You are currently viewing Пет знака, че Вие се чувствате достоен

Всеки заслужава щастие. Това не подлежи на дискусия, но как точно Вие да разберете дали приемате това, което животът Ви поднася? Ако сте в състояние да заглушите онзи тих глас в главата си, който непрекъснато поставя под съмнения Вашата стойност, тогава Вие ще успеете да проявите петте качества, описани в тази статия. Това са знаците, че Вие сте приемате това, което заслужавате в живота си, и сте приели за Ваша мисия да бъдете щастливи.

Вие сте благодарни за това, което имате

Вие може никога да не притежавате частен самолет. Може да не работите за екзотична компания. Може да не пътувате до далечни страни, но въпреки това да сте се научили да цените това, което имате. В голяма степен Вие сте благодарни за постиженията си.

Именно поради своята благодарност Вие не приемате нещата за даденост. Това просто виждане за живота Ви осигурява огромно предимство в областта на оптимизма. Вие сте способни да постигнете повече, защото разбирате, че всяко едно постижение е нещо, което трябва да бъде ценено.

Вие не се боите от предизвикателствата

Хората, които са наясно със своята стойност, посрещат с отворени обятия предизвикателствата, с които животът им ги среща. Те разбират, че предизвикателствата са начин, животът да възпита и засили качества като упоритост и устойчивост. Освен това те разбират, че начинът, по който посрещат предизвикателствата, говори повече за характера им, отколкото самото предизвикателство.

Вие отделяте време за себе си

Ако сте приели правото си на щастие, тогава разбирате, че именно Вие сте Вашият основен приоритет. Вие намирате време, за да се погрижите за себе си по различни начини. Това включва както Вашите умствени и физически, така и емоционалните Ви нужди.

Вие се грижите за Вашето физическо здраве, като се храните здравословно и спортувате. Това не означава, че ежедневно посещавате фитнес салона или се лишавате трайно от въглехидрати. Това просто означава, че хранителните Ви навици са сравнително здравословни и правите умерено количество упражнения, достатъчно за да нямате здравословни проблеми. Освен това Вие отделяте време за редовни прегледи при лекар и проверявате възникнали неразположения без излишно отлагане.

Вие се грижите за психичното си здраве, като правите неща, които ви харесват, доверявайки се на приятели, и търсейки помощ, ако възникне необходимост от това. Вие не допускате стресовите ситуации да Ви надвият и уморят и се стараете да избягвате негативни отношения. Правейки това, Вие, от своя страна, се грижите за емоционалните си нужди.

Вие също така си позволявате да се наслаждавате на неща, дори и Вашите близки да не реагират по същия начин на тях. Вие може да отидете да гледате филм, който никой друг от Вашето обкръжение не харесва или да си позволите да си направите маникюр, защото това ви кара да се чувствате по-уверени. Като цяло Вие не се страхувате да се отдадете на нещата, които Ви правят щастливи.

Вие не се извинявате, освен ако не е искрено

Хората, които осъзнават добре това, че са достойни, се извиняват само когато наистина го мислят. Те не позволяват да бъдат тормозени и не толерират несправедливости в приятелства, други близки отношения или дори на работното си място. Това е така, защото те разбират стойността, която привнасят в тези отношения, и няма да допуснат нищо по-малко от оценяване на техния принос.

Също така достойните хора признават и се извиняват за своите грешки. Всеки прави грешки и достойните хора нямат проблем с това да си признаят.

Вашите отношения са изпълнени със смисъл

Хората, които са достойни, изграждат отношения, които са изпълнени със смисъл. Те поддържат приятелствата си и работят за тяхното укрепване. Те ценят и двете страни в едни отношения и разбират, че приятелството е двустранно. Те ценят своите приятели и насърчават двустранните приключения, в които и двете страни както дават, така и получават, процъфтявайки в последствие в здравословни приятелства.

Хората, които са достойни, се стремят да стават все по-добри хора в името на приятелите и близките си. Още повече, те вдъхновят приятелите си да станат и те, от своя страна, своята най-добра версия.

  • Ако не ви достига увереност че можете да се справите или ако се нуждаете контрол и баланс в живота си, можете да научете какво да направите ТУК!
  • Или ако желаете да помагате на другите – да сте треньор /обучител или консултант, ще ви е полезно онлайн обучението „Треньор по увереност“ ТУК! 

Пет знака, че Вие се чувствате достоен