Популярни въпроси

Често задавани въпроси

Какъв е най-добрият начин да слушате?

Няма най-добър начин да слушате, който ще работи за всички – всичко до голяма степен се свежда до личен избор и намиране на метод, който да отговаря на вашия начин на живот. Въпреки това предлагаме 3 основни насоки и начини за слушане:

1. Най-често препоръчваме да слушате веднъж на ден, на спокойно място, където можете да седнете в продължение на минимум 1 час на ден – за всеки отделен сублиминален албум.

*Можете да слушате подсъзнателните албуми и докато слушате друга музика, защото те се възприемат на много по-ниска честота от слуха.

2. Можете също така да слушате докато работите / правите упражнения/ шофирате / учите и т.н. Ако слушате по този начин, албумът трябва да се повтори 2-3 пъти т.е. за 2-3 часа, за да получите същата полза, просто защото може да пропуснете някои части.

3. И накрая – можете да слушате докато спите – много хора повтарят или целия албум на по-ниска височина на звука- под 50% или просто си пускат тихите сублиминални записи докато спят – и получават добри резултати.

Вашият подсъзнателен ум е достъпен докато спите, така че съобщенията в нашите албуми все ще достигнат до ума ви.

Колко време ще отнеме, за да проработи?

Обикновено ще забележите резултати в рамките на 2 седмици, но може да е по-бързо – в някои случаи само след няколко слушания. Дори двама души, които използват същия албум за подсъзнателни съобщения, винаги ще изпитват разлика в количеството и скоростта на промените и ползите, които срещат. Средно препоръчаното време базирано и на модела за 21 срок на препрограмиране на невронните пътища в мозъка е 3 седмици.

Освен това някои от албумите ни се занимават с по-дълбоки проблеми (някои от нашите заглавия за емоции и чувства и проблеми с хранене и тяло) и обикновено ще отнеме повече време преди да видите резултатите – това се дължи на факта, че те могат да се занимават с дълбоко вкоренени психологически проблеми или поведение, което е било оформяно в продължение на много години.

Мога ли да слушам няколко албума наведнъж?

Да, можете. Но ако сте нови в областта на подсъзнателни съобщения, препоръчваме да се придържате към един или два албума на ден през първите 2 седмици. Това ще ви позволи да видите точно как работи подсъзнанието лично за вас.

След като имате известен опит и знаете какво да очаквате, нещата до голяма степен се свеждат до лично предпочитание. Ние даваме обща насока за слушане на свързани албуми заедно, за да създадете фокус върху определена област в съзнанието си. Но това отново се свежда до лични предпочитания и може да се наложи известно експериментиране, за да намерите подходящата комбинация за вас. Някои хора възпроизвеждат няколко албума по различни теми и постигат отлични резултати, други хора просто използват един албум за седмица или две сами и след това се преместват в друг.

Няма правилен, погрешен или най-добър начин да слушате – всеки е различен, така че трябва да разберете кое е най-доброто за вас лично.

Разкажете ми повече за тихите записи

Тихите аудио записи са напълно безшумни, т.е. не съдържа никакъв океански / дъждовен звук. Но той съдържа същите мощни подсъзнателни послания.

Целта му е да можете да слушате нашите подсъзнателни послания навсякъде, по всяко време, без да се разсейвате. Можете да го слушате докато си проверявате Фейсбук акаунта, чистите къщата,  пътувате до работа, щофирате, тренирате във фитнеса, докато сте на работа и дори докато спите.

Безопасно ли е? Дори за децата?

Да, това е напълно безопасно – нашите учебни MP3 албуми НИКОГА няма да ви навредят. Използваме само положителни утвърждения за албумите ни – те никога няма да насърчават негативно поведение и са напълно безопасни за употреба както от възрастни, така и от деца.

Какво представляват звуковите сублиминални послания?

Сублиминалните послания или съобщения са техника, чрез която посланието (утвържденията в него ) се премества отвъд вашето съзнателно ниво на слуха. Посланието обаче се регистрира на подсъзнателно ниво от вашето подсъзнание. По този начин промените в навиците, вярванията, поведението и много други могат да бъдат направени отвътре – без вашият логически, съзнателен ум да може да попречи.

Изцяло ли е без усилие?

Подсъзнателното аудио по същество действа като помощ и ще ви даде тласък към целите, които съзнателно преследвате, но няма да свърши всичко вместо вас.

Сублиминалните съобщения няма да работят за вас, ако просто искате незабавно да решите проблемите си, без да се налага да полагате никакви усилия сами. Въпреки това, ако сте решени да успеете и искате да направите всичко възможно, за да сте сигурни в успеха си, тогава подсъзнателните послания лесно ще подобрят способността ви да постигнете целите си и ще ви помогнат да ги достигате по-бързо и по-лесно.

Това е аудио система използваща сублиминални или подсъзнателно въздействащи положителни утвърждения с която можем да променим не само навиците и поведенията си, но и вярванията си, негативните мисли в главата си, негативните думи, които използваме във вътрешният си диалог, ментални прегради и саботиращи промяната и успеха  ни убеждения, ограничителните послания на вътрешния ни критик, както и заплахите на съзнателния ни ум. Всичко това е възможно поради уникалната способност на тази шепотна само-терапия да прониква директно в подсъзнанието ни, от където единствено са възможни дълбоките и трайни промени.

Има ли научни доказателства?

Да, имаме няколко страници с десетки изследвания, посветени на това – Моля, вижте ги ТУК!

Каква е същността на “Тихите подсъзнателни съобщения”?

Тази аудио технология получава всички утвърждения, които сме избрали да използваме, и ги преобразува в Реч (синтезиран глас). След това тя ви се изпраща през високоговорителите на компютъра ви, вашият таблет или телефон, като използва нискочестотен носител. Така че няма да чуете аудио записа директно, но мозъкът ви със сигурност ще го чуе.

Тези послания са точно същите като визуалните твърдения, но говорими. Едно от наблюденията е, че не можем да предадем толкова много в малък период от време, като визуалните твърдения, защото с тази скорост те няма да бъдат разбрани от ума ви. Затова тихите подсъзнателни съобщения ще циркулират при нормална скорост на говорене чрез избраните ви утвърждения.

Необходими са компютърна звукова карта и високоговорители.

Тихата сублиминална техника

Това, което се постига, е звукова вълна, която се възприема само подсъзнателно.

Може да попитате: Ако е тихо (без звук), тогава как да го чуя?

Е, това е нещо като противоречие, нали? Е, нарича се мълчаливо (тихо), защото ви дава впечатлението, че няма нищо повече от мълчание (тишина), но има вибрации, които се движат в ушните ви барабани и нервни окончания.

Ако внимателно слушате, при по-висока височина на звука (над 50% обикновенно) може да чуе леко бръмчене или лек шепот – някакъв бял шум. Ако възпроизвеждате звука на компютър, можете да видите честотната графика, като възпроизвеждате нещо, което не чувате (съзнателно).

Колко вида сублиминални утвърждения има?

3 Групи биват подсъзнателните/сублиминални утвърждения (СУ)

Сублиминалните утвърждения не промиват мозъка ако на това сте се надявали  Но определено го стимулират. И ето това е разликата:

Изборите, които правим, зависят от съзнателните ни решения. Много от тях са провокирани от нашето подсъзнание (когато например избухваме заради подсъзнателен страх ), но съзнателният ни ум е този, който действа.

Ако искаме някаква промяна в живота си, тогава трябва да се фокусираме върху съзнателните си усилия, както и върху подсъзнателните си мисли за да можем да я осъществим.

При цигарите сублиминалните утвърждения ще стимулират желанието за отказването им, ще подкрепят съзнателния избор да бъдат отказани и ще помогнат за преодоляване на кризите, когато възникнат.

Нашите утвърдени мисли, често негативни, ограничаващи и трудни за определяне, понякога не са никак лесни за преодоляване. СУ са създадени за да ви помогнат да промените тези вярвания и да ви мотивират да работите по-усилено, за да ги промените съзнателно.

Вместо да очаквате магическата пръчка на Хари Потър, опитайте се да си ги представите като някой, който е винаги до вас и ви развеселява, карайки ви да мислите, да вярвате все повече, че можете да се справите.

Тайната е, че те влизат директно в подсъзнанието ви и насаждат положителни вярвания за възможностите ви да направите нещо, за чувството ви за значимост, увеличаваг интереса ви към нещо, и тн. Но ако наистина искате да извлечете полза, трябва да се потрудите. Само че сега това няма да е толкова трудно с помощта на сублиминалните утвърждения.

Различните сфери изискват различен подход

Ако погледнете всички ни категории и видове подсъзнателни албуми, ще видите, че са за много различни сфери: проблеми с хранене и тяло, духовно и личностно развитие, мотивация,  взаимоотношения, умствени упражнения, финанси и бизнес, социални умения, увереност и самочувствие.

Можем обаче да ги групираме по следният начин:

  1. СУ, които могат да ви помогнат да преодолеете отдавна установени ограничения и лимитиращи вярвания ( като нашият албум „Увереност“, или албумите „Освобождаване от ….или Преодоляване на притеснението…)

Посланията в тези албуми са насочени към дълбоко вкоренени мисловни модели, които се отразяват на начина по който възприемате себе си. Като цяло извличането на максимална полза от тези албуми отнема повече време, но първоначалният ефект е налице много скоро, и с честа употреба, те наистина могат изцяло да променят начина, по който се възприемате и начина, по който общувате с другите.

  1. СУ, разработени да ви мотивират да работите върху усвояването на нов навик или умение (като нашите албуми за социални или организационни умения, например).

Използват се, когато планирате да научите нещо ново и се нуждаете от допълнителна мотивация и помощ за поддържане на положителна нагласа.

  1. СУ, имащи за цел да подпомогнат пълното фокусиране над поставената цел ( като албумите „Преоткрий себе си“ или „Преодолей стеснителността“).

В тези сфери СУ ви помагат да запазите фокуса си – всички ние се разсейваме и оставяме настрана някои важни цели (понякога завинаги), за да вършим ежедневните си ангажименти. Чрез СУ вие реално се застраховате, че дадена цел винаги ще бъде в съзнанието ви, че не пропускате възможности за постигането й, както и че ще запазите мотивацията си за да я изпълните докрай.

Ако отделите време да разберете какво да очаквате от тях, СУ могат да бъдат чудесен „метод“ за промяна във всяка от 6-те сфери на УНИКАЛ Моделът, от които сте недоволни. Вижте повече за УНИКАЛ Моделът изработен от д-р Елисавета Павлова ТУК! 

Международно Сертификационно онлйан обучение в сферата на хранителни нарушения

Първа Българска Организация за хранителни нарушения-Асоциация УНИКАЛ) www.bia-unikal.org, беше официално приета за Международен Клон на Международната организация за професионалисти в сферата на хранителни нарушения-IAEDP (International Association for Eating Disorders Professionals).

Като председател на международния клон беше избрана д-р Елисавета Павлова, която е първата в България сертифицирана от IAEDP, като специалист в менталното здраве при хранителни нарушения. Освен това тя е психолог практикуващ във Варна, обучител/лектор към ОнЛайн Академията на Асоциация УНИКАЛ и на Международната Квалификация посредством Сертификационно Онлайн Обучение на IAEDP, за което можете да прочетете повече на този линк: Международно Сертификационно ОнЛайн Обучение за Студенти и Специалисти

Това официално представителство ще допринесе значително за цялата българска общност посредством развитие в две от основните дейности на Асоциация УНИКАЛ, а именно обучения за български професионалисти и студенти, както и превенция -ранно разпознаване и навременни интервенции в сферата на хранителни нарушения в страната.

Всичко относно Асоциация УНИКАЛ вижте на линка: http://bia-unikal.org/

Изпратете ни запитване