You are currently viewing 5 начина да се отклоните от пътя си и да свършите важни неща

Пропилявате ли деня си?

Звучи като смешно нещо да попитате, като нещо, което баба ви може да каже, но помислете за това. Когато се увлечем в дребни, безсмислени задачи, в които прекарваме деня си във въртене на колелата, може много добре да се каже, че се забавлявате. Това ли е нещо, което наистина искате да правите?

Вместо да губите времето си, като правите това, което е ненужно, защо не прекарате повече време в целенасочена дейност, предназначена да ви помогне да реализирате мечтите си? Накратко, не бихте ли предпочели да свършите важни неща, отколкото… добре… това, което правите досега?
Време е да излезете от пътя си и да поемете контрола над живота си. Прочетете за няколко бързи съвета, за да разберете как.

Помнете за какво се борите

Твърде често отлагаме задачи, които изглеждат безсмислени. В крайна сметка, защо трябва да си губим времето? За да се борите с това, направете едно невероятно просто нещо: напомнете си защо го правите. Когато имате цел, е лесно да се движите, дори ако причината да го правите е нещо дребно и значимо само за вас.

Фокусирайте се върху целта

Сега направете нещата една крачка напред. Знаете защо правите нещо. Сега си представете какъв ще бъде животът, след като тази цел бъде постигната. Усъвършенствайте ползата, като например колко добре ще се почувствате да завършите това или как животът ще стане по-прост, след като това приключи.

Спрете сравненията

Целият свят спира, когато започнете да сте обсебени от това, което правят другите хора, вместо да се съсредоточите върху постигането на собствените си цели. Тъжната истина е, че винаги някой ще го направи по-добре от вас. Да се ​​увлечете в тази игра само ще ви подлуди и ще ви попречи да свършите важните си неща. По-добър избор? Сравнете къде сте сега с това къде сте били преди година или пет години. Съсредоточете се върху личния си растеж и постижения и си поставете нова цел да победите рекордите, поставени от старото ви Аз.

Зарежете перфекционизма

Нищо не ви извежда от релси по-бързо от това да се увлечете да се уверите, че всичко е „точно както трябва“. От една страна, никога няма да постигнете съвършенство, така че всичко, което правите, е вечно да се заяждате с нещо, без изобщо да предавате работата. Понякога просто трябва да си кажете „достатъчно добър“ е добре и да го оставите, за да можете да преминете към следващото нещо.

Отдайте се на мигновено удовлетворение

Понякога просто се чувствате добре да получавате малка награда от време на време. Поддържайте запас от малки лакомства, като например няколко минути игра на любима игра на телефона си или дори малък бонбон, който харесвате, когато достигнете тези важни етапи. Ще бъдете изумени как ще увеличи това вашата продуктивност.

  • Ако не ви достига увереност че можете да се справите или ако се нуждаете контрол и баланс в живота си, можете да научете какво да направите ТУК!
  • Или ако желаете да помагате на другите – да сте треньор /обучител или консултант, ще ви е полезно онлайн обучението „Треньор по увереност“ ТУК! 

5 начина да се отклоните от пътя си и да свършите важни неща