You are currently viewing ТРИ ПОЛЕЗНИ АКТИВНОСТИ ЗА ПОЛОЖИТЕЛЕН ОБРАЗ НА ТЯЛОТО

Образът на тялото е проблем за хиляди хора и особено за жените. Ние сме бомбардирани с това „как трябва да изглеждаме” по толкова много начини, от медии до социални очаквания, много гледат в огледалото и мразят това, което виждат. 

След като доста години изучавах здравето и доброто състояние,  съм попадала на практически всякакви възможни аналогии и символи за това как се отнасяме към телата си. Някои понякога могат да са шокиращи и неудобни. Може би моята любима аналогия, която до момента съм чела, е в статия от серията на PBS „Перфектни илюзии”. В нея се казва „Мислете за вашето тяло като за превозно средство към мечтите ви. Зачитайте го. Уважавайте го. Зареждайте го с гориво.”

Аз обичам тази аналогия по много причини, но най-вече, защото тя набляга върху истината, поради която обичаме тялото си – не поради това, че изглеждаме по определен начин или защото ни стават дрехи от размера, който искаме, а заради грижата за телата ни и радостта от тях. Така те стават положителна жизнена сила, която ни тласка натам, накъдето искаме да отидем. 

Харесвам тази аналогия, защото тя не ни поучава просто да приемаме нашите тела, свивайки рамене пред огледалото, когато се обличаме всяка сутрин. Тя ни предизвиква да ги зачитаме и уважаваме – нещо, което е много по-лесно да се каже, отколкото да се прави. Но ако можем да включим положителния образ на тялото в нашите ежедневни рутинни грижи за себе си, ние бавно ще видим как мислите и чувствата ни се развиват по красив, любящ начин. 

Ето няколко предложения за дейности, които да опитаме:

Използвайте създаването на списъци и постоянните напомняния.

Нашият живот може да е натоварен и ние постоянно се борим с конкуриращи се приоритети. Нямаме винаги време, за да правим с часове позитивни утвърждавания и групови сесии.  Нещо, което може да е също толкова ефективно като тези дейности, е правенето на малки списъци, които постоянно да ни напомнят за нашата цел да обичаме тялото си. 

Може да ги поставите на вашето огледало, на хладилника, могат да са част от работния ви график. Независимо къде са сложени, помислите са „топ 10” списъка на мислите, които да бъдат гориво за пътешествието на вашето тяло. Може да бъде всичко, което харесвате в себе си, което не е обвързано с вашето тегло или външен вид.

Като четете по-често този списък, тези мисли ще станат по-естествени за вас и вие дори може да удължите списъка си да 1 миля. Друг списък, който бихте могли да съставите е списък на нещата, за които сте благодарни, че тялото ви дава. 

Всеки ден тялото ви се грижи да постигате вашите мечти и ви изпраща напред към новия ден. Добра идея е да напишете всички неща, за преживяването на които сте благодарни на тялото си като ходенето, смеенето, усмихването, тичането и прегръщането.   

Изтъквайте най-автентичното си Аз 

„Изтъкването” може да е различно при всеки човек, но ние трябва да дадем на тялото си уважението, което то заслужава. Това може да стане като се заобикаляме с положителни хора, които ни изграждат и  карат да се чувстваме обичани в собствената си кожа. Може би „изтъкването” е носене на удобни дрехи и така ние се чувстваме добре. Накрая, то може да се изрази в тренирането ни да станем критични потребители и зрители на социални и медийни съобщения, за да разберете кое е здравословно за вас да допускате и кое не.

Организирайте дейностите си

Не правете само това, което предписва хранителната култура. Упражнявайте се заради радостта да се движите и да се чувствате удобно в собствената си кожа, а не за да отслабнете или да се накажете заради това, че сте се наслаждавали на храната и напитките, които сте поели през уикенда. Не забравяйте, че заслужавате да правите дейностите, които ви харесват, като плуване, йога, независимо от формата или размера.

Предлагаме ви предизвикателство, като ви каним да се включите безплатно в ИНИЦИАТИВА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ОБРАЗА НА ТЯЛОТО ВЪВ ВРЪЗКА С 2 ЮНИ 2022 г.- СВЕТОВНИЯТ ДЕН ЗА БОРБА С ХРАНИТЕЛНИТЕ НАРУШЕНИЯ, по времето на която ще усвоите 20 начина да подобрите образа на тялото си. Научете повече за инициативата ни на Медия-Кампании и Инициативи на сайта ни: https://unikalonlineinstitute.com/

ТРИ ПОЛЕЗНИ АКТИВНОСТИ ЗА ПОЛОЖИТЕЛЕН ОБРАЗ НА ТЯЛОТО