИКАЛ вижте на линка: http://bia-unikal.org/

Изпратете ни запитване